• ten raport nic nie zmienił Autor: ~kawasaki [95.214.216.*]
    Ktoś zapyta czy to tragedia? odpowiedz jest prosta: oczywiście że nie, firma ma kapitalizację 19mln a przechodzi przez nią dużo większa kasa. Jeśli tylko utrzymają poziom to kwestią czasu jest wzrost kursu. Raport na pewno nie jest powodem do spadku raczej czeka nas boczniak. Spółka ma potencjał ale brakuje jej jakiegoś tytułu z wyższej półki, teraz wchodzi ai, krypto są coraz modniejsze, to są kierunki w stronę którą powinna iść firma.
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~hmm [78.11.150.*]
    ja nie rozumiem dlaczego raport nie jest powodem do wzrostu. Kojarzę komentarze po 3Q powątpiewające w 30kk na koniec roku a jest prawie 31 kk przy znacznym umocnieniu złotego.
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~Pawcik [89.64.39.*]
    Następny co patrzy tylko na przychód a nie zysk. Wytłumaczę Ci to jak dziecku bo inaczej nie dotrze. Jak długo chcesz jeszcze produkować i sprzedawać łopatki do piasku po 10zl gdzie koszty wyprodukowania i dystrybucji zamykają się w 9.99zl a czasem nawet powyżej 10zl? Spółka przejada zyski. Czekamy na sytuację, że będzie 32kk przychodu i w tym 9kk zysku. Wtedy będzie mega wystrzał. Na chwilę obecną jest i będzie dalszy marazm.
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~Orkan [37.225.82.*]
    Pawcik pewnie uważa, że jak ktoś kupi grę na ns cyfrowo, to zamówienie spływa do wielkiej fabryki i tam ręcznie robi się 1 grę, pisze kod od nowa, testuję itp i tak przy każdej sprzedanej sztuce. Właśnie dlatego kurs jest taki jaki jest, bo takich Pawcików jest więcej.
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~Hmm [78.11.150.*]
    polecam zapoznać się z firmami które przez dziesięciolecia nie miały zysku (np.Amazon)
    dodam słowo klucz: inwestycje
    A jak firma będzie miała 32kk przychodu i 9kk zysku to się akcje sprzedaje takim internetowym wykładowcom ;)
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~Pawcik [185.161.95.*]
    Użyłem trywialnego przykładu żebyś zrozumiał, ale w tej głowie dalej tylko dudni wiatr.
    Pozdrawiam i do kolejnego raportu który znowu nic nie zmieni

• Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~src [83.26.195.*]
    Ja daje spółce szanse do końca roku. Mam taką średnia że przy 3zl pogonie i będę bardzo zadowolony a w tym roku myślę spokojnie ten poziom wróci. W maju kwartalny więc porownam 1kw rok do roku i ocenię czy trzymać, czy dobrać czy się skracać
  • Re: ten raport nic nie zmienił Autor: ~Zyga [31.61.186.*]
    W q1 znowu qubic pewnie stratę pokaże , bo z czego niby miałby pokazać zysk . W q3 2023 stratę pokazał a hole wydali , od dawna po rb2 najlepiej sprzedajac się gra .Od q4 moim zdaniem sprzedarz giereczek się skończyła , chodzi o nowo wydane , nic nowego nie może wejść do 100 .
[x]
QUBICGMS 4,42% 1,18 2025-10-24 16:16:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.