• Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jeszcze? Autor: marco9691 [83.28.142.*]
    jak to mozliwe, ze sad podejmuje decyzje na podstawie jakiegos bieglego cwaniaczka(JEDNEGO), ktory ocenia czy firma jest wstanie sie podniesc, wyjsc na prosta czy tez nie??????
    tak sprzyjajacej sytucji dla Krosna jeszcze nie pamietam, przeciez 2 huty, 2 firmy z konkurencji upadly, kurs dolara wzrosl, wzrost zamowien, wszystkie atuty sa po stronie KHS, nowy prezes podkreslil wyraznie swoje stanowisko, ze obejmuje fotel tylko dlatego-poniewaz wierzy, ze KHS mozna wyciagnac z zapasci, nie pojmuje za zadne skarby postepowania tegoz sadu!!!!!!!
    przeciez logicznie myslac lepiej naprawic sytuacje w firmie, anizeli doprowadzic ja do upadlosci.

NIESTETY W TUSKOLANDZIE, TO NIE TAK SIE KRECI interesy- najpierw rywata, pozniej dobro wspolne- DOPROWADZIC CO SIE DA DO UPADLOSCI, NIECHAJ BRUKSELA WYSTAWI CZEK DLA TUSKA, Z POCHWALA ZADANIE WYKONANE.
    ZNOWU KILKU PAJACOW CHCE SIE DOROBIC MAJATKU KOSZTEM NIEWIELU.
    DLACZEGO SAD NIE DAJE 3 MIESIECY CZASU NOWEMU PREZESOWI, KTORY PRZECIEZ MA LEPSZA WIEDZE I ORIENTACJE ANIZELI BIEGLY!!?????

niech mi tylko nikt nie zarzuca ze jestem oburzony, czy tez powodowany tym, ze posiadam pare sztuk akcji.

kiedy ci ludzie podejmujacy bardzo wazne decyzje beda odpowiadac osobiscie za wyrzadzane krzywdy?? bledne decyzje????
    czy w Polsce moze byc jeszcze normalnie i uczciwie???
    wierze ze tak, ale na pewno nie przy tego typu pajacowym rzadzied herr Tuska i jego bandy- sorry druzyny!!
    mam nadzieje ze przyjdzie czas, ze ich wszystkich sie rozliczy, za doprowadzanie Polski do nedzy!!!!!

UPR DO WLADZY POKI NIE JEST ZA POZNO.

wszyscy ratuja zwoje firmy zagrozone upadkiem, CALY SWIAT, ale nie my Polacy, nas na to nie stac, zalosne ale prawdziwe, lepiej wierzyc w cuda, II Irlandie etc.
    mam nadzieje, ze wyrok nie jest prawomocny i prezes KHS odwola sie od tej decyzji( o ile to mozliwe, nie znam dokladnie ????prawa??? upadlosciowego w Polsce)
    mam nadzieje ze KHS wbrew sadowi, wyjdzie jeszcze na prosta i ludzie utrzymaja swoje miejsca pracy, i KHS odzyska nalezne jej miano wielkiej i renomowanej firmy.

KONKLUDUJAC ORZECZENIE DZISIEJSZE JEST JAWNYM POGWALCENIEM ZWYKLEJ UCZCIWOSCI, JEST SKANDALICZNE NIE SLUZACE POLSCE W ZADEN SPOSOB.

pozdrawiam wszystkich, ktorym zalezy na uratowaniu KHS przy "zyciu"
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~obserwator [83.8.191.*]
    Masz człowieku rację.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~byly pracownik [88.156.73.*]
    czas na ratowanie to byl pare lat jak robili przekrety i wyprowadzali kase ze spolki w bialy dzien w swietle prawa a ludzie dawali na to przyzwolenie , a ja pytam gdzie byly zwiazki zawodowe ? dlaczego nie bylo jednosci wsrod zalogi kto tym sterowal ? ludzie na podkarpaciu nie sa na tyle odpowiedzialni by postawic sie komus kto ma wladze i dobrze wiedzieli czym sie to skonczy. wiec konkludujac sami sobie sa winni. aczkolwiek nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. nie moga mlodzi robic za 800 a stara zaloga za 3000 bo tak nigdy nie bedzie dobrze bo jechalismy na tym samym wozku. a oni za udawanie ze jest dobrze mieli placone wiec czego teraz chca?
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~DM [89.228.43.*]
    Piekna diagnoza i trafna konkluzja. Ciekawe kto nacisnal na bieglego aby zmienil swoja opinie? Partyjna klika, przy ktorej kreci sie Sawicki.Przeciez prasa opublikowala informacje wczesniej , ze biegly wydal opinie w kierunku ukladu a nie likwidacji. Malo tego, podsedek zaliczyl do dlugow opcje, ktore nie sa dlugiem ani naleznoscia na dzien dzisiejszy gdyz najblizszy termin ich wykupu przypada dopiero we wrzesniu i zaden bank nie moze wczesniej ich rozliczyc ani wymowic umowy i zadac przedterminowej splaty. Nie wiem ale podejrzewam, ze do oceny aktywow przyjeto grunty nie po cenie rynkowej ale ksiegowej i to sprzed kilkunastu lat, Taka cena pasuje klice.. Uwazam, ze akcjonariusze, ktorzy mnostwo dzis stracili, powinni zakwestionowac kwalifikacje bieglego, kwalifikacje podsedka i doprowadzic do wszczecia wobec niego postepowania dyscyplinarnego, sciagnac ABW i Nik.Zazadac od nadzoru ukarania zarzadu gieldy za niezawieszenie notowan /skandal/.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~hutas [85.28.133.*]
    MNIE NIE ZALEŻY !!!
  • monitorować, zbierać dowody, pamiętać, dochodzić prawdy..... Autor: ~F16 [213.238.79.*]
    wasze sugestie, wasze zdanie, wasze dowody, wasze opinie ..... są dla nas ważne, tak samo jak ważni jesteście WY dla mnie - moi przeszli wyborcy.

Nastanie czas kiedy dobierzemy się do dupsk i lewicy i prawicy, tym którzy wystąpili wbrew interesowi ogółu, wbrew interesowi pospólstwu, wszak KHS to rzecz pospolita.
    Upomniemy się o sprawiedliwość kiedy na to przyjdzie czas, wystawimy słony rachunek im oraz im rodzinom, gdziekolwiek by się skryli. Podobnie jak dzieci spłacają zadłużenie rodziców w banku tak tu wedle podobnej zasady ich dzieci zapłacą nam których okradają . Pamiętajcie !!!!!!!!! Następne wybory, postawcie na ludzi których rozpoznacie znakiem F16

wasz przyszły wódz
    NARA
  • Re: monitorować, zbierać dowody, pamiętać, dochodzić prawdy..... Autor: ~rtyeb w [62.69.198.*]
    jednego wodza już tu mieliśmy. to nie kończy się dobrze...
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~841109 [195.3.221.*]
    841109 [195.3.221.*] 2009-03-27 19:37 jednak nie wszyscy mają do tego prawo.

Taką informację dostałęm od znajomego,który, specjalizuje się w prowadzeniu postępowań sądowych w sprawach cywilnych i gospodarczych, ze szczególnym uwzględnieniem prawa spółek. Ponadto zajmuje się prawem ubezpieczeń gospodarczych, a także prowadzeniem negocjacji.

Więcej szczegółów będę znał niebawem!

NIEMNIEJ DAJE TO DUŻO DO MYŚLENIA!!!
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~Janek [213.158.196.*]
    TRZEBA RWAĆ KASĘ OD SYNDYKA NA PODWYZKI!!! ON MA NA PEWNO!!! JAK NIE BĘDZIE PO 500 NA TWARZ TO DO WANIEN NIE PODCHODZIMY CHŁOPY!!!
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~kibol [195.245.213.*]
    Janek, przecież wszyscy na raz nie zaczniecie marchewki sprzedawać. Jak firma pada, to trzeba wźąć na wstrzymanie..!! Bo wkrótce będziecie ziemię jedli..
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~Azg [83.21.87.*]
    Wszystko zgodnie z planem.

Teraz Sawicki & Co Wykupia majatek za drobne przychylnosc syndyka nie zaszkodzi po to niska wycena. Wszyscy dostana dzialke spokojnie.

Poznie bedzie zagrajmy w to jeszcze raz rozruszaja spoleczke bez dlugow luzik amsa zamowien brak konkurencji, wprowadzi sie na gielde jelonki kupia znowu sie wyprowadzi kase i znowu ta sama historia zyc nie umierac :D.

tyle ze wezma teraz an slupa co by dymu nie bylo ;)
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~mom [79.175.233.*]
    Zlodzieje z sądu!!!!!!
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: marco9691 [83.28.142.*]
    przykro na to wszystko patrzec, kazdy ciagnie sukno w swoja strone, bez uczciwosci, bez honoru, czasy rzadu Tuska i palantow typu Sawickiego, zlodzieji, byle pod siebie, po tym jak Toora upadla mozna sie byl domyslic reakcji sadu, bo przecie zaczego mozna sie spodziewac po sprzedawczykach,
    panie prezesie prosze wykorzystac wszelkei mozliwe kroki prawne aby sad wycofal sie z tego skur........twa
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: marco9691 [83.28.144.*]
    cos nowego sie wydarzylo dzisiaj????
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~Bagier [88.220.66.*]
    Nad akcjami Krosna warstwa mułu coraz większa.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~obiektywny [77.223.196.*]
    w Tomaszowie Mazowieckim niemiecki inwestor stawia gigantyczna hutę szkła, po co mu konkurencja z Krosna???
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~AX [83.31.242.*]
    Dnia 2009-03-27 o godz. 17:18 marco9691 napisał(a):

"KONKLUDUJAC ORZECZENIE DZISIEJSZE JEST
    > JAWNYM POGWALCENIEM ZWYKLEJ UCZCIWOSCI, JEST SKANDALICZNE
    > NIE SLUZACE POLSCE W ZADEN SPOSOB."

Miałam już nigdy nie zabierac głosu na tym forum, albowiem koń padłby pod ciężarem inwektyw, jakie tu wyrzucono pod moim adresem.
    Marco, myślisz i to w tym wszystkim najważniejsze. Ba, myślisz nie tylko o własnej kasie, co wyróżnia Cię z tłumu tego forum.
    Myślę, że nie chodzi tu jednak o pogwałcenie uczciwości, jak to nazwałeś, lecz o coś znacznie szerszego, a mianowicie o realizację pewnego planu, który dla Polski został przygotowany już na początku tzw "przemian".
    Jeden z wysoko postawionych notabli polskiego establiszmentu w r. 1990 udzielił wywiadu Hannie Krall z GW, w którym bez ogródek powiedział, że wobec Polaków należy stosowac metodę kija i marchewki, a Polskę zamienic w masę upadłościową.
    H. K - to pan musi nie lubic Polaków panie....?
    Nie lubic? - ja ich nienawidzę.
    No skoro tak, to nie należy się dziwic upadkowi Krosna. Raczej przyglądac się jak będą padac kolejne i kolejne perły polkiego przemysłu. A ile przecież juz padło, tego nie widzą już chyba tylko ślepcy.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: egzaminator [213.77.57.*]
    To nowa polityka rządzących odkąd Polska stała się wolnym krajem... może nie pamiętają tych czasów, najbardziej smuci mnie fakt, do czego Polacy na najwyższych stanowiskach są zdolni, że najbardziej znanego i zasłużonego Polaka (prezydenta Lecha Wałęsę) takimi obelgami i łgarstwami obrzucają!
    Wstyd i hańba, ale kiedy utracimy coś cennego, to zaczniemy żałować, tyle że czasem jest już za późno.
    Kiedyś przeprowadzałem wywiad z żołnierzem AK, który ze łzami w oczach opowiadał swoją historię...
    Podczas jednej napaści partyzanckiej na Niemców niestety nie przekalkulowali stosunków sił i nie mieli szans, zostali otoczeni... a wśród tych Niemców był "nasz tajny agent"... kiedy zobaczył co się dzieje, ściągnął okrycie pod którym znajdował się mundur polskiego żołnierza i krzyknął,
    "Nie poddawajcie się, bo matka Polska kiedyś was do siebie przytuli" oczywiście zastrzelili go, ale dzieki temu dodał otuchy i żyję... moje życie to jego życie( te słowa pozostały gdzieś we mnie)
    Zaraz potem załamał mu się głos... i dodał:
    "A co ja teraz mam? muszę dzielić każdą złotówkę na dziesięć złotych"
    Teraz Polska jest demokratycznym krajem i nie szanuje tego, za co inni byli gotowi oddać życie!

Teraz oddajemy banki, krosna, swarzędze, za kilka lat oddamy część Polski a za kilkadziesiąt będziemy Niemcami i wszystko zacznie się od nowa
    Taka moja krótka refleksja
    Pozdrawiam
    egzaminator ;]
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~były szef [213.158.196.*]
    ludzie, nie zachowujcie się jako oszołomy z PIS-u!!! nie ma tu żadnego dziwnego układu i wpływu polityki rządu PO na kondycję Krosna
    jak chcecie znać powody upadku KHS, to zapytajcie Pana Sołtysa: PROSZĘ WYJAŚNIĆ NA JAKIE CELE ZOSTAŁY WYDANE PIENIĄDZE STANOWIĄCE OBECNIE ZADŁUŻENIE KHS (300 mln)? JAKIE PROJEKTY BYŁY ZAPLANOWANE, NA PODSTAWIE JAKICH ANALIZ ZOSTĄŁY PODJĘTE DECYZJE INWESTYCYJNE? JAKIE BYŁY WYNIKI FINANSOWE TAKICH INWESTYCJI JAK: AUTOMAT KUTZCHER W TARNOWIE, CENTRALNA ZESTAWIARNIA, REGIONALNE CENTRA DYSTYBUCJI, GALERIA KROSNO, KROSNO ROSJA, I INNE...
    Jak ktoś się zajmie odpowiedzią na te pytania, to nie będzie już więcej głupich pytań...
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~zestawiacz [129.1.165.*]
    Centralna zestawiarnia stoi nieoddana do użytku.Sliczna budowla z kompletnym wyposażeniem.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~stłuczka [88.220.66.*]
    Poprzednia zestawiarnia nowa bez kompletnego wyposażenia stała nieukończona 20 lat i pocięli ją złomiarze.Tą obecną też potną za kilka lat bo nie będzie kasy na uruchomienie.
  • JESZCZE KROSNO NIE ZGINEŁO Autor: ~newboss [80.51.56.*]
    póki MY żyjemy...a My jutro ....
  • przyglądamy się spółce, przyglądamy się wypowiedziom, ...... Autor: ~F16 [87.205.156.*]
    ..... przyglądamy się IP , przyglądamy się .....
    będziemy sprawdzać, konfrontować, weryfikować, ........

pozdrawiam AX , mocna ciekawa wypowiedź,
    mało kto faktycznie rozumie jaką katastrofę może przynieść upadek matki żywicielki podkarpacia .
    Obecne młode pokolenie jest odmiennych poglądów gdyż ani potu ani krwi nie oddali za ziemię która ich żywi.
    Intrygujący jest w całej przyrodzie samoczynny system regulacji, również w płaszczyźnie socjologicznej pokoleń. Polegać to będzie w tym iż młodzi którzy obecnie uważają że słaby zakład należy likwidować doświadczą od kolejnego pokolenia oświecenia odczuwalnego na własnej skórze kiedy to nowe , rodzące się obecnie pokolenie powie kiedyś że słabych trzeba wyrżnąć by nie obciążali rozwoju młodych.
    Takich właśnie gorzkich słów doświadczą ci którzy za 30-40 lat będą przechodzić na emeryturę. :)))
    W przyrodzie się wszystko reguluje, pod każdym względem i to jest wspaniałe, to mądrość stworzyciela tegoż systemu daje sposobność zrozumienia po czasie tego czego się wcześniej nie rozumiało.

Korśniaki , głowa do góry
    NARA

• Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~sympatyk [89.17.236.*]
    Orzeczenie jest właściwe- Jakoś wszyscy zapominają, że khs "zjadło" samo siebie [300 mln. długu + płace pracowników].Sąd podjął właściwą decyzję. Stan obecny to będzie dla nowego właściciela.-Pozdrawiam.
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~krośnianin [78.8.13.*]
    Uwaga pod koniec sesji szykuje się wielkie odbicie!!!!!!!! Słuszna decyzja sądu!!!!!!!
  • Re: Krosno -orzeczene sadu jest skandaliczne czy to sa polskie sady jesz Autor: ~XXL [10.10.0.*]
    a smok ?
[x]
KROSNOOLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.