Zapowiada się ciekawa sesja (o czym pisałem w ostatnim poście 10 tygodnia). Właściwie od nocy nie zmieniło się dużo. Nikkei -2% (trochę odrobili), natomiast amerykański i niemiecki fut po 1%. Zobaczymy, jak na to zareagują nasi czarodzieje. Jeśli będzie otwarcie luką, to która strona będzie tą przegraną?
Dnia 2024-03-11 o godz. 08:34 ~TW napisał(a): > A ja myślę, że będzie inaczej. Otworzymy się niżej, ale zaczniemy mozolną wspinaczkę w górę. Wystarczy tego spadania.
no i SL wyleciał na 7pkt do przodu :) ale to tak miało wyglądać. Króciutki SL, szybka, akcja parę złotych do depo żeby było za co uśredniać jeśli będą spadali dalej. Pozdro
Piobor, rozumiem prowokować do dyskusji, ale proszę daj sobie spokój z docinkami. Ravcio też się myli i tyle, zresztą trudno każdemu z Nas jest wyrazić swoje poglądy w jasny sposób paroma zdaniami.
A co rynku to znowu odpalili niemoc, ale dokąd dojadą zobaczymy. Ja obstawiam 2289 na indeksie jako opór, ale czy go sprawdzimy w tym tyg. zobaczymy. Tam dokładam do głównej pozycji, żeby średnia spadła. Ja generalnie główną pozycją gram na D1 i nawet wyższym interwale, ale jak widzę zaburzenia jak rano, albo w zeszły wtorek to wchodzę na chwilę żeby te kilka pkt wyrwać.
Moja rada po ostatnim błędzie przy 2400: Lki dalej szykować depo trzepanie trwa, ale spokojnie im bardziej napną linę tym mocniej odbije, także MM podstawą i nie przelerować się bo Was kierownik wyleszczy. I można się rolować jak tylko uklepią dłużej jakiś poziom (min. takie M30, nawet H1), podobnie było w piątek. Ja na rolowaniu zyskałem ponad 10pkt na kontrakt, ale przyznam, że trochę mnie to stresu kosztowało przez 2h bo pozycja była x2 i już na granicy strefy komfortu.
Spoko loko, ja tylko chciałem zasugerować, że miałem rację z DAX ;-) Uważam, że zaraz zaczniemy jechać w górę. Dziś powinniśmy zrobić odwrotną świecę co w piątek :-) czyli długi knot ku górze i zamek w okolicach otwarcia. Zobaczymy czy znów będę miał rację ;-)
DAX future marcowy jest na poziomie 17,684.00 i spada o 0,84%, sprawdziłem przed 1 minutą. Skąd wy bierzecie te -2% to ja nie wiem :) Patrzcie nawet na indeks, stabilny (+/-1%) i gotowy do odpalenia (w dół albo w górę :) )
Pisałem, że tak będzie. Lucek miał inne zdanie. Na razie rośnie, zobaczymy, co dalej. Nie będzie łatwo te wzrosty utrzymać, bo misiaki nie odpuszczają.
Oczywiście, patrząc od piątku jesteśmy na zero. Pisałem, że rano zaczynamy niżej i jedziemy w górę i to się sprawdziło. Czyli najpierw spadło, że potem wzrosnąć. :)
Bankami bronią indeksu. Nie wiadomo co są dziś o tym ruchu bo wydaje się że grubas ma sporo S. A LOP strasznie urósł. Pewnie tak będą mieszać trochę w jedna, trochę w drugą stronę.
Co do LOP jak dla mnie szykują się do jutrzejszych CPI i znowu zagrają jak w Q2-Q4 w 2022r, czyli jeśli CPI inne niż prognozy np. o 0,1% to w pierwszych minutach, godzinach ruchy po 3-5% na indeksach. Ewentualnie gra pod 3 wiedźmy, ale jak dla mnie to by było zbyt banalne.
Jeśli USD/PLN to nie jest tylko zagrywka pod rozliczenie, to odpał może być bardzo dynamiczny. O moje Lki jakoś jestem spokojniejszy, dzięki temu choć jutro może być dzida na małej płynności, że SL zebrać i odkupić jak najtaniej Ski, zagrywka taka sama jak w zeszły wtorek.
A jak tak obserwuje i widać że duże pakiety kładą na S (50,100,200) , a rozbierane są mniejszymi transakcjami. Jedno wiadomo będzie walka i z pewnością ruch spory.
"DAX future marcowy jest na poziomie 17,684.00 i spada o 0,84%, sprawdziłem przed 1 minutą. Skąd wy bierzecie te -2% to ja nie wiem :) Patrzcie nawet na indeks, stabilny (+/-1%) i gotowy do odpalenia (w dół albo w górę :) )"
DAX future notowany jest na giełdzie Eurex w godz 8.00 - 22.00 a poza tymi godzinami na globalnej giełdzie elektronicznej. Zmiany liczbowe są takie same na obu giełdach ale już % nie
Niskie obroty na WIG20 bo posiadacze akcji liczą na odbicie ale brakuje kupujących na tych poziomach. Jak spadek przyspieszy to pojawią się luki w karnetach i dopiero wtedy będzie panika sprzedaży.
No widzisz lucuś - coś tam wiem już teraz wiem. Kiedyś byłem zielony, a teraz jestem czerwony :-) Trzym się-mądry chłopak z Ciebie, tylko taki za nerwowy. Powodzonka ja zaraz zamykam, a wynik blisko 20 pkt tylko na L uważam na takiej sesji za super wynik :-)
Dlaczego nie, jakiś FWMMA można by urządzić, sprzedać dużo biletów i byłoby na depo :) proponuje zamiast na pięści to walczyć na W/L ratio na jakiś egzotycznym wybranym przez widownie instrumencie. To byłaby epicka bitwa. Lucek "z górki na pazurki" vs Piobor "algo-niszczyciel" . Jako sędziów bym wybrał Zaora, Svobode i Grafa.
Łapka zielona za, czerwona przeciw. A rynek się ładnie buja, LOP skacze fajnie bazowa w dół my w górę (o całe 5pkt) się dzieje tyle, że idę do kina na 16. Czekamy na CPI i/lub piątek z jakimś rozstrzygnięciem.