Fajnie, że jesteś @Obserwator. Lubię Twoje komentarze bo choć nie wiem czym się kierujesz je wypisując to wnoszą różnorodność do dyskusji na forum.
Rokita rośnie jak zwykle w tym okresie pod dywidendę. Historycznie to są za każdym razem wyróżniające się pozytywnie poziomy na rynku. Jak będzie tym razem? Rok 2023 był trudny dla Rokity a i pierwsza połowa 2024 nie jawi się na ten moment perspektywicznie. Historia pokazuje, że wielu tak zapędziło się w podbijaniu kursu w chęci załapania się na dywidendę, że po jej odcięciu zdali sobie sprawę, że wypłacili ją sobie z własnych pieniędzy bo kurs już nie powrócił do wcześniejszych poziomów.
Ale tak Rokita zawsze była spółką typu value, podobnie jak Exol i podobnie jak Exol jest spółką cykliczną. Obie te spółki różni profil inwestorów i ich podejście do inwestycji. Rokita przyciąga inwestorów długoterminowych a Exol, również z racji ceny akcji, spekulantów.
Sądząc z zakończenia każdej wypowiedzi, ewidentnie każdy wpis poprawia mu istotnie humor. Może dobrze, że nie słyszymy tego śmiechu na żywo, bo by nas brzuchy rozbolały, a ja na dodatek opluł bym monitor. To by nie było dobrze, zostańmy więc przy tym co mamy teraz.
Z Was wszystkich to widzę, że tylko Piotr ma tu szeroką wiedzę na temat spółki a reszta to zwykłe naganiacze. A ja jestem tu po to żeby tonować nastroje