Rheinmetal +100% w ostatnim roku, w Niemczech gdzie koniunktura jest tragiczna, znani są z tego,że robią amunicje. Zobaczymy co u Cognora się zadzieję po info, że zabierają się za zbrojenia (zresztą już się zajęli). Tutaj będą wzrosty i to nie do 9 złotych tylko 19. Pozdrawiam cieplutko
Zaczynają się bardzo nerwowe czasy a ciśnienie polityczne na szeroko rozumiane zbrojenie robi się już wyjątkowo duże. Niebawem stal będzie najgorętszym towarem, bo wojna to miliony ton żelaztwa. Ostatni dzwonek na zakupy spółek „wojennych”, zanim fundusze masowo zaczną inwestować w stalownie i przemysł pochodny.
Prezes wykupi po 9 zł w lipcu 2024i tyle w temacie. Akcji Prezes ma tyle, że już nikt nie wchodzi w tę spółkę. Drobnica-,, ulica,, może tylko sobie popatrzeć na kurs w przedziale 8 -9 zł.
Gdyby prezes chciał ściągnąć COG z giełdy to dawno by to zrobił.
Gospodarka wchodzi na ścieżkę wzrostu a to zwiększy zapotrzebowanie na stal skokowo. Przemysł zbrojeniowy to druga sprawa ale tu COG już jest dostawcą blach pancernych i miliardów na tym nie zarobi bo HSW produkuje 2 kraby miesięcznie :)
Fundamentalnie spółka bardzo silna. Perspektywy bardzo dobre ale do przebicia 9 PLN potrzebne są zakupy prezesa bo drobnica może co najwyżej mądrować się na bankierze :DD
Myślę że się mylisz. Kapitał płynny jest dalej zbyt duży jak na wykupienie wszystkiego po 9 zł. Może po 12 -15 by rynek wyprzedał, ale nie po 9. Kolejna sprawa „nikt już nie wchodzi w tę spółkę”. Dla przykładu ja i kilku znajomych wchodzimy, a przeznaczane kwoty raczej do drobnych nie należą.
Myślę że prezes nie jest az tak zdesperowany żeby zdjąć spółkę z rynku, ma duże pole manewru i kasy mu nie brakuje dlatego myślę że spółka zostanie na parkiecie. I będzie ostre pompowanie w pewnym momencie…. I ten moment nieubłaganie się zbliża nie tylko na Cognorze..