Zakładam nowy wątek. Zobaczymy, czy szczęśliwy i dla kogo. Bo tu obie strony mogą być szczęśliwe. Zależy w jakiej perspektywie czasu. :) Z ciekawych informacji dziś może być ta: PKO BP z dodatkową rezerwą na "koszty frankowe"
W środę po sesji swoje wyniki poda Nvidia która od początku roku urosła już ponad 50%. Mimo dzisiejszej nieobecności Amerykanów zaszalejemy samodzielnie wychodząc mocno do góry:)
Dzień bez Jankesa - dzień trudny do gry. Są dwie opcje zazwyczaj wtedy..... Stanie cały dzień w miejscu lub skorzystanie przez banan z małej płynności i wywinięcie jakiegoś numeru i nieprzewidywalny ruch.
Tu macie rację jak siebie czasem przeczytam przypadkiem to aż mi wstyd. Co gorsze przez ciągłe siedzenie przed komputerem i pisanie tylko na nim jak zaczynam coś ręcznie pisać to mi strasznie koślawe to pismo wychodzi.
Dnia 2024-02-19 o godz. 10:37 ~TW napisał(a): > mbank nie utrzymał i się odbił w dół, zobaczymy, czy ściągnie WIG-banki na czerwoną stronę. Bez banków nie ma spadków/wzrostów.
Mały odpoczynek na bankach, a jutro wraca jankes i pompujemy dalej.
Orbi dobrze kombinowałeś tyle że nie czaiłem się z otwieraniem S tylko z tym jak wymęczyć 7-8 pkt. na tych otwartych rano S i się ich pozbyć. Może się coś bujnie dalej jak się przebili przez 2388-86 ale ja już się przed momentem poddałem. Wymęczyłem te kilka pkt. i uciekam.
To jeszcze nic nie znaczy, ale patrząc na dzienny wykres spółek z wig20 tylko 4 są jeszcze w okolicy dzisiejszych maksów (Alior, LPP, Kruk,Organge). Reszta mniej lub bardziej oddaliła się od swoich dziennych maksów.
393 na ind to zasięg pomniejszej 5fali - powinno być pomimo wszystko nadbite i wzięte ale do obserwacji. Nadal twierdzę że okolice 410+ powinny być odhaczone bynajmniej nie dlatego że wszyscy to widzą i wiedzą. To nie rekomendacja
Wciąż potencjalna piątka jest zrobiona więc bez takiej ekscytacji. Odreagowanie jest jak najbardziej dopuszczalne z 2powodów. KGH nie wskoczył jeszcze w syg sprzed. więc powinien być nadgoniony chyba że pęknie syg kupna, na razie nadwyrężają.
Żeby była hossa to muszą się indywidualni włączyć narazie na oko to mamy podwaliny hossy a co z tego będzie zobaczymy bo narazie lata czarnych łabędzi od groma tylko czy któryś spadnie na rynki.
Brak naszych etatowych Panów z S, to dobrze świadczy o rynku :-) W związku z tym, że ich nie ma to ja zapodam teorię, że ten tydzień będzie gitesowy do nabierania S. Ale spokojnie 2410 trzeba wybić na indeksie, no może 2430 w jakimś szczytowaniu. Panie Benitor jak Pan sądzi?
Pukamy z uporem w tą wieloletnią trendową (ok 3410 obecnie), że może w końcu jednak ją nadgryziemy. W piątek tak jakby sprawdzały się moje wcześniejsze wróżby - stuknęliśmy w trendową i odpadliśmy dosyć szybko w dół. Jeszcze dzisiaj na otwarciu, podtrzymywałem w myślach taki scenariusz. Jednak powrót nad 3400, zachwiał moją teorią. Już nie jestem pewien, czy jednak nie złamiemy trendowej. Jeżeli potwierdzi to zamknięcie dziennej, to droga na północ otwarta.
Zobaczcie na Bitcoina. Dotarł do górnego ograniczenia flagi od 2023 r. Czy jeśli odbije w dół i mocniej poleci, to może być problem z dalszymi wzrostami na grajdole? Spore wykupienie jest tam.