• eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~30zeta [91.204.206.*]

Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-SERBY 
    siedziba: ul. Główna, Świetlica Wiejska, 
    67-200 Serbyadres do korespondencji: ul. Krótka 4
    67-200 Głogów Serby
    tel. 076/ 833 10 23 

- proponuje zwłaszcza osobom z dużą ilością akcji o telefony do tego stowarzyszenia z żądaniem wyjaśnienia dlaczego blokują powstawanie źródeł czystej energii

https://gminaglogow.bip.gov.pl/ogloszenia/818324_obwieszczenia-samorzadowego-kolegium-odwolawczego.html 

- uważam, ze jako akcjonariusze ponoszący duże straty z powodu działalności tego stowarzyszenia możemy kierować sprawę do sądu o wysokie odszkodowanie - można o tym wspomnieć w czasie rozmów telefonicznych z nimi

- skoro na nieużytkach najgorszej klasy maja powstać źródła czystej energii, jest zgoda Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska we Wrocławiu to co robi jakaś pseudo ekologiczna organizacja ???

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BRAS-S-A-Wydanie-decyzji-srodowiskowej-dla-Farmy-Fotowoltaicznej-Serby-8598529.html 

- co ciekawe obwodnica, którą stowarzyszenie eko-serby próbowało blokwać ma się dobrze:

https://myglogow.pl/pl/11_dzieje-sie/153978_jutro-rozstrzygniecie-przetargu-na-budowe-obwodnicy-glogowa-.html?fbclid=IwAR3YhdctjEUbDaPZJLNO5EgZwUQaV-70Qt8NQaVNSuDSkl5ggOkARiOjGao

• Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [31.61.239.*]
    Obwodnica ma się dobrze bo organ odwoławczy (w tym przypadku Generalny Dyrektor Ochrony Środowiska) odrzucił odwołanie stowarzyszenia eko-serby:
    https://www.dk12-glogow.pl/2023/09/12/decyzja-generalnego-dyrektora-ochrony-srodowiska/ 
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Pan_Jan [5.173.104.*]
    Na razie nikt nie odbiera, trzeba dzwonić bez zera na początku ,
    inicjatywa jest dobra, powinni się zacząć bać, w okolicach Ustronia , Wisły przy powstawaniu wyciągów, takie pseudo eko stow. chciało łapówki za odstapienie od blokowania
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~30zeta [91.204.206.*]
    Zero kontaktu z tą pseudofundacją - jak cos takiego może blokować inwestycje i zaskarżać w SKO skoro to fundacja wydmuszka ?
    https://miedziowe.pl/content/view/13743/189/ 

- ciekawy wątek - wpisy na dole pod artykułem, czyżby niejaki pan MP właściciel różnych działek na tym terenie , rzeczywiście swoje interesy załatwiał... wygląda, że od lat bruździ wszystkim na tym terenie

Komentarze (7)

1. Dodane przez 'Gość', w dniu - 18-02-2007 14:24
    eko serby to nie zadne stowarzyszenie ekologiczne tylko ludzie pana M P ktory sie boi konkurecji

2. Dodane przez 'Gość', w dniu - 18-02-2007 14:26
    wiekszosc mieszkancow chce tego zakloadu tylko mocherowe berety jak wszystko w tym kraju blokuja

3. yes,yes,yes
    Dodane przez 'Gość', w dniu - 19-02-2007 07:41
    Janek ty nie markuj kroku ,zrób go wszyscy chcemy tej fabryki

4. MAX
    Dodane przez 'Gość', w dniu - 19-02-2007 08:03
    Cala ta nagonka to robota Pana M P, robiac calą tą zadymę dba tylko o własne interesy, mając "gdzieś" fakt, że utworzenie fabryki zapewni ludziom ponad 100 miejsc pracy. Czyzby Pan M P bał się, że nie sprzeda wiecej swoich działek ? Rozsądni ludzie, którzy spokojnie zapoznają się z informacjami o fabryce ( o tym, że jest bezpieczna dla ludzi ) i tak je kupią, może po prostu Pan M P powinien lekko obnizyc ceny :-)
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Chuj [89.151.26.*]
    A dlaczego akcjonariusze mają dzwonić ? A zarząd od czego jest ? Skoro ich to nie interesuje to co My mamy za nich robotę odwalać ?
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [5.184.93.*]
    Pseudostowarzyszenie już swoją robotę zrobiło tzn. doprowadziło do uchylenia decyzji dla obu farm. Dzwonienie teraz do nich niczego nie zmieni. To już lepiej dzwonić do gminy.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Posiadacz [217.213.147.*]
    I jakie procedury teraz przed naszym brasem? W zasadzie co mogą dalej zrobić?
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Robo [83.22.138.*]
    Ja bym ich podał do sądu !!! Nie będę pisał dlaczego bo raczej każdy wie dlaczego, resztę dopiszcie sobie sam.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [5.184.93.*]
    Ale kogo byś podał? Pseudostowarzyszenie, które miało (niestety) prawo złożyć odwołanie z najbardziej bzdurnymi argumentami? Czy niekompetentnych i nieudolnych urzędników wydających rażąco wadliwą decyzję po przeciągającym się dwa lata postępowaniu?
    Niezmiernie mnie interesuje jak decyzje wydaną przez Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska we Wrocławiu („RDOŚ”) na wniosek Wójta Gminy zaskarża stowarzyszenie bez telefonu i maila ...

- czy SKO weryfikuje podmioty składające odwołania ?

- czy każdy menel (słup) może być podstawiony aby wstrzymywać wydane decyzje ?

Proponuję wysłać takie zapytania do

SAMORZĄDOWE KOLEGIUM ODWOŁAWCZE
    W LEGNICY

PLAC SŁOWIAŃSKI 1
    59-220 LEGNICA

tel. (76) 866-07-00
    tel. (76) 862-98-81
    tel./fax (76) 856-04-98

e-mail: sko@skolegnica.pl

adres e-puap:  /217j8cmbrz/SkrytkaESP

To wszystko jest mało śmieszne, poważnie podchodzę do tej inwestycji. Kiedy będzie walne? Trzeba to wszystko omówić z zarządem nie widzę innej opcji czy ktoś z was może też na takie walnę się udać? Ja napewno będę. Zainwestowałem tu sporo kasy i trzeba działać.
    Kilka kwesti trzeba będzie poruszyć.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Rozsądek [145.237.4.*]
    Posiadacz jeżeli poważnie podchodzisz do inwestycji i masz prawnika pod ręką, niech wykona kilka telefonów, walnie pismo do SKO a zwłaszcza zajmie się tą pseudofundacją.

Celowe działanie na szkodę spółki podlega już pod odpowiednie paragrafy, może prawnik im to ładnie naświetlu w piśmie i odechce się tamtemu cwaniaczkowi blokować inwestycje w odnawialne źródła energii.

==========================

Kto może złożyć wniosek o ściganie przestępstwa działania na szkodę spółki?
    Po nowelizacji k.k., która weszła w życie w dniu 1 października 2023 r. doszło do ważnych zmian dotyczących tego, kto może złożyć wniosek o ściganie przestępstwa polegającego na sprowadzeniu bezpośredniego niebezpieczeństwa wyrządzenia znacznej szkody majątkowej w wyniku działania na niekorzyść spółki. Do tej pory takie zawiadomienie mógł złożyć zarząd, co blokowało mniejszościowych udziałowców i akcjonariuszy w podejmowaniu kroków prawnych zmierzających do weryfikowania pod kątem legalności niektórych działań członków zarządu. W związku ze zmianami prawnymi obecnie również udziałowcy i akcjonariusze mogą złożyć taki wniosek, a zatem prokurator będzie musiał poprowadzić postępowanie.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Olo [188.146.92.*]
    Totalna żenada i ta organizacja i ten cały bras.
    Widocznie wcale im na tej farmie nie zależy. Mamy jakieś dowody na to że działają cokolwiek w tej sprawie. No wątpię. Oni nawet raportów na czas nie potrafią zrobić a jeszcze mają się kłócić o coś?
    To z nimi coś jest nie tak.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Dnozgdyni [83.25.27.*]
    Prawda jest taka, że większość z Was tutaj piszących nie podchodzi profesjonalnie do sprawy skoro będąc akcjonariuszami spółki, która zwołała WZA w grudniu 2023 nie zgłosiliście wniosku o uczestnictwo w WZA. Od tego WZA zależało odblokowanie notowań po niespełna dwóch latach zawieszenia za brak raportów itp. itd.....nie było nikogo z drobnych....Byłem tylko ja... Teraz klepiecie pianę klepiąc w klawiaturę różne groźby ferując w rózne strony i różnym osobom itd.... Szperacie w necie i nic nie możecie zrobić. Przykro mi na to patrzeć.... a Wystarczyło kupić bilet na pkp lub zatankować do pełna i przyjechać na WZA potem złożyć życzenia Swiąteczne innym obecnym na WZA, a przede wszystkim poznać Prezesa Spółki itd.....itd.
    Uczcie się dalej.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Pan_Jan [5.173.112.*]
    Synku do brzegu wiosłuj do brzegu bo nic z tego nie wynika zwykły bełkot, a Ci ludzie tutaj pochylili się nad sprawą, wyszukali kilka kluczowych faktów i można z tym wiele zrobić, no ale ty widziałeś prezesa ze 100 metrów... brawooooo.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [31.61.171.*]
    Pozwolę sobie zauważyć, że kolega Dnozgdyni był tylko na pierwszej z trzech części walnego tzn. do pierwszej przerwy. Tak wynika ze sprawozdań z WZA. Potem obrady zostały wznowione o 16:00, a następnie kolejnego dnia o 10:00 ale wtedy głosowało już tylko równo 38 mln akcji, czyli tyle co ma główna akcjonariuszka.
    Następne walne będzie w czerwcu albo nawet już w maju więc mamy okazję wszyscy przyjść. Ale trzeba też pamiętać, że walne jest potrzebne gdy trzeba coś uchwalić. W sprawach bieżących nie trzeba czekać na walne, można omawiać je tu oraz w bezpośredniej korespondencji ze spółką.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~frajer58 [188.47.120.*]
    No i jaki wniosek z Waszych przemyśleń?
    Ja mam jeden. Dogryzanie jeden do drugiego nic nie daje!
    Musi być konsensus i gra do jednej bramki. Jednym słowem działanie większościowe w kierunku zmuszenia zarządu do ujawnienia prawdy.!!!!
    Inaczej będą z nami pogrywali tak jak to robią - Czeski Film.
    Nic na to nie poradzicie marudząc na forum.
    Czekam na konkretną propozycję odnośnie pisma do zarządu podpisanego przez kilku akcjonariuszy.
    Posiadacz aby to zrobić trzeba ujawnić kanał kontaktu poza forum. (mail, telefon). Może to ruszysz.
    Ja cały czas wierzę, że Krzyżanowscy nie chcą stracić kasy więc coś w temacie drgnie. Ale to pieśń nieznanej przyszłości.\
    Akcje mam ze średnią ok. 0,6 pln. Nie zamierzam ich sprzedać z tak dużą stratą. Pogodziłem się z faktem, że będzie coś, albo nie będzie miał z tego korzyści nikt!!!
    Pozdrawiam
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [37.47.196.*]
    Sprawa jest teraz na styku SKO i gminy. Tam trzeba kierować pisma. SKO rozstrzygnęło 27.03. Od tamtego czasu minęło 21 dni i nadal nie ma obwieszczenia. Podejrzewam, że albo SKO kisi temat zwlekając z publikacją obwieszczenia i przekazaniem papierów do gminy albo manipulują faktycznym terminem załatwienia sprawy i dopiero piszą uzasadnienie decyzji a datę decyzji wpiszą wsteczną 27.03 aby sztucznie poprawić sobie statystyki czasu rozstrzygania spraw.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: frajer58 [188.47.120.*]
    Dnia 2024-04-17 o godz. 16:52 ~frajer58 napisał(a):
    > Akcje mam ze średnią ok. 0,6 pln. Nie zamierzam ich sprzedać z tak dużą stratą. Pogodziłem się z faktem, że będzie coś, albo nie będzie miał z tego korzyści nikt!!!

Po dokładnym przeliczeniu moja średnia to 0,44 pln.
    Koryguję dla przejrzystości.

Jestem za spotkaniem ale na walnym i tam coś zaczniemy, ja na walnym będę na pewno.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~Dnozgdyni [83.25.28.*]
    fajnie ale walne było...
    a jak chcesz następne WZA w szybkim terminie to musisz mieć minimum 5 procent akcji w ogolnej liczbie akcji i wtedy składasz wniosek o zwołanie WZA. Składasz takowy?
    Normalnie Cudaki.
  • Re: eko serby - pseudostowarzyszenie ? Autor: ~vklf [37.47.203.*]
    Po co ma składać jak zaraz będzie walne do zatwierdzenia roku 2023. Każda spółka akcyjna musi zwołać ZWZA w terminie 6 miesięcy od końca roku obrotowego (art. 395 §1 ksh) w celu m.in. zatwierdzenia sprawozdań finansowych za ubiegły rok.
[x]
BRAS -2,86% 0,17 2025-10-14 15:22:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.