Ja zaraz się zaloguję i zobaczę.
Może nie powinni teraz robić pp skoro jeśli decyzja będzie pozytywna to za krótki czas będzie cena mogła być inna. Jeśli będzie pozytywna informacja odnośnie farmy, to spokojnie za pp mogę zapłacić nawet 50 groszy
Uchwała nr 3 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia BRAS S.A. KRS 0000044204 z dnia 23 marca 2022 roku w sprawie: podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję akcji serii F1 z zachowaniem prawa poboru dla wszystkich osób będących akcjonariuszami na dzień 12 kwietnia 2022 roku (dzień prawa poboru) oraz wprowadzenia akcji serii F1 do obrotu w alternatywnym systemie obrotu prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. pod nazwą NewConnect oraz zmiany Statutu Spółki.
co przestaje być ważna bo nie przedłużyli terminu ważności w KDPW
Jeśli dobrze rozumiem upłynął termin na zrealizowanie emisji i wracamy do stanu sprzed uchwały o emisji. Nie było możliwości przedłużenia bo to ustawowy termin. W takim razie muszą cofnąć też odcięcie bo chyba było gdy przydzielali PP.
Raczej cały proces od nowa. Czyli NWZA, nowa uchwała i nowy dzień ustalenia PP. Najlepiej dopiero w momencie gdy sprawy urzędowe związane z farmą będą pozałatwiane bo im znowu termin ucieknie.
Teraz tak sobie myślę, że decyzja o tej emisji dwa lata temu świadczy o tym, że Krzyżanowscy nie byli wtedy świadomi, że zostawiono im trupa w szafie w postaci raportów "zaudytowanych" przez biegłego bez uprawnień. Ponadto zbyt optymistycznie oszacowali czas potrzebny na uzyskanie zgód urzędowych pod farmę.