• NIBE Autor: ~hubal [5.173.18.*]
    Nibe dzisiaj ogłosił w komunikacie o redukcji zatrudnienia i dalszych spadkach w sprzedaży pomp od początku roku. Zapowiadają ciężki rok, bo rynek jest nieprzewidywalny. Kurs spada o 9%.
    NJB RT TG: 5,390 Euro -0,59 (-9,93 %) (finanznachrichten.d
  • Re: NIBE Autor: prof_wiatr [79.185.29.*]
    A inni:
    Viessmann
    Mitsubishi
    Buderus
    De Dietrich

Masz jakieś dane?
    Jestem ciekaw, a nie chce mi sie szukać.

• Re: NIBE Autor: ~Fromag [37.47.190.*]
    Ja mam akcje Mitsubishi i codziennie nowe ath praktycznie bez korekty ale firma jest mocno z dywersyfikowana trzeba by działami patrzeć ale też mi się niechce.
  • Re: NIBE Autor: ~hubal [5.173.18.*]
    Viessmann Climate Solutions jest teraz częścią amerykańskiego koncernu Carrier Global. Kapitał zza oceanu mocno wchodzi na rynek europejski. Mitsubishi Electric jak było wspomniane jest na szczytach.
  • Re: NIBE Autor: ~FanSNX [37.225.90.*]
    Za chwilę SNX, przejmie Wiessmana.
    Co tam Ameryka.
  • Re: NIBE Autor: ~FanSNX [31.61.242.*]
    Następny kredyt wzięty.
    Co prezes zrobi z tą kasą, będzie opłacał długi lub kupi coś ciekawego?(NIBE)
    Co obstawianie?

• Re: NIBE Autor: ~dejw [78.9.100.*]
    Pracuję w branży trochę zbliżonej do pomp ciepła ("pompiarze" bywają klientami). I o ile się orientuję, to w pompach jest totalna padaka, firmy mają pełne magazyny urządzeń na które nie ma zbytu. I co za tym oczywiście idzie - coraz większe problemy finansowe. To jednak tylko zasłyszane wieści, nie jestem w stanie stwierdzić na ile to masowe zjawisko. W każdym razie kupowanie teraz papiera to z pewnością zabawa dla dużych ryzykantów.
  • Re: NIBE Autor: ~dejw [78.8.138.*]
    Dnia 2024-02-21 o godz. 15:21 ~dejw napisał(a):
    > Pracuję w branży trochę zbliżonej do pomp ciepła ("pompiarze" bywają klientami). I o ile się orientuję, to w pompach jest totalna padaka, firmy mają pełne magazyny urządzeń na które nie ma zbytu. I co za tym oczywiście idzie - coraz większe problemy finansowe. To jednak tylko zasłyszane wieści, nie jestem w stanie stwierdzić na ile to masowe zjawisko. W każdym razie kupowanie teraz papiera to z pewnością zabawa dla dużych ryzykantów.

kolego, Ty się pode mnie nie podszywaj, ja jestem dejw
  • Re: NIBE Autor: dejw. [78.9.100.*]
    Chyba za bardzo się przeceniasz. Po co niby miałbym się pod Ciebie podszywać? Pod tym nickiem pisuję tu czasem tak pewnie od 2006 r. (bo z grubsza wtedy wdepnąłem w to bagno zwane GPW;) ). Na (częściowy) dowód piszę to po zalogowaniu (niestety bez kropki było zajęte:) )
  • Re: NIBE Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Wystarczy czytać komunikaty spółki.
    To wystarczy. .....
    Tak po ludzku, jest mi żal wielu (mniej doświadczonych), którzy pewnie na długo zostaną "inwestorami" tej spółki.
    Warto prześledzić historie innych spółek .(np. Mercator, Kernel,, Bumech, PGE, Tauron itd..)

• Re: NIBE Autor: ~lol [185.31.217.*]
    A od jutra pewnie wzrosty, zobaczymy.
  • Re: NIBE Autor: ~FanSNX [31.61.242.*]
    Od jutra?
    Patrz na trend, chyba że lubisz kółka po 20gr.
    Powodzenia
  • Re: NIBE Autor: ~lol [185.31.217.*]
    jednak ma się jeszcze tego nosa xD
    a już się bałem, bo wczorajsze zamknięcie słabe
  • Re: Tak do poczytania. Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    https://comparic.pl/gieldy-czeka-powtorka-z-lat-70-tych-inwestorzy-musza-przygotowac-sie-na-duze-spadki/

Tak zamiast szklanki zimnej wody.
  • Re: Tak do poczytania. Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    Wiatr kolejny raz błysnąłeś, wrzucasz link sprzed 6 lat. Brawo ty.
  • Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: prof_wiatr [79.185.31.*]
    Dnia 2024-02-25 o godz. 16:09 ~Mar napisał(a):
    > Wiatr kolejny raz błysnąłeś, wrzucasz link sprzed 6 lat. Brawo ty.
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Giełdy czeka powtórka z lat 70-tych. Inwestorzy muszą przygotować się na duże spadki?
    S&P 500 doświadczył pierwszego tygodniowego spadku od sześciu tygodni
    Autor
     Damian Gajos
     -
     środa 21 lutego 2024 21:16:11

Ps. Widać trolik uważają, że wszyscy to głupcy>>>
    Stary artykuł sprzed 4 dni.xD

• Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Mar [45.131.35.*]
    To otwórz link i zobacz co wrzuciłeś Adam Rak 29 Sierpień 2018r myślenia w podstawówce cię nie nauczyli? Znam artykuł Gajosa, tylko zdania są podzielone co do indeksów głównie w USA. Ciekawe czy sprzedałeś wszystkie akcje skoro uważasz że idzie krach, czy tylko straszysz?
    1. kłamstwo zawsze wypłynie, i nie kombinuj.(Mar)
    2. generalnie giełdy i ich wskaźniki z dnia na dzień biją rekordy.
    pytam jak długo ?
    czy przyjdzie korekta, czy też zmiana trendu?
    3. Sunex nie zmienił trendu, powstaje pytanie co mogłoby zmienić jego wycenę na GPW, ja na razie nie widzę takich czynników.
  • Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Fromag [37.47.122.*]
    cały czas o tym pisze o tym w watku pt krótk.. powrórka l 70 ..a
    i wtedy ropa up i alternatywne źródła energii up. Kiedyś tylko ropa up a dziś to są 2 połączone rzeczy. Warren Buffett powiększył się znowu na Chevronie i exmobil.
  • Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Mar [31.0.69.*]
    Kliknij w link i zobacz co się otwiera, a nie nazywaj kogoś kłamcą. To że nie mam akcji to nie będę naganiał na spadki z szacunku do akcjonariuszy. Moja opinia znana na forum.
    Proszę kliknijcie link wiatra powyżej i napiszcie z jakiej daty jest artykół. Dziękuje
    Wiatr ma rację że to z teraz z 21utego n ale tam jest sam bełkot w stylu że uroslo to musi spaść.
    Ja czytałem ten z 21 lutego dokładnie tak jak piszesz ale jak klikam link wiatra to mam datę 29 Sierpień 2018r autor Adam Rak. Fromag klikałeś w link wiatra i ci się otworzył ten z lutego? Jak to możliwe?
    Tak ten od Wiara..Ten artykuł lata po wszystkich forach bankiera jako główny argument spadzi. Może był jakiś chwilowy błąd jak otwierałeś no comparic czyli taki giełdowy pudelek. Nikt poważny tego nie czyta.
    Ok. Dzięki. Kolejne ESPI. Nie komentuje ale wnioski same się nasuwają.
    Będzie akwizycja za chwike. Widać że mają firmę na oku konkretną. Prezes mówił że to ich główny cel akwizycje, firma montażowo serwisowa.
    Tego artykułów w necie jest wiele in +, in - (datę publikacji podałem, możecie sprawdzić)
    Mam takie pytanie.
    Czy ktoś z forumowiczów inwestował na giełdzie w 2007-2008r.
    Jeśli tak to mam zagadkę , co dziwnego było w tym czasie z Lotosem ?
    Chętnie z tymi osobami wymiennie opinie.
    Miłego.
  • Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Hehe [89.22.211.*]
    Wiatr idź na forum asbisa bo spada, przypomnij się że dwa lata temu pisałeś że spadnie
    Dnia 2024-02-27 o godz. 09:42 ~Hehe napisał(a):
    > Wiatr idź na forum asbisa bo spada, przypomnij się że dwa lata temu pisałeś że spadnie
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Wybacz, ale sugestia gdzie mam iść (raczej pisać...), jest moja sprawą.
    A jednak może cos na temat Lotosu?
    Dasz radę ?
    To proste, spróbujesz?

• Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Mar [31.0.81.*]
    Przypomnę ci że to jest forum Sunexa, więc jak masz coś w temacie to pisz, o lotosie to można zapomnieć, chyba że tu nadal masz jego akcje hehehe.
  • Re: Mar jak tam na czubku drzewa, nie wieje ? Autor: ~Fromag [83.4.43.*]
    Akcje Lotos zamienili na akcje Orlenu Ale Wiatr ma pewnie dalej kolekcjonerski pakiet lotosu.
[x]
SUNEX 0,36% 2,81 2026-05-15 15:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.