Spolka będzie miała zysk Ok 25 baniek bez jsw. Z kontraktem rozliczonym moze byc nawet 50-60 co stanowi ook połowy kapitalizacji.
Pytanie czy się wyrobili no za kazdy dzień zwłoki są kary. Dwa co zrobią z zyskiem czy pojdzie wkoncu na dywidendę czy na rozwój firmy?
Kolejna rzecz to niskie FF które blokuje troche obrot.
Ile osób będzie chciało kupić a ile sprzedac?
Patrząc na taki Atrem o podobnej kapitalizacji i zysku 7 baniek to cena ma patentusie powinna być min x2.
Ale to polskie gpw I nie możemy być pewni...
Nie wiem nic o Serbii...
Komunikatów tez nie było ale liczę że jakieś puszczą przed wynikami albo zaraz po. Czas jest dobry na podpisywanie umow bo teraz robi się zawyzone w obawie przed inflaacja wiec jak inflaacja chamuje to na dobrej marzy można robić.
Poszukaj wywiadu z lutego. Wklejałem link na forum bankiera.
Patentus posiada szeroką i zróżnicowaną bazę klientów, będąc aktywną na wielu międzynarodowych rynkach. Firma szczególnie mocno stoi na rynkach niemieckim, austriackim i węgierskim, gdzie osiąga znaczące obroty. Te rynki są ważną częścią międzynarodowej działalności firmy. Ostatnio firma rozpoczęła rozwijanie swojej działalności w Serbii, co jest częścią strategii ekspansji na nowe rynki. Kluczowym kierunkiem rozwoju dla Patentus jest rynek indyjski, który ze względu na swoją wielkość i dynamiczny rozwój stanowi ogromny potencjał biznesowy. W odpowiedzi na te możliwości, firma utworzyła grupę firm górniczych o nazwie Hintech, skoncentrowaną na rynku indyjskim, oferując produkty i usługi dostosowane do specyficznych wymagań tego rynku.
Celowali, nie wyszło, ale po drodze mieli spore problemy. Teraz znów próbują. Ja bym się nie nastawiał na te Indie, to jest trudny rynek. Ale próbować trzeba, bo tutaj perspektyw już nie ma.