To nie marzenia a mrzonki. Baca oni nawet nie są w stanie wyliczyć potencjalnej przychodóe ze sprzedaży (na bazie swoich przypuszczeń). Nie rozumieją czym są podatki, kto je odprowadza, ile % z ceny gry trafia do społki. To są typowi dawcy kapitału, ale pośmiać się i podroczyć można z kostuszkami i innymi dragonami
"typowi dawcy kapitału" napisał kocioł o garnkach który sam oddał 30% sporego kapitału bo jak sam pisał musiał ponad pół roku że spółki wychodzić.
Czy to po prostu było kłamstwo, żeby obrobić strachliwych z akcji?
PS. Dawco kapitału co to wie wszystko o księgowości rachunkowości % itd. ale mało co wie o tym co się na dzielenie dzieje. Dopóki ci marzyciele nie sprzedadzą akcji ze stratą to żadnego kapitału nie oddali. W przeciwieństwie do ciebie(rzekomo, bo patrząc na aktywność twoja tutaj to więcej się produkujesz niż Kostuch czy ja którzy akcje spółki nadal mamy)
Jesteś dawcą kapitału bo ciągle te akcje kupujesz dragon i "uśredniasz" sobie cene.
Obrobić strachliwych z akcji haha super określenie. Dobrze że ty jesteś taki dzielny i bedziesz ze spolka juz na zawsze utupiony
Powiedz co ty tu robisz na tym forum przegrywie?. Nie, nie musisz wcale odpowiadać, ty po prostu wyladowujesz tu swoje frustrację, które są spowodowane twoim stanem konta maklerskiego, które to nie pozwala ci na zakup czegokolwiek, nawet akcji The Dust... . Widzisz wolę być niepoprawnym marzycielem z akcjami niż biedakiem bez akcji, któremu w życiu zostało tylko trollowanie. A za kilka lat ( bo ja kupowałem i kupuję dalej w perspektywie lat...) zobaczymy czy będę " utopiony" " czy zarobiony. Wiesz dlaczego określam was jako biedacy bez akcji. Wyjaśnię ci, w starożytnych Atenach nie gardzono biednymi obywatelami ( to tacy co nie posiadali nawet jednego niewolnika) tylko tymi co nie chcieli nic zrobić aby zmienić swoją nędzną sytuację a mieli ku temu wszelkie możliwości. Dlatego wypiera... do roboty i zarób na te akcję a nie trolluj, ty biedaku bez akcji..., he he.
Na razie jedyny który tutaj oddał 30% kapitału to ty. Mi się jeszcze może poszczęścić. Ty już straciłeś, oddałeś kapitał i tego nigdy nie odzyskasz. A wywalanie przez pół roku, to musiało być sporo. Ile wtopiłeś na tych 30%? 200 tysięcy jak nic powinno być patrząc po wolumenie i twoich opisach ile to nie musiałeś wyrzucać akcji. Oczywiście jeżeli nie jest to kłamstwo typowego naganiacza i oszusta na jakiego coraz bardziej wyglądasz produkując się tutaj 24/7 niby nie mając akcji.
Ja gram za to takimi sumami i dobieram sobie za ten 1k PLN miesięcznie uśredniając, na które mnie stać, żebym nawet palił nimi w piecu, że jak stracę wszystko co tu zapakowałem to i tak mogę na to machnąć ręką, więc nie musze robić za frustrata jak ty.
I jeżeli cokolwiek co napisałeś to prawda to ty tu jesteś największym leszczem i typowym dawcą kapitału, który stracił sporo pieniędzy, które mu ciążą teraz na sercu, bo to był wkład własny, nowy samochód, wycieczka z rodziną (rodzina wie ile straciłeś czy boisz się przyznać?), spłata kredytu czy cokolwiek innego. I siedzisz i jęczysz do innych, bo sam już przegrałeś ten wyścig. I nie chcesz odpuścić. Co jednak bardziej prawdopodobne jak już pisałem, że jesteś po prostu bezczelnym kłamcą i oszustem. Wiem, że ciebie to nie robi, bo kłamcy i oszuści twojego pokroju nie mają żadnych oporów żeby się wybić kosztem innych. Ale może ktoś połączy kropki i nie da się nabrać na wspaniałomyślnego milionera, który wtopił tu setki tysięcy złotych ponad 3 miesiące temu i teraz nie mając akcji dobrodusznie ostrzega innych samemu nie mając już żadnej akcji i interesu, żeby sprzedawali akcje w zasadzie na minimach, bo dużo niżej kurs nie zleci, i nie skończyli jak on. Na pewno jakiś niezorientowany by się na to złapał. Dlatego jestem tutaj, żeby naprostować niektórym jak to najprawdopodobniej z twoją dobrodusznością i poradami wygląda. Albo kłamca i oszust, albo kompletny leszcz i lebiega. Porad od ciebie nie ma co brać.
Ale mnie pocisneliscie chlopaki. Przemysle swoje zycie, pojde do pracy na szparagach u niemca i moze za rok bedzie mnie stac na 1 akcje perełki thedust
Przemyśl swoje życie oszuście i zajmij się uczciwą robotą zamiast kłamać i próbować okradać innych jak nigeryjscy książęta czy gnoje co starych ludzi naciągają na garnki.
Dnia 2024-02-24 o godz. 21:20 ~dragonball napisał(a): > Przemyśl swoje życie oszuście i zajmij się uczciwą robotą zamiast kłamać i próbować okradać innych jak nigeryjscy książęta czy gnoje co starych ludzi naciągają na garnki.
Niezły masz tupet, typku, naganiając na akcje tego bankruttooo. Nie, to że czegoś nie sprzedasz, to tylko księgowo oznacza ze nie masz straty. Jeśli dobierałes po średniej 20k, to teraz jestes w dupę 10xilość akcji. I już. Twoja wartość spadła. Tak sie przecież mierzy poziom bogactwa Musków i takich tam, to na takie zera jak ty też działa, nie?
Prosze zobaczyc na dane z umowy z developerem Serum. Firma game island ktora jest developerem dostanie jakies 30% od sprzedanej kopii. The Dust ma troche ponad 40% akcji firmy Game Island co odpowiada okolo 10% zyskow ze sprzedanej kopii Serum. Moim zdaniem - efekt sprzedazy Serum dla The Dust - pomijalny.
7 rano w niedzielę, zamiast z rodziną spędzić czas to siedzicie tu z Jarko i jęczycie. I to ja naganiam. Dobre sobie.
Staracie się na spadkach okraść ludzi i jesteście typowymi złodziejami i oszustami - i to jest clou całej sprawy.
Ja nie oszukuje ludzi jak wy, że nie mam akcji. Nie pisze samych superlatywów o spółce, bo mają mankamenty. Ale nie kłamię jak Jarko, że pół roku wywalał i wyszedł ze stratą 30%, a siedzi tu dobrodusznie, żeby ostrzegać innych! Och jacy wspaniałomyślni nie-naganiacze co cały tydzień 24/7 nawet w niedzielę rano siedzą i tylko pilnują, żeby ludziom uświadomić jaka to jest zła spółka i jak ci co mają akcje powinni się ich pozbyć bo to bankrut, nic nie wydaje, nic nie zarabia, prezes kłamie, kury jaj nie niosą, krowy zsiadłe mleko dają itd. A jak trzymasz akcje to jesteś dawcą-kapitału, świeżakiem, leszczem - musisz sprzedać frajerze! Tanie zagrywki psychologiczne jak u ukrainców naciągających na platformach sprzedażowych.
Jesteście po prostu bezczelnymi kłamcami i oszustami, którzy zrobią wszystko, żeby akcyjki sobie tanio zebrać od strachliwych, bo spółka jest perspektywiczna w dłuższym okresie, a aktualnie kapitalizację ma mniejszą niż spółki gamedev, które są rzeczywiście bankrutami i nie mają kompletnie planów co dalej.
Bo po co innego byście tutaj siedzieli i jęczeli na forum bankruta? I to o 7 rano w niedzielę? Nie macie co robić innego? Tacy wielcy inwestorzy, starzy wyjadacze, nie mają innych spółek, w które powinni zainwestować i którymi powinni się interesować? Jak jest to bankrut to wszystko w raporcie wyjdzie. Nie potrzeba was tutaj jako adwokatów.
Mi tam wasze brednie nic nie zmieniają w planach, bo i tak akcji nie oddam, nawet do rzeczywistego bankructwa, bo mnie na to stać, bo gram tym co mogę stracić. Ale niezmiernie brzydzę się mentami społecznymi, złodziejami, krętaczami i oszustami, którzy starają się wykorzystywać naiwność innych dla własnego zysku. Czyli wami.
Wie ktoś ile tych przychodów w toku spółka sobie rozliczy na koniec 2023? Bo wisi co najmniej 11 mln więc mogą fajny zysk pokazać czy jednak zostawia to na 1 kwartał?
Jak zobaczymy? Przeciez juz wiemy ze w 2023 tego nie pokaza bo premiera gry byla w lutym... wiec dopiero w q1 bedzie cos widac. Ach ynwestory ynwestory
Ty tam robisz za księgowego, że wieszcz co oni rozliczą a czego nie. Pisałem ci WYPIER... do pracy trollu. A zapomniałem, ciebie tylko stać na trollowanie na bankierze, smutne... .
Dnia 2024-02-26 o godz. 12:33 ~Kostuch napisał(a): > Ty tam robisz za księgowego, że wieszcz co oni rozliczą a czego nie. Pisałem ci WYPIER... do pracy trollu. A zapomniałem, ciebie tylko stać na trollowanie na bankierze, smutne... .
Wiesz, misiu kolorowy - uderz w stól, a nożyce... Widzę tą obsesję na punkcie straty, hajsu. Boli, ze nie będzie 40 za akcje, co?
Wiem co rozlicza bo to podstawowe zasady ustawy! Nie rozpoznaje sie przychody przed premierami gier. Ludzie czy wyscie powariowali z ta wiedza. A tak na marginesie zarzad chyba przeczytal forum i uznal ze faktycznie mam racje bo przesuneli raport na 14 marca haha przypadek? Nie sadze..
Zarząd przeczytał post Jareczka i postanowił zmienić datę publikacji raportu.... Ile ty tych żubrów dzisiaj obróciłeś, chyba za dużo a mogłeś zainwestować w Simfabric..., taka rakieta cię minąła .
Napisal Jarko post? Napisał. Zarzad puscil 45minut po moim poscie espi ze zmiana publikacji raportu za 23? Puścił.
Jakich dowodow chcesz jeszcze? Tam sami amotorzy siedza
Nie wytłumaczysz mu nic, niestety, s to są fachowcy co kłamali z juice a budżet gry to była emisja akcji, inwestor prywatny Robert, Niemce i początkowo myśleli że gamę inn to dsginansuje lol
Dnia 2024-02-26 o godz. 15:34 ~Jarko napisał(a): > Jak moga pokazac? Jaka to zasada ak? Przeciez przychod musisz powiazac z kosztem.. a ta gra nawet nie byla skonczona wtedy
no koszty to ponosili na biezaco bo chyba placili developerom i kontraktorom :) wiec mnie to zastanawia bo maja na koniec wrzesnia 11.67 mln na rozliczenia miedzy okresowe z czego 4.65 mln na unizonego sluge (+ jeszcze z 2 banki eksra dostana do premiery jak to bylo napisane 1.55mln euro chyba) i jezeli uzaleznione rozliczane tych kwot jest od kamieni milowych ( nie znam road mapy to nie wiem ile kiedy to powinni to ksiegowac gotowka na koncie/miedzy okresowe ) gotowki na koncie nie ma bo placili pensje wiec wjechaly koszty i jak ustalili ze sponsorem ze kamien milowy zapada w grudniu i za to dostaja z tych 4,65 mln powiedzmy 2-3 no to wyksieguja z miedzy okresowych i wrzuca w przychody - ale gdybam bo nie pracuje u nich w ksiegowosci :)
Koszt wynagrodzen i uslug obcych to znaczna wiekszosc twoarzenia gier. Tu nie ma metody kasowej to nie ta skala haha. Tu wszystko to co dotyczy gry jest aktywowane w bilansie. Kamienie milowe z wydawca masz odnosnie płatności. Wpada ci bank a z 2 strony zawieszasz w pasywach. Kamienie milowe to tylko rozliczenie kasy z wydawca a nie moment rozliczania czegokolwiek pod wzgledem przychod/koszt