Macie pretensje do bankiera 72 o co?
Ludzie, czy wy nie rozumiecie, że wymiar sprawiedliwości w Polsce już od dawna nie funkcjonuje i że do sądu idzie się nie pos sprawiedliwośc, lecz po wyrok?
Czy Wy nie widzicie, że obce i rodzime grubasy rozkradają nam polskie firmy jedną po drugiej, co więcej, dzieje się to jakby za przyzwoleniem prawa, zupełnie bezkarnie? Gdzie są polskie kury znoszące złote jaja, takie jak BANKI, HANDEL (dla Polaków został juz tylko obwoźny), PERŁY POLSKIEGO PRZEMYSŁU, HUTY ETC.
O co Wy macie pretensje do bankiera 72? O to, że w każdym polskim miasteczku, w tym także w Krośnie rządzą kolesie? Dostaliście od Prezia konstytucję, którą sami zatwierdziliście? A jest tam zapisane, że z kolesiostwem ktokolwiek zamierza walczyc? NIE. To do kogo dziś macie prtetensje? Dla mnie jest oczywiste, że w takim Krośnie sędzia, przewodniczący rady nadzorczej największego zakładu, i paru innych dupków ze świecznika grają razem w bridża, jeżdżą na ryby, imprezują etc. Jakiego w tych okolicznościach wyroku należało się spodziewac? Właśnie takiego jaki zapadł.
Co ma z tym wspólnego bankier 72? Absolutnie NIC.
Uważam, że nic nie jest jeszcze stracone. Dzisiejsza decyzja nie jest ostateczna. Należy więc
1. Odwołac sie od niej.
2. Wystąpic z wnioskiem o przeniesienie sprawy do innego powiatu, może województwa (ostatnio coraz częściej praktykowane z uwagi na miejscowe kolesiostwo).
Podpowiem Wam: najmadrzejsi ludzie tego świata nigdy nikogo nie oceniali i nie krytykowali. Dlaczego? Dlatego, że nikt nie jest wystarczająco mądry, aby mógł sobie na to pozwolic.
Naganialiście do Stowarzyszenie o nazwie SIM , które nie miało prawnego usankcjonowania, mam pisać dalej?
Wyciągaliscie od akcjonariuszy informacje poufne ile mają akcji ! Pos pretekstem 300% zysków nakłanialiscie ich do przystąpienia do Stowarzyszenia , które formalnie nie istniało!
Mam pisać dalej ?
Ktoś Wam się do d..py dobierze.................. tobie i tym trzem muszkieterom.Na 300%
Dnia 2009-03-28 o godz. 00:59 baskerville napisał(a):
> Dalej to będziecie odpowiadać na pytanie nie moje tylko
> prokuratora.
Wstydź się, że tak mało z tego wszystkiego rozumiesz. Kogo Ty straszysz prokuratorem, mnie?!!! Może postrasz lepiej tych co Ci kraj rozkradają, co niedawno stocznie zgarnęli Ci sprzed nosa, a jeszcze znalazł się taki co za 50 mln.PLN chciał spawaczy ze zlikwidowanej stoczni uczyc pisania cv ???!!!., Postrasz ich. To są ci sami, którzy i Ciebie niedługo zostawią jedynie w skarpetkach. Niemozliwe? Wszystko jest możliwe, wystarczy jeden gniot legislacyjny o podatku, który wykończy Cię szybciej niz myślisz.
Doprowadzic do bankructwa i przejąc za bezcen, metoda stosowana w Polsce od lat. Krosno jest jedynie kolejną jej ofiarą.
Zejdź człowieku z marsa na ziemię i jaknajszybciej połap sie w tym wszystkim, z korzyścią dla samego siebie zresztą. Zerknij na youtube, są tam filny, które przybliżą Ci prawdę, której nie znasz, także w polskiej wersji (np ZAITGEIST).
Pozdrawiam, AX
Autor | F16 [213.238.79.*] 2009-03-28 02:14
Zobacz wątki dotyczące Krosno
Zobacz profil Krosno
"chodzi o przejęcie marki KROSNO, w sprawie są zdrajcy narodu ukrywający się za dupskiem Temidy, a ta jest ślepa więc tego nie widzi, należy w takim razie kobiecie pomóc ale nie tylko jej bo ślepców tu nie brakuje
ktoś beknie, ale że ludziom chce się aż taką cenę za to płacić?
układ z sędzią jest ewidentny, węszmy dalej w sprawie potomu chto vor v zakonie uzie mnie sprasil kak najti sud i kto zdies robotajet."
Nic nie zmienia faktu, że założyciele SIM próbowali zorganizować piramidę finansową mamiąc tłum ogromnymi zyskami.
Należy rozróżnić głupkowate posty na bankierze typu "jutro odpał" albo "pakujcie perełkę do wora" od tego co robili założyciele SIM.
To była manipulacja podparta informacjami o rzekomych kwalifikacjach Bankiera72, Betovena Cezarego i twoich również.
Brednie które obecnie wypisujesz i uderzanie w narodowy bębenek (rozkradanie majątku itp. pierdoły) mają tylko na celu próbę wybielenia swoich poczynań i zrzucenia odpowiedzialności na innych. W tym przypadku na Sąd. To dziecinne i głupie.
Próbowaliście zarobić szmal wykorzystując pomysł spod znaku "gołodupki hop do kupki" pisałem o tym na samym początku waszej inicjatywy. Byłaś wówczas uprzejma obrzucić mnie niebyt miłymi słowami. Wasze wysiłki zakończyły się porażką i to jest sprawiedliwe i słuszne, gdyż próby oszustw maluczkich powinny się tak kończyć, szkoda tylko tych maluczkich, którzy Wam uwierzyli.
Twoje żałosne tłumaczenia dyskwalifikują Ciebie jako dorosłego człowieka. Nawet przepraszam nabitym w SIM nie umiesz powiedzieć.
Powiem tylko tyle otrzymalem informacjie o wyroku sadu na tyle wczesniej od bankiera72 ze wyszedlem po dobrej cenie...szkoda tylko ich pracy....pozdrawiam
Macieju,
Czytałam twoje analizy na forum spółki IBS, najpierw chętnie, potem coraz mniej chętnie. Przykro mi, ale twoje "przepowiednie" nie sprawdzały się, więc przestałam je czytac. Ale życie to nie tylko giełda. To także cały szereg innych dziedzin, którymi średnio inteligentny człowiek powinien się interesowac oraz zjawiska, które powinien rozumiec. Czasami na forum giełdowym pojawiają się wątki szersze niz tylko giełda i spółki. Ty należysz do ludzi aktywnych, więc na tego typu wątkach też oczywiście zabierasz głos. Rzecz w tym, że twój głos na wątkach, nazwijmy to "okołogiełdowych" nie wytrzymuje krytyki. Przykro mi Ci to powiedziec, ale wiedzę ogólną czerpiesz nie ze źródła, lecz z manipulatorów, dlatego jest ona płytka i daleka od prawdy, co mnie osobiście bardzo u Ciebie razi. To nie SIM manipuluje kimkolwiek, to Ty zostałeś zmanipulowany, choc jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy. Co tu daleko szukac? Przeczytaj raz jeszcze uważnie swój post powyżej. Co ciekawego nim wniosłeś? Kompletnie NIC. Dołożyłeś SIMowi i zapewne poczułeś się lepiej, nieprawdaż? Ale czy rozumiesz co to jest SIM, w jakim celu powstał i do czego zmierza? NIE ROZUMIESZ ANI TROCHĘ.
A przeczytaj wyżej F-16, który nie krytykuje i nie mówi co wie, ale wie co mówi. On spędza wakacje nie na Bermudach, lecz ....nad jeziorem Bajkał, tam gdzie ludzie są twardzi i potrafią myslec, może dlatego tak bardzo różni się od Ciebie.
"Ty należysz do ludzi aktywnych, więc na tego typu wątkach też oczywiście zabierasz głos. Rzecz w tym, że twój głos na wątkach, nazwijmy to "okołogiełdowych" nie wytrzymuje krytyki. Przykro mi Ci to powiedziec, ale wiedzę ogólną czerpiesz nie ze źródła, lecz z manipulatorów, dlatego jest ona płytka i daleka od prawdy, co mnie osobiście bardzo u Ciebie razi. To nie SIM manipuluje kimkolwiek, to Ty zostałeś zmanipulowany, choc jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy. Co tu daleko szukac? Przeczytaj raz jeszcze uważnie swój post powyżej. Co ciekawego nim wniosłeś? Kompletnie NIC. Dołożyłeś SIMowi i zapewne poczułeś się lepiej, nieprawdaż? Ale czy rozumiesz co to jest SIM, w jakim celu powstał i do czego zmierza? NIE ROZUMIESZ ANI TROCHĘ."
a kim Ty jesteś, do jasnej cholery, że starasz się oceniać? Widzę, że, masz monopol na prawdę. Wiesz kto i kogo zmanipulował, jesteś nieomylny (a). I oczywiście z poziomu anonimowego tchórza sadzisz banalne oceny. Fqurfiaja mnie takie dzieciaki jak Ty, przemądrzałe małe tchórze, bez wiedzy i doświadczenia, bez umiejętności i żadnych osiągnięć, chowające się za IP, dla których jedynym celem istnienia jest dowalenie innym. Pokaż mądralo swoje pożyteczne dla innych posty.Ja mogę to zrobić w każdej chwili.
Rozumiem, ze Ty jedynie masz monopol na mądrość, wiedzę i niezachwiana wiare w swoje poglądy. Zupełnie jak typowy bolszewik.
Macieju z krakowa, myślałam, że wyjaśniliśmy juz sobie wszystko, ale twoje musi byc na wierzchu. Ok. Mam zatem tylko jedną do Ciebie prośbę: każda twoja polemiczna wypowiedź kończy się słowem "bolszewik", albo "bolszewizm". Stawiam beczkę piwa za to, że sensu tego słowa nie rozumiesz, odpowiedz zatem na pytanie: kto to wg Ciebie jest ten bolszewik?
Pozdrawiam AX
co do bolszewika - spójrz w lustro.
Monopol na prawdę, jedynie słuszne poglądy, oczywista walka z wrogiem (w twoim przypadku wrogów opisałaś w swoim głównym wątku), lekceważenie prawa (Sad sadem a sprawiedliwość musi być po twojej stronie), lewicowe spojrzenie na świat (sama przynależność do SIM świadczy o wierze w to, że sojusz robotniczo chłopski może skutecznie rządzić) oraz kompletna głuchota na argumenty innych. Idealny przykład bolszewizmu. Do tego trzeba dodać jeszcze chamstwo w stosunku do innych (wiele Twoich postów to bezpodstawne ataki na innych). No i tchórzostwo, ukrywanie twarzy i chowanie się w tłumie podobnych - bolsze czyli większość, tłum, banda.
Widzę, że szkoła w twoim przypadku to tez ciężka sprawa skoro pytasz o oczywiste oczywistości. To by było tyle w temacie.
Dnia 2009-03-28 o godz. 11:19 maciej_z_krakowa napisał(a):
> co do bolszewika - spójrz w lustro.
Monopol na prawdę,
> jedynie słuszne poglądy, oczywista walka z wrogiem (w twoim
> przypadku wrogów opisałaś w swoim głównym wątku),
> lekceważenie prawa (Sad sadem a sprawiedliwość musi być po
> twojej stronie), lewicowe spojrzenie na świat (sama
> przynależność do SIM świadczy o wierze w to, że sojusz
> robotniczo chłopski może skutecznie rządzić) oraz kompletna
> głuchota na argumenty innych. Idealny przykład bolszewizmu.
> Do tego trzeba dodać jeszcze chamstwo w stosunku do innych
> (wiele Twoich postów to bezpodstawne ataki na innych). No i
> tchórzostwo, ukrywanie twarzy i chowanie się w tłumie
> podobnych - bolsze czyli większość, tłum, banda.
Widzę, że
> szkoła w twoim przypadku to tez ciężka sprawa skoro pytasz
> o oczywiste oczywistości. To by było tyle w temacie.
Chciałam Ci tego osczędzic, ale sam się prosisz. Dla mnie jestes SKOŃCZONYM GŁUPCEM. Nie masz pojęcia o czym mówisz, mieszasz pojęcia, gdybyś je miał wiedziałbyś, że bolszewików można na palcach zliczyc, powtarzasz slogany zasłyszane, albo przeczytane w pismach dla gospodyń domowych. Potrafisz jedynie obrażac w zacietrzewiony, chamski sposób. Osobiście potrafię rozmawiac z każdym, także z człowiekiem prostym (ale nie chamem) i wierz mi od każdego rozmówcy dowiaduję się czegoś ciekawego. Dyskusja z Tobą to autentyczna strata czasu, bo Ty nawet nie jesteś człowiekiem prostym, ty jesteś prostakiem
To ty kreaturo popatrz się w lustro.
Nakupiłeś akcji krosna i nie wyszedłeś z nich w porę. Teraz obwiniasz o to każdego, tylko nie siebie. Myślałeś ptasi móżdżku, że za darmochę zarobisz krocie? Czy to bankier kazał Ci kupowac akcje? Czy to bankier wydawal postanowienie o upadłości?
Ani bankier, ani ktokolwiek z SIM nie namawiał nikogo aby kupowal akcje krosna. SIM jedynie zrzeszył posiadaczy akcji, a to jest różnica palancie, ale gdzie tobie rozróżnic takie niuanse
.
Idź precz zacietrzewiona ciemnoto z mojego wątku. Wątek służy do wymiany poglądów, a Ty nie masz żadnych poglądów (pier....sz coś o lewicy, ale też nie rozumiesz o co chodzi), więc jedynie ujadasz tu jak stado wilków.
nie mam i nie miałem w ciągu ostatniego miesiąca ani jednej akcji krosna
Widzę, że strasznie Cie boli prawda powiedziana w oczy. Tobie wolno wszystkich oceniać, szkalować , drwić i obrażać. Kiedy jednak spotykasz się z trafna krytyka Twojego poziomu wówczas poziom agresji przekracza poziom Himalajów.
Tym stekiem obelg wystawiłaś sobie świetne świadectwo.
A co do moich inwestycji, to poczytaj moje watki z sygnalami K dla trendów średnioterminowych dla następujących papierów:
Synths
Lotos
Lena
Energomontaż Południe
Swissmed
Inwestcon
i porównaj z wykresami.
Pokaż jakiekolwiek Twoje sensowne posty.
Te w których rzucasz obelgi na innych znaleźć jest bardzo łatwo.
Twoja bezczelność przekracza granice uznawane za dopuszczalne w świecie ludzi kulturalnych.
AX o Najmądrzejsza i Najgenialniejsza tu pisałeś o tym jaki jestem cienki bolek przy bankierze72 i jak to się rzucimy na akcje Krosna po jego genialnych analizach.
każda twoja polemiczna wypowiedź kończy się słowem "bolszewik", albo "bolszewizm"
Naprawdę każda?
Nie zważasz na słowa, obrażasz, stosujesz pomówienia, insynuacje i chamskie metody ośmieszania adwersarza. Naprawdę uważasz, że zjadłaś wszystkie rozumy?
Pachniesz na odległość "uczelnią" Tadeusza z Torunia.
Trochę szacunku dla innych pani AX
no dziwię się, że ta jaśnie oświecona narodowa socjalistka jeszcze nie zaszczyciła Cię postem o wypranym mózgu. Wszyscy krytycy mają wyprane mózgi, są głupcami albo debilami i piją z gwinta.
Dnia 2009-03-28 o godz. 13:30 maciej_z_krakowa napisał(a):
> no dziwię się, że ta jaśnie oświecona narodowa socjalistka
> jeszcze nie zaszczyciła Cię postem o wypranym mózgu.
> Wszyscy krytycy mają wyprane mózgi, są głupcami albo
> debilami i piją z gwinta.
i wiedzę czerpią z pism dla gospodyń domowych - zapomniałeś dodac.
Patrzysz jak w obrazek w te wypociny bankiera1972. Zawsze mówiłem, że facet ma problemy z ortografia, a bierze się za manipulacje tłumem. Stawałaś w jego obronie, zasłaniałaś własnym ciałem, często pisałaś "Jak śmiecie. Gdybyście wiedzieli kto to jest Bankier". Nawet tego nie skomentuję. A po tym wczorajszym poście Bethovena, wierz mi, prokuratura się Wami zainteresuje. Oto i ten post:
Autor | bethoven [83.21.88.*] 2009-03-27 10:20
pardom dziś po sesji werdyk sądu, na 99% pozytywny, proszę tylko sie przyglądać kursowi,:) nie namawiam na zakup ani nie odpowiadam za informację, zobaczycie w poniedziałek, droga na 1zł otwrta
Napisany 0 10.20, wyrok ogłoszony około 10.00, prawdopodobnie znał go, gdy to pisał.
Ja nie mam wątpliwości kim jesteście.
Pozdrawiam i następnym razem więcej rozsądku życzę. Twój Guru zawiódł wiele osób, sporo z nich mu tego nie wybaczy.
Swiatło w tunelu jest.Wczoraj było spotkanie załogi z syndykiem.Syndyk deklaruje wolę utrzymania produkcji.Jak powiedział, zwolni wszystkich i zaraz zpowrotem przyjmie.No, moze nie wszystkich, szwendacze,różne koordynatory,pociotki byłego prezesa pójdą won.Nowe warunki przyjęcia do pracy już nie będą takie korzystne bo na czas krótkoterminowy i napewno minimum określone przez kodeks pracy.Ale w KHS jak to na Podkarpaciu i tak większość pracowników zarabiała ustawowe minimum.Upadłośc gwarantuje przynajmniej wypłatę zaległych poborów.Jak zapewniał syndyk, uregulowanie nalezności pracowniczych nastąpi w pierwszej kolejności gdyż wplywają już sprawy do sądu pracy o wyplatę zaleglych zarobków.Poza tym upadłośc gwarantuje ochronę przed wierzycielami czyli bankami, co w sytuacji gdy wszystkie maszyny są zastawem pod kredyty, jest zabezpieczeniem przed komornikami którzy rozgrabiliby zakład.Syndyk będzie liczył każdą złotówkę i stopniowo zaspokajał wierzycieli.Jak tylko będzie sprzedaż zamówienia tak długo będzie widać światło w tunelu dla Krosna .Dla posiadaczy akcji nic z tego nie wynika.Jeżeli akcje KHS będą notowane na GPW to mogą sobie pogrywać.Parę groszy w górę, parę groszy w dół.A kto utopił pieniądze to ich nie ujrzy już,może za lat 5 jakby syndyk wyprowadził firmę na prostą , za zero i wtedy sprzedał w całości jakiemuś inwestorowi.Generalnie załoga odetchnęła,bo chociaż nie wszyscy załapią się na nowo do pracy to przynajmniej Sawicki i jego banda wylecieli za burtę.
Obawiam się, że się mylisz. W fazie upadłości likwidacyjnej, syndyk nie ma za zadanie prowadzić dalej produkcji,...tylko ją zakończyć, sprzedać majątek i zaspokoić jak najszybciej wierzycieli. ..A tak Generalnie zaspokaja głównie swoje potrzeby.!!! Generalnym skandalem jest to, że suma 14mln.zł, której zabrakło do zbilansowania pasywów z aktywami przesądziła o likwidacji...TO JEST SKANDAL..!! ..280mln,...a 14 przesądziło o ogromnych stratach Sk.Państwa. Nie będę tutaj wymieniał ich wszystkich, które wielokrotnie przekroczą te 14mln. Suma na płace "bezrobotne" to już 14mln. a gdzie socjale, gdzie te rzesze dostawców i współpracowników huty....za to Wojewoda powiniem polecieć z dnia na dzień....jeśli nawet nie premier!! To idzie z naszych pieniędzy, a premier Włoch może sobie przyczepić medal "na klapie", że przejął polską produkcję...!