Jak nie jest dobry jak jest. Pokaż mi przykłady dużych firm które same realizują wszystko? Comarch sam wdraża czy x różnych spółek?? To świadczy o dobrych produktach i możliwości otwarcia na nowych odbiorców.
Ktoś się nie najadł jeszcze i pilnuje kursu. Zobaczymy komu się skończy amunicja wcześniej:) a wiatrak gada w zależności czy ma akcje czy nie, nie warto słuchać.
Zawsze pisałem to - co myślę. Nie naganiałem na spółkę, nawet mając pół miliona akcji po średniej 0,41 przy kursie 20 groszy - a więc na koszmarnej stracie.
Wiatrak ,już od lat udowadniasz ,że to że masz tutaj akcje to dzieło przypadku ,a nie wiedzy
Firma ma 25% ROE i 18% ROA
Faktycznie jednak znacznie więcej ,bo wynik obciążony kursami walut i rozbudową zespołu o 30% oraz finansowaniem SI
Wyników nie obciążają żadne zaległości ,kredyty tak jak większość firm
Niech się podzielą zyskiem za pośrednictwo ,bo mają z czego ,a przy tym powiększą zdecydowanie skale obsługiwanych klientów
Ewidentnie widać ,że się mocno wysypałeś tak jak to miało miejsce poniżej 2 zł ,akcje rosną ,a ty wiesz ,że ciągle popełniasz błędy ,bo to dzieło przypadku
Tymczasem twój Sevenet jakoś stanął w miejscu z batonem na 120 tysięcy akcji i jak byś był pewny tak tej spółki to byś go po prostu zjadł 1 strzałem
Nie wyobrażam sobie 80% straty z inwestycji ... 50% to absolutny max - i byłem wówczas bardzo bliski wysypania SUN nawet po 12 groszy. Ale kompletnie nie było popytu, a uratował mnie wyjazd za granicę ...
Co do naganiania - tak od ponad roku zostałeś według moich kryteriów - typowym nagonem. Ale popieram Cię, moim zdaniem masz rację i spółka będzie zapewne kiedyś kosztować tyle, ile zakładasz.
Dlatego właśnie piszę o prywatności - bo oczywiście wypełniłem już dwukrotnie formularz BZP - ale nie zamierzam się tym chwalić ( ujawniając podmioty moich zainteresowań ).
A ja sobie wyobrażam ,bo nie takie rzeczy widziałem. Wiedziałem ,że ta spółka o której mówię będzie kosztować znacznie więcej i stało się tak jak mówiłem
To samo będzie z Suntechem
I nie jestem żadnym naganiaczem ,bo nikt nie może powiedzieć ,że przez moje wpisy stracił ale odbieraj to jak chcesz.
Jestem tu od 3/4 lat i moje naganianie przyniosło wzrost kursu z 1 zł na aktualnie 6 ,a w porywach 8 zł
Czytając raporty i chociażby webinar z prezesem to można śmiało powiedzieć ,że PREZES to dopiero naganiacz ,bo ma oferty sprzedaży firmy na stole i możliwość świętego spokoju ,cieszenia się życiem ,a jednak twierdzi ,że w perspektywie kilku lat spółka będzie warta znacznie więcej niż teraz
Ok, nie jesteś naganiaczem - tylko Fascynatem. Tym niemniej - ja nie potrafię tylko zachęcać do zakupu. Gdy mam wątpliwości, to się nimi często dzielę. Niech wyjdą ci najsłabsi ( czasem sam nim jestem, nie zaprzeczam ).
Po prostu masz słabą główkę zarówno do spadków jak i wzrostów
Swojego czasu też taką miałem ,bo Suntech to nie jedyna firma z której mogłem wyciągnąć 6 zer ale jednak byłem niecierpliwy i to spowodowało zmianę podejścia
Nie mówię ,że ci to nie wychodzi na dobre ,może nawet lepiej niż mi ,bo jednak zamiast kręcić kółeczka to siedze z rękami pod tyłkiem
Jednak ty uaktywniasz się wprost proporcjonalnie do ilości akcji danej firmy ,im mniej ich masz tym więcej ciebie. Nie wspomnę o zaśmiecaniu forum informacjami o innych firmach które kupiłeś (Sevenet) byle tylko ktoś doskoczył do już zwalniającego pociągu
A o Sevenecie - to Ty ciągle piszesz. Ja napisałem tylko raz - porównawczo przedkładając zdecydowanie SUN ponad SEV. Reszta wzmianek to Twoja robota - robiona po złośliwości.
Problem polega na tym ,że twoje wątpliwości ni jak mają się do rzeczywistości. Zaczynając od 1 wpisów ,które pamiętam o tym ,że zmniejszasz zaangażowanie ,czyli w okoliach 1,5/1,7 zł
Jeżeli sprzedałeś wtedy 100 tysięcy akcji to jesteś aktualnie stratny 350/400 tysięcy zł ,oczywiście życzę ci abyś gdzie indziej zarobił więcej ale po prostu obnażasz swój brak wiedzy i dalej w to brniesz
Swoją drogą ,im więcej osób wysypie się teraz tym wyżej polecimy ,a wysypało się ponad 1 mln akcji w ostatnich 3 miesiącach ,więc 1/5 akcji w wolnym obrocie ,a w ciągu 6 miesięcy 1/3 ze średnią 6,52 i 7,02 zł
Kierunek jest jeden i wolumen również o tym mówi ale mamy tutaj jeszcze kilku hamulcowych
Masz słuszność, gdybym nie sprzedawał, miałbym nawet milion więcej. Trudno. Jak mawiał mój przyjaciel w takich sytuacjach - gdym wiedział, że się ob/sr/am, poszedłbym do kibla. Może jeszcze nadrobię - a jeśli nie - to trudno.
Wiatrak@ Pokaz screen z konta dzieciaku z przedszkola. Rozbiłeś świnkę skarbonkę i po 40groszy to ty może 100 akcji kupiłeś. Nie opowiadaj bajek bo się ludziom zajady opd śmiechu robią.
Moze i przez chwilę polatamy w przedziale 6-6.70 ale przyszłość spółki jest bardzo dobra, produkt rewelka, umowy nowe podpisują, koszty z projektem AL zaksięgowane w 2023 więc teraz powinni z tego czerpać nowe zyski
Autor: _matiz_[82.139.13.*] 2024-03-01 10:44 Opublikowano przy kursie: 6,28 zł , zmiana od tamtej pory: -61,62% Re: Co za łeb kanciasty
"Nie ma w tym złośliwości ,a raczej zderzenie z rzeczywistością ,argument za argument i sprawdzanie kto miał rację Na tą chwile wychodzi ,że ja"
A jak wychodzi na tę chwilę ? Tylko rok, a ile się zmieniło ! SUN - spadek o 61 % SEV - spadek o 33 % Dywidenda za 2023 : SUN 4 grosze, SEV 11 groszy. Gotówka w kasie : SUN 600k. SEV 17 milionów. Trend : SUN spadkowy, SEV boczniak.