Czyżby zaczęło się zbieranie przed wynikami za 2023. Wyniki pewnie będą dobre a na tle konkurencji (słabe modivo) nawet bardzo dobre. Gdyby nie ten omnibus i granica z Ukrainą wyniki byłyby pewnie świetne...
Ja już nie powininem tu zabierać głosu, bo wszystkie moje przewidywania rozbiły się z powodu ostatniej emisji, któa strasznie udupiła kurs. Do tego doszły słabe wyniki Sneaker Studio i blokada granicy z Ukrainą. Ale dalej twierdzę, że Answear to perspektywicznie najlepsza spółka na GPW. Wyniki za 2023 nie będą rewelacyjne, ale powinny być OK. Pomimo słabej kosumpcji w Polsce i blokady granicy z Ukrainą. Zima była w miarę mroźna, przez krótki czas, ale jednak. To powinno pomóc wynikom. W styczniu sprzedaż detaliczna w Polsce w segmencie odzieżowym bardzo kulała. Nie wiem jak w innych krajach regionu. Ale podobno mocno rośnie sprzedaż Sneaker Studio, fakt że z bardzo niskiej bazy, może w Q2 ta marka wyjdzie na plus. No i wszyscy przewiduja mocne odbicie konsumpcji w 2024. Jeśli rolnicy odblokują granice z Ukrainą, to już powinno być dużo lepiej. Dalej wierzę w duży potencjał rozwoju spółki. Mam Answear ze średnią kupna 19 zł i nie zamierzam sprzedawać zanim spółka naprawdę mocno sie nie rozwinie. E-commers dalej rośnie i udział tego kanału ma sie zwiększać, a Answear w tej branży jest jednym z liderów w Europie.
pożyjemy, zobaczymy. przekornie mogę napisać, że tu zbieranie trwa od 3 lat... niestety spółka wbiła na giełdę, nie w tym czasie co trzeba, ale kto to mógł wiedzieć... dodatkowo daliby se spokój już z blokowaniem tej wschodniej granicy.... jak nie tirowcy, to rolnicy... to na pewno nie pomaga... co do mroźnej zimy... to była krótko, czy pomogła, pewnie tak... ale liczenie na zimne zimy w przyszłości.... gdy ocieplenie klimatu niezaprzeczalnie ma miejsce... jest bez sensu... teraz coraz częściej wystarcza mieć odzież letnią i lekko cieplejszą jesienną... praktycznie zimowa nie jest potrzebna... przynajmniej w mieście.... zobaczymy co czas przyniesie
Dnia 2024-03-15 o godz. 13:21 ~helpi napisał(a): > Tak może być. Inwestorzy Instytucjonalni mogą przebudować portfele. Z tą Rosją to jeszcze nie wiadomo. > > > > "ale oczywiscie spadniemy sobie z tego powodu, bo kto nam zabroni" > > > > Nie spadniemy. Dołek za nami. Nie mam wątpliwości. Spadki są na szerokim. Dzisiaj 3 Wiedźmy, i rolowanie kontraktów.
to nie patrzymy chyba na notowania tej samej spółki... ja widzę spadek o blisko 5%,,, znowu poniżej 30 zł...
Tak. To prawda. Tyle, że ANR aż tak bardzo nie spada. I nie ma obrotów dla Spadku! Co jest istotne. Inwestorzy dzisiaj - wycofane środki z LPP - lokują gdzieś indziej. Np. w ALE.
Ja dostrzegam zamknięcie dla 30. Tak wynika z dolnej linii kanału na dziennym. Zauważcie, że piki w dół "robione są" małymi ilościami. To jest wyłącznie spekulacja. 29.80 powinno zostać obronione. Dlaczego? Gdyż z dzisiejszym dniem byłby 22 przypadek na tym poziomie dla dziennego (Low, High, Open czy Close). Jak będzie? To pokaże nam na koniec tygodnia - czyli dzisiaj - Spekuła. Sądzę, że od poniedziałku coś się zmieni po odnowieniu kontraktów. Przynajmniej mam taką nadzieję )
Podobnie jak ja, najpierw spadki bo covid, potem spadki bo wojna, a teraz spadki bo dodatkowa emisja, rynek e commerce rośnie, a ta kurs tej spółki zachowuje się jak ostatni śmietnik.
Tyle tylko, że ta dupa - jak to "pięknie" ująłeś - trwa od Listopada 2023 ! Przypadek ? Nie sądzę. Fakt podbicia w końcówce roku (aby realizować potem zyski) plus Emisja po 29. Tu nie ma przypadku. Czekam na zakończenie I kw. 2023.
ZGODA. Pytanie jedno. Kto to robi? Dystrybucja pod kroplówką (jestem tego zdania po ost. emisji) czy Spekulacja i zbieranie? Pozytywne na pewno jest to, że cena nie spada po wybiciu dołka w listopadzie 2023 (28.60 zamknięcie - pisze z pamięci). Powtarzam się. Po raporcie rocznym i zakończeniu I kw.2024 musi zostać wybrany kierunek. Wg moich sygnałów będzie to Up. Byle przebić 33.