• Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    No to mamy już prawdziwy obraz sytuacji. Realizuje się najgorszy z rozważanych przeze mnie scenariuszy. Emisja miała na celu podbicie kursu akcji. Za 10 % kapitału wywindowano cenę na poziom 180+ po to żeby potrzebowscy akcjonariusze mogli upchnąć na rynku swoje udziały bez straty. Dlatego koszt emisji był tak wysoki bo ktoś dostał za to 2mln "rekompensaty". Zero umów poważnych tylko dystrybucyjne śmieci bez wartości. Patenty są ale urzędy patentowe są pełne po dach takich bezwartościowych i niechcianych przez przemysł wynalazków. Jeden wielki szwindel. Zaraz się okaże że Pankiewicz przerzucający udziały ze spółki do spółki radykalnie zejdzie poniżej progu tak jak wcześniej inni mu podobni.
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~japan [89.64.140.*]
    jest to jeden z wielu scenariuszy jakie można napisać ..... zachodzę jedynie w głowę w jakim celu META poszukuje specjalisty z doświadczeniem w druku XTPL????
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    To już wiele razy wyjaśniałem. Maja kupioną drukarkę do robienia prototypów i chcą te narzędzie dobrze wykorzystać. Tylko do prototypowania.
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~test [83.18.219.*]
    No ale po co wykorzystywać coś co ma się nie sprawdzić? Przy jakim kursie będziesz kupował?
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: piopoland [78.63.47.*]
    ESPI sprzed miesiąca, Leonarto Funds (Pankiewicz) wszedł za ponad 30 mln, coś daje do myslenia, widelec?
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~Crimson [31.0.73.*]
    @widelec też zacząłem troszkę się zastanawiać i patrzeć bardziej krytycznie ale na ten moment trzymam… wolumeny nadal niskie @piopoland ta transakcja akurat jest dla mnie niejasna bo akcje zostały opłacone aportem ale nikt nigdzie nie wyjaśnił co tym aportem było… i zastanawiam się czy to nie jest jakiś szwindel… zadam im pytanie oficjalne w tym temacie… chyba że coś przeoczyłem i ktoś coś wie??
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~ram [178.42.137.*]
    Zawsze tak jest, że jak kurs spółki leci w dół to pojawiają się głosy krytyczne, a jak idzie do góry to ochy, achy, ATH i miliard kapitalizacji ($ żeby nie było).
    Nic nowego, giełda..
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~wojtek [37.225.15.*]
    Widelec mam podobnie jak ty. akcje trzymałem ponad rok, była cisza, mało informacji ze spółki, aż tu nagle jedna informacja za drugą, podbili cenę pod 180 zł, i koniec informacyjnej tuby, trzymałem akcje do grudnia 2023 i sprzedałem, ponieważ pomyślałem dokładnie tak jak ty. zostawiłem sobie mały pakiecik 10% wartości tego co miałem i zobaczymy czy robią nas w ciula. mieli pokazać efekty komercjalizacji na koniec koniec i kwartału 2024, został 1 m-c. czekamy
  • Re: Prawdziwy obraz sytuacji Autor: ~Prezes [95.214.216.*]
    Obroty coraz większe, powoli do góry, będzie dobrze
[x]
XTPL 1,24% 73,60 2025-10-24 16:46:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.