Nie widzę tego wirowania. Jasne, ktoś wystawia pakiet na 16k akcji a ktoś go zbiera momentalnie. ALE na S papieru przybywa, już 230 kilo akcji leży. Bardzo dziwne ruchy.
Pamiętajcie, że FF jest poniżej 6 mln. Z tych 6 - nie będę pisać kto jak ile bo nie o to chodzi, ale uwierzcie, że na rynku jest maksymalnie 2,9 mln akcji. Chcesz powiedzieć, że jakaś wyimaginowana spółdzielnia mieli te maks 2,9 mln akcji non stop? By co? Zebrać tysiąc czy dwa tysiące? Bez sensu. Tutaj karty są dawno rozdane, więc dlaczego ciągną w dół a nie w górę?!
Spółdzielnia zrobiła tu windę wcześniej. I sporo rozegrała. Teraz cz 2. Pole manewru jest zawężone ale mają jeszcze towar z poprzedniej gry. Ida dobre wyniki więc chcą zamieszac, a rynek im nie przeszkadza. Tu nie ma szanowny Zbieraczu nic dziwnego
Dnia 2024-02-27 o godz. 11:49 zbieracz_grzybow napisał(a): > Jest ogromna szansa na podział zysków. > Które będą rekordowe. > Kto i po co tak dołuje? Jakie macie teorie na to?
A od kogo albo skąd masz informacje o podziale zysku? Skoro od kilku lat nie było wypłaty dywidendy, to musiało by coś zaistnieć żeby to zmienić. Dlatego podziel się informacja: była rekomendacja zarządu na walne o podziale zysku? była jakaś notatka informacyjna, albo wdrożenie strategii dywidendowej? Cokolwiek? Zakładam że nie, bo wtedy kurs zdecydowanie byłby wyższy po takiej zapowiedzi. No ale mam za mało istotny pakiet żeby to sprawdzać, dlatego - wrzuć to info
Napisałem, że jest na to duża szansa wg mnie. Strategia dywidendowa - a które spółki poza wig20 taką maja?!
Zawsze możesz zrobić projekt ustawy i poddać pod głosowanie na Walnym w kwietniu.
Nikt tutaj nie miesza. Po prostu póki co nie ma kupujących, bo nie potrafią lub im się nie chce policzyć ile w IVQ spółka powinna wygórować przychodu. Wszystko jest w raportach z wyszczególnieniem realizowanych kontraktów "od kiedy - do kiedy i za ile". Nie było informacji o przesunięciu realizacji podpisanych umów, więc 4Q powinien być na bogato.
Przeliczyć dokładnie akcje.!!! Dopuszczonych do obrotu jest ok. 11,5 mln akcji ogólnie. Jak one są rozłożone ? Free float ok 6 mln. Gdzie są pozostałe 5,5 mln? Jak i to tymi akcjami zarządza.? Może obstawia tym arkusz sprzedaży,nie oznacza,że chce sprzedać ale pomaga tym. Sprzedaje i miele, to jest widoczne i oczywiste.
Nie mogę napisać odpowiedzi, system mi nie puszcza. W skrócie: cena godziwa na teraz to 4.5 - 6.5
Nie uwzględniając kosmicznych wyników za Q4. Nie ma Indii ale jest Serbia.
Irytuje mnie ta aktualna zabawa na kursie.
Dnia 2024-02-27 o godz. 14:47 zbieracz_grzybow napisał(a): > Napisałem, że jest na to duża szansa wg mnie. > Strategia dywidendowa - a które spółki poza wig20 taką maja?! > > Zawsze możesz zrobić projekt ustawy i poddać pod głosowanie na Walnym w kwietniu.
To pisz wyraźnie a nie chcesz zabłysnąć niczym paskowy że dywidenda będzie. Równie dobrze ja mogę napisać "kto kupuje przed ogłoszeniem upadłości?!" Oboje mamy takie same info - widzi mi się.
GPW SA - spółka która posiada strategie wypłat dywidendy bodajże na 5 lat. Akurat mam ją w portfeli ikze z tego właśnie względu. Ale takich spółek jest sporo, nawet na nc.