Spójrzcie na jej wykres i porównajcie z innymi spółkami. Aż prosi się o wybicie. AT też wskazuje, że jest to wielce prawdopodobne. Pozdrawiam wszystkich na Emperii, w tym tygodniu kupiłem trochę jej akcji.
Wyraźnie widać, że kurs się konsoliduje.Emperia jeszcze nieodreagowała po spadkach, a widać sytuacja na giełdach zapowiada korektę bessy.Do tego trzeba jeszcze dodać planowaną przez Emperię dywidendę. Dlatego z dużym prawdopodobieństwem zobaczymy wzrosty w najbliższym czasie.
Zauważyłem, że niemal wszystkie spółki z GPW rysują podobny scenariusz wybicia. Emperia ma świetne wskaźniki C/WK czy C/P. Oscylatory też są spokojne, jakby jeszcze drzemała. Myślę, że wybicie to kwestia czasu. Spaść niżej raczej nie może. Kilkuprocentowe korekty to pikuś.
W każdym razie wszystkie moje ostatnie inwestycje w tak zdołowane spółki jak obecnie Emperia skutkowały podobnym wybiciem (Asbis, Decora, NFI EMF, Amica). Liczę, że tutaj będzie podobnie. Zapraszam na pokład.
Ale nie moze juz spadac. Jeszcze dwie sesje spadkow i technicznie nie bedzie wygladac juz tak ladnie. Ale zgoda, w tej chwili wyglada ladnie i ......moglaby sie odbic.
Z technicznego punktu widzenia kurs wygląda jak przyczajony tygrys, uśpiony smok. Liczyłem, że dzisiaj będzie przebudzenie, ale jednak kurs wrócił do lokalnych dołków.
Myśle, że to granica spadków, bo obszar wsparcia był już testowany kilka razy i nie dał się przełamać. Zobaczymy jak jutro przebiegnie sesja, czy odbijemy po raz kolejny, czy tama pęknie, co by źle wróżło na przyszłość.