Do wszystkich leszczy. Autor tego postu i jemu podobni czekają na Wasze akcje, zgadnijcie dlaczego. Przyzwoitość nie wchodzi tu w grę, tylko przyszły ogromny zarobek na Waszej naiwności.
Ale decyzja należy do Was.
Pozdrawiam
Dnia 2024-03-05 o godz. 11:32 ~KA napisał(a): tylko przyszły ogromny zarobek na Waszej naiwności. Ależ się uśmiałem z tym ogromnym zarobkiem. Dawno mnie tak nikt nie ubawił.
To ofiary taki naganiaczy jak ten powyżej. piszący, pod wieloma nickami, Raz KA, poprzednio jakiś Inwestor chyba szemrany. Obiecywali akcje po 180-320 zł cwaniaki
Tak czekamy na wasze akcje ale dopiero przy 8-8.50 można grubiej wchodzić i robimy kółeczko na 25% i wywalamy śmiecia. A naganiamy bo niechce nam się czekać 2 lata. Chcecie tu 2 lata jeszcze się kisić. Tu już ulica sama ze sobą gra.
Jak wy większość by miała rację to wszyscy byli byście bogaci. Praktyka wygląda inaczej. 2% ludzi na świecie można uznać za bogatych z 8% za zamożnych. Reszta to wy...
Słuchaj ubogi trolu, 90% czasu akcje spadają, rosną 10% oczywiście w przybliżeniu. Sztuka to wiedzieć kiedy kupić i sprzedać oraz czy grasz spekulacyjne, czy inwestujesz długoterminowo. Na tej spółce da się i tak i tak. Teraz czas na zakupy, uśrednianie lub inwestowanie moim zdaniem oczywiście, z uwzględnieniem rozsądku (nie za wsztstko) i dywersyfikacją portfela. Wiesz również doskonale, bo sam nim jesteś, w czasie kiedy spółdzielnia zaniża kurs wysyła trole płatne, a cześć dołącza samoistnie, w jednym celu, odebrać akcje po jak najniższym kursie. Tu co raz mniej przestraszonych, a w dodatku ataki na SL też nie wychodzą, bo mało kto tu je ustawia. Jak kurs pójdzie mocno w górę, wtedy SL będzie można przy korektach pozbierać, ale nie na tych poziomach. Także każdy niech gra wg własnego uznania i własnej koncepcji, a że będę tu dyskredytować trole maści wszelkiej, to moje prawo i moja sprawa. Jeszcze jedno nigdy tu nie pisałem że będzie 180 czy 320 to pisał nijaki Rozsądny investor, proszę sobie sprawdzić, obecnie też tu się pojawia. To taki sam, tylko w drugą stronę, nie odpowiedzialny gość.
Pozdrawiam
No popatrz się, a ja myślałem że prawdę napiszesz a nie dyrdymały. Przypomnij przy jakich założeniach były wpisy Rozsądnego, jakie bajki pisał w raportach Prezes który wyciąga legalnie z firmy zarobioną tłustą kasę, która nie zależy od wyników. Dołóż do tego obeiktywny czynnik w postaci wojny. Wtedy zrozumiesz, dlaczego kurs tej spółki jest tutaj a nie gdzie indziej. Tak samo jest na BML i paru innych covidowych "przekrętach". Kurs BMX broni jedynie WK, ale jak długo ? Jeśli w tym roku będą generowane istotne przychody i zyski z nowej fabryki to może sentyment wróci i w porywach 20 + będzie, problemem jednak jest wypad tego papieru z s80. Kapitał idzie tam gdzie jest szanowany, a tutaj za 2023 nie będzie nawet na puszkę paprykarzu z dywidendy.
A propos BML tam to za chwilę będzie okazja do zakupów. Zresztą jak tu teraz, moim zdaniem. Co do wojny, wszystkim dała popalić i nic na to nikt nie poradzi. Widzę, że spółka ma obecnie zły sentyment, ale uważnie czytałem raporty, dlatego powoli kupuje bo sądzę, że będzie dużo wyżej niż 20, ale w tym czy przyszłym roku, tego nie wie nikt. Za dużo ta spółka zainwestowała w rozwój i rozbudowę, żeby przyszłość nie oddała. Ponadto wskaźniki do zakupów są coraz lepsze, a jak się komuś nie podoba, nie ważne z jakich względów, to niech tu nie inwestuje, proste. A powtarzane przez Ciebie i innych te same 3 lub 4 argumenty przeciw, są nudne i dawno nie aktualne. Ty rozumiem za prowadzenie takiej trudnej działalności byś dopłacał, a nie chciał zarabiać, no filantrop. Każdemu nim być wolno.
Pozdrawiam
Czytaj ze zrozumieniem to co napisałem. Jeśli uważasz, że Prezes spółki która prawie nic nie zarabia netto ma prawo do tłustej pensji, to współczuję i tutaj się różnimy. Nie kwestionuję rozbudowy zakładu, ale jeśli nie będzie dobrej sprzedaży to niestety będzie kasa tylko na utrzymanie tego co jest czyli stagnacja na kursie, broniona przez WK. Dlatego pisanie że będzie po 8 to trochę bzdura, ale w tym kasynie i to możliwe co widać po WK Biotonu i paru innych spółek z tego sektora.
Stawiam, że będzie dużo lepiej, a na obecną rozbudowę też trzeba było zarobić czyli ciężko na to pracować i dużo ryzykować. Cieszę się, że nie podpisali kontraktu na wyłączność w trakcie covida z Niemcami bo dziś mieli by parę baniek na koncie, a spółki i firmy z perspektywami by już nie było. Zobaczymy, ja jestem w stanie tu zaryzykować, choć parę rzeczy z przeszłości mi się również nie podoba. Zobaczymy kto z nas w przyszłości będzie mieć rację, ale chyba wszyscy chcemy by docelowo tu było znacznie, powtórzę znacznie wyżej, bez podawania poziomów, bo to trollom zostawiam.