• Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Pan_samochodzik_i_ni [78.8.47.*]
    Kierunek techniczny 180 i tam się ustawiam. Fundamentalnie - Bałon jakich mało. W końcu po CD projekt przyszedł czas na playwaya. W poniedziałek oczywiście zjazd. Za 3 MSC wakacje więc lipa na giełdzie.180 jak nic.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~bolek [5.173.84.*]
    ok to ja stawiam, że w przeciągu 3 MSC mamy 400 zł, a w poniedziałek będzie lekkie odbicie albo mielenie ceny na poziomie 260-290 ale tak czy siak później nastąpi wybicie górą.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Pan_samochodzik_i_ni [78.8.47.*]
    Buhahahahaha. Za 12 lat chyba. Jak Kostkowski zlikwiduje fundacje rodzinna z akcjami do przepompowywania pieniedzy
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Jaca86 [31.61.248.*]
    Jak to jest Bałon, To pan jest Bal Wan
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Ryszard1 [217.96.200.*]
    Jasne! Przy dywidendzie powyżej 21zl. Ha ha Pomyliłeś forum. Forum dla opóźnionych przedszkolaków jest na bączek pl.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Bufet [5.173.84.*]
    Wg mnie rynek traci wiarę w możliwość PLW do tworzenia produktów na miarę HF czy CMS w odpowiednio szybkim tempie. Jeśli ktoś twierdzi że to nieprawda to ma fajna okazję do kupna. Z drugiej strony patrząc na plan premier które gry mogą przynieść np 50mln zł zysku PLW rocznie? Niestety po wynikach za Q4 P/e będzie b. Niskie ale przez jakiś czas może nawet kwartałów sytuacja na kursie może nie ulec zmianie. Tak ja to widzę.Dywidenda tego nie zmieni.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~TS [194.28.35.*]
    Z tego co pamiętam to niestety nie zwykłeś się mylić, jeśli chodzi o ocenę sytuacji na PLW. Jedną rzeczą, która wpłynęła negatywnie na kurs to generalna padaka na gejmingu. Druga sprawa to właśnie utrata wiary w możliwość spółki do generowania nowych, dużych tytułów (bazowanie tylko na sequelach ma jednak ograniczony potencjał, w HF2 gra już mniej ludzi niż w jedynkę). Trzecia rzecz to problem z ocenami ostatnich gier mimo deklaracji dużego nacisku na jakość i testowanie. W kwietniu w planie wydawniczym mamy IFZ i przy gigantycznym sukcesie tej gry sytuacja mogłaby się tu zmienić, ale jestem świadom, że jest to raczej myślenie życzeniowe.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Ryszard1 [217.96.200.*]
    Nie wątpię w sukces IFZ . Pytanie jedynie jak duży to będzie sukces ? Z IFZ do PLW splynie w postaci dywidendy jakieś 30% z zysku... Pytanie retoryczne kiedy to będzie ? No i czy to będzie dużo dla PLW przy naszej kapitalizacji. W każdym razie nie sądzę bysmy mogli jeszcze bardziej spadać właśnie z uwagi na wysokość dywidendy
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Bufet [77.254.175.*]
    Dokładnie tak, nawet jeśli IFZ zarobi 50 mln zł łącznie to na PLW przypadnie niewiele porównując do bieżącej kapitalizacji. Wartość PLW będzie rosła tylko jeśli pojawią się mocniejsze bodźce, sam IFZ to za mało. Co do samej dywidendy, to ona jak wiemy jest uzależniona od zysku więc jeśli ten spadnie to w przyszłym roku będzie niższa. A może Kostowski będzie musiał zmienić strategie i więcej inwestować kosztem dywidendy żeby zwiększyć ROI w kolejnych latach? Pytanie jakby rynek na to zareagował? W ostatnim wywiadzie prezes zgodził się do tego że rynek oczekuje COOP w grach a to przecież kosztuje. Myślę, że przed Kostowskim czekają poważne decyzję i jeśli jest mocnym liderem a uważam że takim jest to sobie poradzi. Wg mnie jednak będzie musiał co najmniej wychylić się z tej piwnicy o której wspominal.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~TS [155.250.198.*]
    PLW ma w GOP 36%. Tutaj chodziło też o pokazanie, że w obrębie grupy można robić udane premiery z dobrymi ocenami i dzięki temu odbudować zaufanie inwestorów. Jeśli chodzi o co-op to jeśli dobrze pójdzie możemy mieć 30 days w tym roku i HF2 na początku następnego. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze, bo sparzenie się faktycznie może skończyć się wiecznym zbunkrowaniem w piwnicy pełnej symulatorów.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~TS [155.250.198.*]
    Dywidenda ma wynieść koło 20PLN (23 wg obliczeń mario jeśli dobrze pamiętam). O tyle na akcję mniej więcej spadł kurs PLW w przeciągu ostatnich trzech dni, więc raczej trudno mi uwierzyć, żeby dywidenda miała trzymać tu kurs przez następne miesiące. Teraz mamy poziomy z początku wojny na Ukrainie, 230 to byłby poziom totalnego zanurzenia pod koniec 2022. Dość smutny to obraz, pokazujący skalę zwątpienia rynku w rozwój spółki.
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~TS [37.47.169.*]
    I dzisiaj kolejny ciężki dzień, gdzie w jedno notowanie straciliśmy ~60-70% wartości dywidendy na akcję za 23. Teraz pewnie będzie szukanie kolejnego wsparcia. Jeszcze trochę i kurs po roku nam się przepołowi. Co tu dużo mówić - trudno gdziekolwiek szukać nadziei.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Rynek coś wie. Techniczny kierunek 180 pln Autor: ~Pan_samochodzik_i_ni [78.8.47.*]
    No to tam zmykaj. Bo fora to ty pomyliłes :) - jak zresztą widać :)
    Aż 22 rączki w dół pseudoinwestory. Pewnie znacie się w większości na zbieraniu szczawiu i rzepym. Człowiek z dobrego serca mówi wam o analizie technicznej i fundamentach :). Najlepsze jest to, że ledwo tydzień nie minął i z 318 mamy 266 a na 180 zjazd będzie faktem. Tylko wierzycie w kurs jak w Boga. Nikt nie udowodnił, że istnieje. Kupujcie, kupujcie. Ja Pan_samochodzik na tym zarobię. Szkoda,że jest wam obce pjecie stop loss. Zaklinajcie rzeczywistość. 'inwestory' :) buhahahahshshsbs
    Spekulacyjnie w 2 tyg zarobiłem bez podatku ponad 100k na waszych nadziejach
[x]
PLAYWAY -0,53% 280,50 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.