Grupa Hub.Tech przedstawia się jako jeden z liderów rodzimej branży biotechnologicznej. Nie poinformowała jednak, że jej prezes, Artur B., już prawie od miesiąca siedzi w areszcie. https://www.pb.pl/szef-spolki-za-kratkami-a-rynek-nic-nie-wie-1208091
Ciekawe dlaczego nie zdjeli tej spolki z notowan na GPW , ale tak dziala KNF , a pozniej sie dziwia ze gielda sie nie rozwija . A jak tutaj przecietny Kowalski ma zainwestowac swoje ciezko zarobione pieniadze jak na GPW rzadzi szulernia . Calkowity brak kontroli na przejrzystoscia rynku .
Przepisy, na podstawie których zawiesza się spółki są jasno określone i na pewno mimo tak ukierunkowanych stwierdzeń, jakie się tu pojawiają każdy może sobie odszukać. Jak już wykonacie tę odrobinę pracy, to możecie zawsze napisać do KNF, powołując się na konkretny przypis, który waszym zdanie spółka naruszyła. Przykro mi i wiem, że jesteście zawiedzeni, ale działania prezesa, który kilka lat temu być może wystawił kilka lewych faktur się nie kwalifikuje. Napisałem być może, ponieważ dopóki nie zostali skazani prawomocnym wyrokiem, a do tego droga daleka są niewinni. To co robicie to tylko pomówienia. Oczywiście żaden z was nie popisuje się pod nimi z Imienia i Nazwiska, w obawie o ewentualne konsekwencje. Jak pisałem nie zachęcałem to kupowania tych akcji, wręcz odwrotnie, ale posuwanie się do takich oskarżeń przed wyrokiem jest tylko pomówieniem.