• Jeszcze 3 sesje Autor: ~Sss [159.205.98.*]
    jw
    Ile będzie ??? Czy już w środę będziemy wiedzieć o Płocku czy zostawią na następny tydzień bo tak byłoby lepiej
  • Re: Jeszcze 3 sesje Autor: ~Rys [31.61.252.*]
    Przecież zarząd nie musi ogłaszać oficjalnie że Płock chodzi....chodzi bo chodzi i tyle
  • Re: Jeszcze 3 sesje Autor: ~max [77.65.84.*]
    Nie wiem czy musi, czy nie, ale jeśli by uważać tą Spółkę za wiarygodną, a tak chyba należałoby zrobić, to wypadałoby aby Zarząd taką informację przedstawił. I myślę, że to zrobi, w swoim czasie. Z doświadczenia widzę, że im się nie spieszy i wszystko robią w swoim tempie. Langsam, langsam aber sicher.
  • Re: Jeszcze 3 sesje Autor: ~Rys [31.61.241.*]
    Wiarygodna to jest oczywiście, ale ma głęboko wszystkich dookoła a już drobnych inwestorów to mam totalnie w dupie, zresztą tak jak inne podmioty które w jakiś sposób mają z nią styczność...
  • Re: Jeszcze 3 sesje Autor: ~max [77.65.84.*]
    Jak bym był właścicielem jakiegoś większego podmiotu, to też bym miał mniejszościowych akcjonariuszy (jakieś 10% kapitału akcyjnego) w ... głębokim poważaniu. Sądzę, że zakładanie czegoś innego byłoby zwyczajnie myśleniem ... życzeniowym, delikatnie rzecz ujmując.
    Natomiast Twoje rozumowanie nie jest pozbawione przesłanek logicznych, a w każdym razie tak by wynikało z doświadczeń historycznych. Była ... kiła-mogiła, to i będzie ... kiła-mogiła.
    Ja jednak liczę na to, że giełda tak nie działa, czyli nie powiela scenariuszy z przeszłości. Tu żeby wygrać trzeba zaryzykować, że wydarzy się jakiś trend oczekiwany ale w nieoczekiwanym momencie. Gdyby wszystko było takie oczywiste i przebiegało w sposób przewidywalny to byśmy mieli tutaj już wyższy kurs, który by rósł liniowo powoli w górę. Ale tak zwykle nie jest, bo w grę wchodzi zwyczajna spekulacja.
    Oczywiście nie jest to argument za tym, że w czwartek pójdzie kurs do góry. Przyznam, że sam nie wiem co się wydarzy w ten czwartek. Zakładam, że w długim terminie ten kurs wzrośnie wraz z wyceną Spółki, aczkowiek zgadzam się z Tobą, że trwa to już zniechęcająco długo.
    Jedyne co bym radził to nie kierować się emocjami, bo na giełdzie są one zwykle złym doradcą.
  • Re: Jeszcze 3 sesje Autor: ~Rys [31.61.253.*]
    Jedynym spekulantem tutaj jest zarząd spółki...przez całą historię jej egzystencji na GPW, a covidowy wystrzał to była przykład prawdziwej spekulacji która szybko temat porzuciła...zwykła pomyłka ..obym się mylił i życzę tego sobie i wszystkim czekającym na wzrosty
[x]
PCCEXOL 2,02% 2,53 2025-10-24 16:00:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.