• Ktoś, coś??? Autor: ~ciekawy_wątek [188.146.238.*]
    Czy ktoś rzetelny wie, co dzieje się z tą spółka? Nie oczekuję info. od hejterów.
    Ale informacji co dzieje się z firmą, która ma ciekawą perspektywę. Okoliczności są sprzyjające, a spółka od jakiegoś czasu dołuje.

Ciekawa pozycja do zakupu, czy lepiej omijać szerokim łukiem?
  • Re: Ktoś, coś??? Autor: ~DzikuSS [83.6.12.*]
    Nie tykaj nawet długim kijem, nawet przez azbestowy koc...
  • Re: Ktoś, coś??? Autor: ~ciekawy_wątek [188.146.236.*]
    A możesz powiedzieć, dlaczego?
  • a przeczytaj choby to Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-gang-wyludzal-w-polsce-kredyty-i-podatki-postawiono-zarzuty,nId,6207144

https://www.pb.pl/krzysztof-zalewski-i-parada-bankrutow-1167697
    https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/najglosniejsze;manipulacje;w;historii;gpw,135,0,344967.html

to tak z historii spki lub ludzi zwiazanych
  • Re: a przeczytaj choby to Autor: ~Ciekawe_pytania [37.248.215.*]
    A jak ci się wydaje? Co się może dziać ze spółka? Dlaczego prezes zrezygnował? Jesteś pewien że są świetlane perspektywy? Kiedy spółka podała jakiś sensowny komunikat? Czy spółka która ma zajęte rachunki bankowe może robić coś sensownego?
  • w pierwszym poście napisałeś Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    "spółka ma ciekawą perspektywę".
    podesłałem ci linki do tekstów o osobach związanych z tą spółką, choć podobno zastapionych przez nonnamowego inwestora z Singapuru.

Ja mam od 10 lat 3 kosy na 2 działkach tej spółki - egzekucja jest trudna. Choć próbujemy inne zabezpieczenia.

To ty piszesz, że są swietlane perspektywy - w linkach masz nawet "grupa przestepcza" /ale nikogo do tej pory nie skazano - by była jasność/.

Z tego co słóyszałem wynajęli biurowiec z 224 pomieszczeniami /oknami/ za całe 500 zł /nie wiem czy 500 plus VAT, czy z VAT/.
    Więc potrafia zloto zrobić ze wszystkiego.

W podstawowym zabezpieczeniu, gdy spółka zależna straciła kontrolę nad obiektem, to czynsz na obiekcie zleciał 7 krotnie - bo sie znalazł dokument sprzed lat - sprawa w sądzie.

Rzeczywiście ciekawe perspektywy
  • Re: w pierwszym poście napisałeś Autor: ~ciekawy_wątek [188.146.236.*]
    Jeżeli działasz w branży, która mocno się rozwija. Branży, która jest mocno promowana i dotowana. To chyba masz ciekawą perspektywę na rozwój i dobry zysk? Prawda?
    Dlatego zastanawiam się, dlaczego taka spółka ciągle traci na wartości/spadek cen akcji. Oczywiście istotne są wątki, o których wspomina się powyżej. Ale należy również pamiętać, że osoby powiązane ze spółką, to tylko osoby powiązane. Każdy może mieć jakieś grzechy na sumieniu, a spółka to odrębna osobowość prawna. Dodatkowo stawiane zarzuty nie są równoznaczne z winą.
    I najważniejsze. Skoro można dobrze zarobić na rynku zajmując się tym w czym ma się wiedzę doświadczenie, to po co kręcić, kombinować i oszukiwać?
    Dlatego uważam, że jest to ciekawy wątek.
  • A to ty nie masz bladego pojęcia Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    sorki za szczerość........

Wiesz w jakiej branzy działa ta firma?

Ja np popłynąłem na obligacjach molmedica - to było w czasach topmedica
    molmedica jak sama nazwa wskazuje zajmowała sie budowlanką

PGF/ZASTAL przez bodaj 16 ostatnich kwartałów miał obroty przez 2 kwartały /sprawdz sobie/.

Z OZE spółkę łączy NAZWA.

kojarzysz panią Pawłowicz? Wyobraż ją sobie w koszulce MISS WORLD....
    I ma ona tyle z miss world co pgf z fotowoltaiką.......
    tzn pani Pawłowicz jest PANNĄ
  • Re: A to ty nie masz bladego pojęcia Autor: ~Smok [83.28.170.*]
    Coś rusza
  • ostatni rok ze sprzedaza 2018 Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    Jako grupa mieli spółkę do handlu energią, ale sprzedali w styczniu
[x]
PGFGROUP 0,64% 0,63 2026-05-15 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.