• Np. dn. 05.12.2023r kurs VFA ok. 10 zł ; w tle zysk + 1765% / III q 2023 Autor: ~astery [188.146.110.*]
    W marcu potwierdzenie rozkwitu i siły biznesu vrfabric / vfa i nieunikniony powrót w okolice ponad 20 zł. Powrót.

Charakterystykę skupu akcji od co najmniej kwartału też można obserwować..
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~Ricardo [78.8.218.*]
    Skoro jest tak dobrze to dlaczego kurs stoi tak nisko? Dlaczego ktoś się pozbył takiej perełki?
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~Romuald [188.146.144.*]
    Doskonale wiesz kto sypał.
    Było espi.
    Ktoś to odebrał ricky i papier wraca tam gdzie jego miejsce.
    Dobrze ci radzę, kupuj póki tanio
    Ja nie pytam kto sypał tylko dlaczego? Przecież pisałeś że tutaj kurs poleci na 40 zł, to ten co sypał nie chciał zarobić kokosów? Po co sprzedawać po 6 zł jak za chwilę można sprzedać po 40 zł?
    Żeby nie trzymać cie w niepewności to odrazu ci odpowiem - sytuacja jest analogiczna jak z PlayWay i Simfabric - ktoś się pozbywa gorącego kartofla wiedząc że ten kartofel śmierdzi. Nawet jeśli wychodzi się ze stratą to lepiej wyjść ze stratą niż potem nie móc wyjść. Ostatni gasi światło.
    Jedna rzecz nie spina się z twoją teorią ricky.
    Największe obroty były do sierpnia.
    Gdyby realnie było źle to na forum byłyby wylewane masowo żale ubranców.

A tu nikt poza tobą i pietrkiem nie wyje.

Papier został zebrany. Teraz dociska się ulicę. Poza wiesz kim, nikt nie sypał.

Skoro jest tak źle jak piszesz to dlaczego na forum nie ma wycia powieszonych na hakach?

Na wielu forach ludzie wyją a tu cisza. Was obu nie liczę oczywiście.

Jak to wytłumaczysz?
    Romuś, a powiedz mi jak można zrobić jednego dnia obrót na papierze na poziomie 1,2 mln zł w taki sposób że kurs zamknięcia dnia jest identyczny jak kurs otwarcia danego dnia?
    Zanim zadasz mi pytanie ricky, odpowiedz najpierw na moje.
    Jak wytłumaczysz brak wycia skoro jest tak źle u tyłu wisi na hakach?
    OK, proszę bardzo. 1. Forum bankiera nie jest jedynym źródłem informacji o spółkach giełdowych. Wielu inwestorów indywidualnych celowo nie zagląda na fora żeby nie sugerować się niczyimi podpowiedziami które w 50% mogą być złe a w 50% dobre, tylko żeby samodzielnie podejmować decyzje i potem samodzielnie ponosić konsekwencje tych decyzji.
    2. Na spółkach grupy Simfabric bardzo aktywnie działa animator kursu co wielokrotnie było udowadnianie. Jeżeli nie cały obrót jest robiony przez animatora to w grę wchodzą dodatkowo boty przewalajacę papier między dwoma lub kilkoma kontami maklerskimi posiadajacymi większe pakiety akcji na zasadzie ja kupuje od Ciebie, potem ty odemnie. Co do dowodów- wielokrotnie na akcjach grupy SIM obrót wynosił zero złoty lub kilkaset złotych nawet przez cały tydzień co pokazuje że ruch "ulicy" jest znikomy. Wielokrotnie nagły wzrost obrotów powiązany był co do minutsekundy z publikacja cenotworczego ESPI (mówimy o czasie w którym żaden człowiek nie zdążył by nawet przeczytać ESPI, wielokrotnie start obrotów kilka minut przed publikacją ESPI). Przez długie miesiące czy nawet lata wzrost i spadek kursu w ciagu całego dnia robiony był o dokładnie ten sam procent. Podsumowując - ulica tutaj potrzebna jest tylko po to żeby kupić akcje przy sztucznie wytworzonej podbitce a następnie sprzedać akcje kiedy kurs wraca do bazy sprzed podbitki. W takich sytuacjach nie wyobrażam sobie żadnego inwestora, który przyjdzie na forum i będzie wył na temat tego jaki był głupi dając się złapać na sztuczną podbitkę wierząc trolom naganiającym w mistyczną rakietę. Ten proceder trwa tutaj już od lat dlatego jest bardzo łatwo rozpoznawalny dla każdego kto śledzi notowania spółki dłużej niż kilka miesięcy. 1. Cenotworcze ESPI, 2. Sztuczna podbitka, 3. Trole naganiające na papier na forum bankiera obiecujące mistyczną rakietę ale nigdy nie napiszą dlaczego kurs miałby wystrzelić. Punkty 1,2 i 3 możesz dowolnie zamieniać kolejnością.
    Zapraszam wszystkich na dzisiejsze Simfabric, które kolejny raz udowodniło to o czym dzisiaj napisałem. 1,2,3 jak malowane.
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~Zobaczymy [89.171.31.*]
    VRFabric zaraz pójdzie w jego ślady.
    Czyli też zaraz opublikujecie jakieś lipne ESPI?
    Ricky kupuj póki tanio.
    Romuś, pisałem już. Tego zgniłego kartofla nie brał bym nawet widłami. A teraz bądź tak dobry i odpowiedz na moje wczorajsze pytanie zanim zakopiecie ten wątek.
    Giełda jest od zarabiania pieniędzy.
    Nie chcesz nie kupuj, nikt nie zmusza.
    Twoja strata
    Romualdzie, bądź poważny a zarazem uprzejmy i odpowiedz na pytanie jak to się robi na tej giełdzie od zarabiania że można przemielić 1,2 mln zł obrotu, pozostawiając kurs na zamknięciu identyczny jak na otwarciu?
    A jaki sens ma analizowanie pojedynczej sesji?
    Jak papier chodził poniżej 4 zł to widzieliście z pietrkiem zjazd na grosze a ja kupowałem

Czekaj dalej na grosze.
    No i widzisz, nie jesteś w stanie tego w żaden sposób wytłumaczyć bo to są wszystko sztuczne obroty i to nie była tylko jedna sesja. A ja nie czekam na żadne grosze, czekam na zawieszenie obrotów akcjami grupy Simfabric za notoryczne okłamywanie inwestorów w zakresie działalności spółki a zwłaszcza odnośnie produkcji gier. Dlatego nie ma dla mnie żadnego znaczenia kurs tych spółek.
    Skąd w tobie tyle zajadłości ricky?
    Zostałeś zraniony / upokorzony przez kogoś z ekipy SF?

To nie jest normalne, aby siedzieć na forum akurat jednej z setek spółek i czekać na jej zawieszenie.

Żal mi ciebie
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~Takbywa [88.156.11.*]
    On działa jak przysłowiowy chłop, że lepiej niech własna krowa zdechnie, niż sąsiadowi się ocieli.
    Romuś, jeżeli widzisz w nocy włamywacza który próbuje okraść twojego sąsiada to odwracasz wzrok bo przecież to jedna z setek kradzieży, czy może jednak starał byś się obudzić sąsiada i go ostrzec?
    Dokupiłem duży pakiet poniżej 4zl.
    Mam teraz spory zysk.
    Przed czym chciałeś mnie ostrzec swoimi wpisami ricky?
    Akurat troli naganiajacych nie trzeba ostrzegać przed niczym. Pozostałych potencjalnych inwestorów trzeba edukować żeby nie zostali dawcami kapitału. Widziałeś analizę? Może jakoś skomentujesz? https://youtu.be/EjcnZvHbTx0?si=mRij8YA1RIkKZ4i7
    Gdybym cie słuchał jak papier chodził poniżej 4 zł to straciłbym dobrą okazję na zakup.
    Z mojej perspektywy grasz przeciwko inwestorom.
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~Ricardo [159.205.139.*]
    Romuś, jeśli taki jesteś inwestor obeznany to gdzie są gry obiecywane przez vrf i sim? Czemu na forum nikt o grach nie rozmawia? Podniecacie się jedynie w kółko portowanymi tymi samymi grami rodem z PRLu a o nowych produkcjach własnych cisza. Może dlatego że nowe gry są tylko na papierze?
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~XxX [213.134.171.*]
    Do: Ricardo:
    Zamiast odpowiedzi na pytanie skopiowałeś swój wpis z forum SF nawet go nie przeredagowując.
    Piszesz o latach trwania "procederu" opisywanego w twoim poście. Przypomnij zatem nam (obserwatorom forum) ile to już lat VRFabric jest na giełdzie?
    Piszesz o obrocie generowanym przez animatora, o skokach kursu zsynchronizowanych co do milisekundy z ogłoszeniem ESPI lub nawet wyprzedzających ESPI, o dowodach takiej działalności i innych rzekomych oszustw.
    Mając takie twarde dowody, czemu nie zgłaszasz ich do prokuratury, KNF, zarządu giełdy czy innych organów powołanych do ścigania takich wykroczeń czy nawet przestępstw?
    Jeżeli uważasz, że wielu inwestorów indywidualnych nie zagląda na fora, to czemu ręka w rękę z niejakim Piotrem (a może to ta sama ręka?) od lat plujesz na obie spółki ze "stajni" SimFabrica. I nie opowiadaj mi głodnych kawałków o działalności charytatywnej, bezinteresownym ostrzeganiu innych, pracując z Piotrem 24h na dobę przy publikacji wyłącznie negatywnych postów.
    W mojej opinii jest to celowe działanie na szkodę obu spółek, prowadzone od lat. Zastanawiam się tylko kto wam płaci, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie poświęca codziennie wielu godzin swojej pracy za darmo.
  • Re: mistrzowie papierowego zysku Autor: ~XxX [213.134.171.*]
    Dnia 2024-02-23 o godz. 00:05 ~Ricardo napisał(a):
    > Romuś, a powiedz mi jak można zrobić jednego dnia obrót na papierze na poziomie 1,2 mln zł w taki sposób że kurs zamknięcia dnia jest identyczny jak kurs otwarcia danego dnia?

Proszę bardzo:
    PlayWay SA (PLW) dzisiejsza sesja (2024-03-06)
    Kurs odniesienia:     278,5000 zł
    Kurs otwarcia:     279,0000 zł
    Kurs na zamknięciu:     278,5000 zł
    Wartość obrotu:     957 820 zł
    Zmiana: 0,00% 0,0000

To tak na szybko.
    Spytasz o to samo na ich forum?
  • jakże ironicznie to dziś brzmi dn. 06.03.2024r. = ESPI.................. Autor: ~uccy [188.146.111.*]
    Tytuł wątku.
[x]
VRFABRIC 0,37% 2,69 2025-09-23 09:17:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.