Też mi się tak wydaje. Jak jest wywalanie po podbitce to obroty są spore a wczoraj duże obroty były tylko z rana a później kurs opadał jak na zwykłej korekcie. Będzie kilka dni kiszenia a potem znów atak na nowe szczyty
Człowieku jakby oni mieli wywalać to mają tego dużo więcej
Nie zgasili by po 1 dniu tylko zrobili odcięcie od akcji i po drugich widłach otworzyli na 0.6
Po prostu jest etap drugi zbioru
Pierwszy miałeś na wymęczeniu i bez obrotów gdzie może podbierali 10 tys akcji średnio na dzień zakończony wrzutami poniżej 0.25 żeby wystraszyć
A później wszystko wciągali a kilkadziesiąt minut
Teraz jako etap 2 jest wypuszczenie tych którym podbitka taka wystarczy na tak zwane zejście z haka oraz strząśnięcie łatwych do przestraszenia którzy pomyślą ratuje 0.35 jak się na 0.4 nie zdecydowałem bo zaraz może być 0.3
Dystrybucja dopiero przyjdzie, infa będą
Oddanie cbry plus wyniki q1 a widać z inf że dużo przekładali do rozliczenia teraz
Jak już się rynek zainteresował to byle co da sesje z czwartku
Ludzie nie wiedzą dlaczego rosło, myślą że to podbitka pod wywalenie. A kwartał 1 będzie zapewne wspaniały i w maju wróci wielki popyt na akcje.
Tak to widzę, spółka działa na AI.
Powodzenia dla myślących.
Dlatego potrzebna jest wymiana akcjonariatu
Jest dobra cena która da zarobić i obroty duże które odwalają się wymienić
Nowy akcjonariusz który kupił nad 0.35 i ma akcje kilka dni czy tygodni nie będzie tak blokować ruchu
Rynek na którym działa SOFTBLUE wzrośnie w najbliższych latach wielokrotnie! Spółka z branży IT iOT, AI wyceniana za 50% wartości księgowej to kpina z giełdy. Spółki z branży mają jakie C/WK 5-10 czy wyżej? Softblue ma C/WK 0,4 co pokazuje, że tu potencjał do wzrostu jest 10-cio krotny.
Do tego mają udziały w INVENTION, który również działa w branży IT, VR, AR w medycynie i też będzie rósł skokowo bo branża medycyny VR warta jest miliardy dolarów i będzie się mocno rozwijać w kolejnych latach. INVENTION ma ok 36 % udział w Softblue a Softblue ma ok 38% udział w Inventionie.
Wahania kursów były i będą ale już w tym roku stawiam na to, że kursy obu spółek będą na poziomach złotówkowych.
akurat Inventionem to się niedługo zdziwisz. Nazywając kamieniem u nogi coś gdzie udział SBE to prawie 40% i zainwestowane tak ze 20 mln zł potwierdzasz zupełną nieznajomość tematu. Niestety ja nie jestem od tego ani nie mam na to czasu i ochoty by cię uświadamiać więc żyj w swoim przekonaniu :)))
Nie ma znaczenia czy spekulacyjnie czy fundamentalnie spółka ma znikomy potencjał spadkowy a duży wzrostowy
Wk, dynamika przychodów i zysków mówi że powinna być min 2-3 x droższa
Jeśli rynek ja zauważył i obroty szaleją to spekulacyjnie pod byle co typu przenosiny do nowej siedziby czy umowa też może poszybować bo ludzie poczują piniądz