Ja Ciebie nie ograniam. Nawet Arc ma juz lpp i sunexa a ty miotasz się jak panna na wydaniu. Tu promka tez nie będzie wieczna. Ps Arc widziałem że na lpp poszalałeś good for you.
Fromag Arc pisał że sprzedał sunex, nie widziałem go na LPP. Tu też będzie Up nie martw się ale do tego czasu jak będę tak dalej trafiał jak tym roku to potroje kasę.
1..Zachowanie LPP po piątkowych spadkach było do przewidzenia. Dzisiaj zakładałem, że odbije, i tak się stało. (DT) 2. Podobnie było z Budimexem, też nie wiadomo z czego spadło do 655 (ST)3. Dzisiaj wybrane spółki developerskie dają zarobić. A co z Sunexem? Cały czas to samo.....Czy coś się zmieniło???? Obrót aktualnie 56k. Co mam K/S 1000szt akcji jeśli się uda i zarobić max 300zł (brutto)???? O czym pisać??? A TERAZ pisanie co będzie, kiedy będzie ile będzie , czy nie jest śmieszne? A w wypadku, jakiegoś ESPI, zawsze można wskoczyć, i cena będzie mniej istotna
Ja 2 akcje LPP miałem, sprzedałem 5 sekund przed zakończeniem sesji. Trochę pod wpływem tego, co Podlacki zaczął mówić. https://www.youtube.com/watch?v=qxnfZbFghYw
Nie wiem, co tam będzie, ale fakt, to gaszenie wzrostu, trochę namieszało mi w głowie. Miałem 2 akcje, w sumie mogłem sprzedać 1 - tak czy inaczej to i tak wejście pod okazję, po łatwe pieniądze, więc nie ma sensu przeżywać : )
Podejrzewam, że LPP wystrzelało się szybko z najlepszych informacji jakie aktualnie, więc teraz to i tak gra spekulacyjna tam będzie, trochę w górę, trochę w dół. Pewnie większość obstawia, że będzie dalej rosło w najbliższym czasie po takiej przecenie, ale wolę zachować ostrożność.
Ja zdecydowałem się trzymać, moim zdaniem perspektywy jakie ma , do tego możliwy skup akcji własnych, podwojenie zysku w ciągu 2-3 lat, w ciągu miesiąca obstawiam 18tyś. Zobaczymy i tak jestem 22% dzisiaj na +.
Dnia 2024-03-18 o godz. 17:51 ~Mar napisał(a): > Ja zdecydowałem się trzymać, moim zdaniem perspektywy jakie ma , do tego możliwy skup akcji własnych, podwojenie zysku w ciągu 2-3 lat, w ciągu miesiąca obstawiam 18tyś. Zobaczymy i tak jestem 22% dzisiaj na +.
Ja zobacze jak jutro sytuacja będzie tam wygladac, moze odkupie. https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/lpp
I tak jest kurs nisko, więc nie ma ryzka, jak szarpnie w dół, to fajnie bedzie odkupic taniej, a jak bedzie rzeczywiscie rosło, to i tak duzo jest do odrobienia tam.
Mar ja mam tam longi od dawna dziś powiększyłem pozycję. A myślałem że już nie będzie okazji. Spółki jest bardzo dobrze zarządzana, fundament i perspektywy bardzo dobre. Nie mam złudzeń ze coś tam mają z Rosją jeszcze wspólnego. Na krótko to może być różnie bo może bujać. Zaorski obstawia spadki Ale jego szort na lvmh tez jakoś nie sprawdził się. Ja obstawiam longi. Robiłem tez taki drobne rozeznanie u znajomych co mają sklepy z ciuchami po galeriach. Mówią że powlutku widać ożywienie ale bez szału. Natomiast są b optymistyczni niż byli. Jak macie takich zimkow to popytajcie co o jak. Bardziej ogólny trend jest ważny niż ta ruska afera.
Dnia 2024-03-18 o godz. 22:08 prof_wiatr napisał(a): > A może o Waszym Sunexie? > Lubię poczytać, tak do poduszki, wtedy szybko zasypiam, z uśmiechem .... > Proszę, napiszcie ......
A co tu pisać. Minimum roczne: 11,0800 zł (23-10-30)
Dzisiaj: 11,38 zł
Nie ucieka, to i nie kusi, żeby gonić, na kółka też średnio, a w międzyczasie można jeszcze się pobawić na innych walorach. W sumie to z przyzwyczajenia tu zaglądam, a nie żeby dzisiaj czy jutro kupić, jak będzie się coś działo, to zainteresuję się w sposób finansowy.
Sunex w top 15 ( w pierwszej 10) na znanym profilu na x wytypowana przez inwestorów do analizy. Ale już wiaterek dalej musisz dalej szukać. Lpp spekulacyjnie to głupi umie kupić ale rozumieć i inwestować w lpp w czasach gdy produkcja ubrań jest na 200 lat to trzeba się trochę pochyllic nad spółka i pomyśleć.
Brawo, 2 powyższe posty pokrywają się z moim rozumowaniem. Ps. Trochę złośliwości . Pewnie dzisiaj te 33akcje kupił Obserwator, gość kręci NIEWIARYGODNE KÓŁKA. Co do LPP można było zarobić na szybko niezłą kasę. Z naciskiem na BYŁO. Dzisiaj inne rozdania i inne tematy. Napisać?