• Wzrosty Autor: ~elo [37.225.87.*]
    Już zbieranie do wora przed nami wzrosty
  • Re: Wzrosty Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Chyba raczej kręcenie wora dla tych co mają akcje.
  • Re: Wzrosty Autor: bialoczerwony1972 [79.191.47.*]
    Stracony czas. Kolejnego minimum brak i z fistaszka nici dzisiaj. Wpadnij jutro, może będziesz miał pod co łuskać xD
  • Re: Wzrosty Autor: ~Tuttute [172.226.64.*]
    Platige to kwintesencja złej dywersyfikacji rozwoju firmy. Wiedźmin i Rycerze Zodiaku miały pociągnąć firmę wizerunkowo a znów musi się ukrywać.
    Projekty dla TVPis i Polsatu gdzie jest rozwój tej działki ? Inwestycje w gry które albo są gniotami albo nie widać końca ich inwestycji. Studio Motion capture przeinwestowana instalacja która nie przynosi dochodów bo rynek sam sobie radzi robiąc Motion capture u doświadczonej konkurencji (studio Bones) lub samodzielnie robiąc na własnym sprzęcie. Development seriali i filmów - brak rezultatów.

Bardzo bym chciał aby nadchodzący raport “wyjaśnił” mnie z tymi zarzutami o niegospodarności. Na prawdę chciałbym nie mieć racji.

Czekamy spokojnie na raport.
  • Re: Wzrosty Autor: ~qwerty [185.151.75.*]
    masz rację - zwięźle wyjaśniłeś spółkę - czas sprzedawać...
    Chyba i ja sprzedam bo skoro gość pisze, że nie będzie niczego i że jest fatalnie to pewnie tak będzie xD
  • Re: Wzrosty Autor: ~Tuttle [104.28.45.*]
    Bialoczewony1972 jesteś jak Mazurek z Kanału Zero. Niby przeciw PiS ale dla liberalnej gawiedzi rozminowujesz bomby PiS, tak niby im przeciwko, ale jednak dla nich pracuje robiąc niewinne żarty tonizujące patologie słusznie byłego rządu.

Ty, podobnie. Od kilku lat “niby” obrażony na PLI, niby cośtam ciułasz, a prawda jest chyba taka że sobie z Fanpi dla Platige gawędzicie co by tematy były odświeżane. Szczerze wątpię że masz choćby z 1000pln własnych papierów. Ot taka forma pato-marketingu giełdowego panie Żbiku i spółka :)
  • Re: Wzrosty Autor: bialoczerwony1972 [37.225.94.*]
    Lomatlo rozgryzłes mnie xD
    Tak dopytam jeszcze na MCI od 2011 gawedziłem dla Czechowicza, a na Answear dla Bajołka? To mi dzień zrobileś xD
  • Re: Wzrosty Autor: ~Breton [85.57.195.*]
    Prawda jest taka Bialocz że od 3 lat czytam co ty i Fanpli piszecie tutaj, i nic z tego nie wynika ani też kurs raczej spada niż rośnie. A wy z fanpli udajecie że jest cacy i można dobrać akcje. Chyba sam jesteś świadomy że logiczny nie jest ten wasz pozytywny nastrój.
    Ile chcesz przykładów gdy krytykowałem spółkę choćby za RI za premię motywacyjne z targetem ustalanym pod koniec roku. Może jakiś post gdy sceptycznie wypowiadałem się nt. IG? Może wróć do 3 klasy tam uczą czytać ze zrozumieniem, gdy już będziesz umiał to możemy pogadać bo tak wybacz skoro nie rozumiesz co ja napisałem to jak tu dyskutować?
  • Re: Wzrosty Autor: ~Nullo [213.216.91.*]
    Potwierdzam że bialoczerwony nie zawsze wypowiadał się pozytywnie o spółce. Przykładem jest odpowiedź w moim niedawnym wątku "Komunikacja z inwestorami"
    A kto mówi że musi. Gadanie dla gadania i dla kontrastu z Fanpi. Są tylko dwa scenariusze.
    Uwiarygadnia Fanpi i cały ten pseudo inwestycyjny anturaż
    Albo jest pożytecznym i$($@ który próbuje odkuć jakieś w jego mniemaniu papoiery powyżej 27
    W obu przypadkach przypał go czytać.
  • Re: Wzrosty Autor: bialoczerwony1972 [79.191.48.*]
     @Tutle
    To może nie czytaj..... Nikt ci nie każe xD
    Uwiarygodnić FanPLI xD Idż chłopie na walne i poznasz człeka osobiście, a ze jak do tej pory rynek ma wszystkie infa z PLI w d...ie to chyba nie jego wina, że ma różowe okulary. Pomyśl trochę, czy ta spółka rzeczywiście jest warta 85 mln zł? Serio tak uważasz? To gratuluje bystrości :)
    Zobacz sobie jak są wyceniane wyd*muchy gamingowe, nie zastanawia cię to? To gratuluje bystrości :) Naprawdę uważasz, że pisanie na forum bankiera ma jakikolwiek wpływ na kurs? Jeśli tak to nic ci już nie pomoże :)
    Mógłbym wrzucić ci screena ze średnią, że papier mam i trochę taniej niż 27zł i zamknąłbyś się ale po co? Szczekaj dalej, a skoro spółka nie rokuje nadziei i wszystko robi żle to sprzedaj idź gdzieś indziej i zapomni xD Zbieracz chętnie od ciebie odbierze
    Obrażony na PLI? Gdy spółka robi coś ok to wyrażam swoje zadowolenie gdy nie to niezadowolenie. To się nazywa obiektywizm!!!. Tak czasami brakuje cierpliwości bo chciałoby się, żeby skalowanie było już, zaraz widać w wynikach ale tu na forum pisałem ze tak się nie da i że PLI nie ma jakiegoś produktu który można skalować. Mimo to nadal wierzę, że im się uda! Natomiast co ty tu robisz???
    Bo jeśli nic ci w spółce nie pasuje gry są be, seriale są be, studio Motion Capture jest be, a pomimo tego trzymasz papiery to albo jesteś idi*otą, albo masz syndrom sztokholmski, że ich nie sprzedajesz.... :)

Czekam na kolejną kasę z PPK bo co 3-4 miesiące zgłaszam żądanie sprzedania jednostek i po przelew na rachunek w DM dobieram PLI. Wóz albo przewóz! A ty sobie szczekaj jaki to ze mnie naganiacz jaki ze mnie Mazurek. Na MCI też szczekali przez prawie 10 lat od 2011,a ja co mam zarobić to zarobię i ciągle dla mnie wszystko poniżej 25zł to okazja tyle że mam już ograniczony budżet na zakupy .xD
    Siebie wyjaśniłeś. Spróbuj wyjaśnić jak jest strategia PLI 21-25, po ponad 2 latach, idzie tej spółce?
    https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/PLATIGE-IMAGE-S-A-Przyjecie-Strategii-rozwoju-Platige-Image-S-A-na-lata-2021-2025-8041031
    Nic ci wyjaśniać nie zamierzam bo nic nie wiem. Zresztą to spółka jest od tego a nie ja! Najwidoczniej też nie rozumiesz czym jest strategia. To nie pewniki, że tak będzie bo spółka tak chce, a jakiś plan, który chce zrealizować w jakimś określonym bardziej lub mniej okresie czasu. Wiadomo jak to z planem coś wyjdzie, a coś nie!
    Ja to rozumiem ty chyba nie za bardzo, że mogą być obsuwy. Dlatego 16.02.2024 w innym wątku nie po raz pierwszy zresztą na tym forum o strategii napisałem to:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ai-czyli-papa-platige,64996761.html 
    Tylko ludzie tacy jak ty nawet nie pofatygują się żeby przejrzeć forum, najczęściej nie czytają raportów i tylko jęczą na bankierze ze nie rośnie, a b-cz i fanpli to naganiacze i siedzą biurko w biurko i sobie piszą xD
    A tu jeszcze jedno zdanie bo nie wiem czemu ucięło mi post.... https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ai-czyli-papa-platige,64997519.html 
  • Re: Wzrosty Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    b -cz
    że też chce ci się dyskutować z ludźmi nie wnoszącymi nic konstruktywnego do polemiki
    do tego jedynym argumentem na poparcie tezy o swojej racji jest wskazywanie notowań jako głównego wykładnika!
    ostatnio rozmawiałem z qwerty na temat wyników spółki za 4 kwartał ( zw koszty pod przyszłe projekty?) oraz wyceny
    a więc, spółka z takimi przychodami i ebitdą spokojnie mogłaby być wyceniona na ok....
    200 mln zł
    to, że obecnie nie jest wcale nie oznacza, że nie będzie....
    >>> trudno jednak dyskutować z kimś kto fragmentarycznie ocenia nie patrząc na zlożoność tej branży i np porównuje kw do kw i szuka dynamiki
    kiedy ''zasiew pod przyszłe zbiory'' w takim modelu musi być ponadprzeciętny i może przesuwać się w czasie
    np zwiększanie zespołu pod przyszłe duże projekty z obszaru vfx szło świetnie do momentu, kiedy pojawił się ten niefortunny
    strajk w hollywood
    hehe, ale kto coś takiego mógł przewidzieć?
    i tak pli wybrnęło z tego z honorem pokazując w sumie niezły 3 kw
    a jako ciekawostka:
    niektórych z tej branży jak np
    konkurent ze szwecji - goodbye kansas studio - ta sytuacja tak dotknęła, że otarli się o bankructwo
    spółka mająca w przeliczeniu ok 100 mln zł sprzedaży notowana była w pewnym momencie na kilka razy przychody
    dziś po dużych stratach cena akcji mocno spadła bo sytuacja biznesowa spółkę przerosła....
    Goodbye Kansas Studios 
    platiż na tym akurat skorzystał i wszedł z przytupem na skandynawski rynek :
    PLATIGE IMAGE S.A.: Otrzymanie zamówienia w ramach umowy ramowej z Sharkmob AB - Bankier.pl 

ps> Ale, rynek wie swoje - spółka lipa i kropka.

• Re: Wzrosty Autor: bialoczerwony1972 [31.61.177.*]
    Hej. Trochę chory jestem. Biegać nie mogę, na spacer wyjść też. Z nudów sobie klikam.... :) tfu znaczy naganiam :p
  • Re: Wzrosty Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    coś poważnego, czy zwykłe przeziębienie?
    Prawie ok. jutro już do roboty. Właśnie prasuję koszulę....
[x]
PLATIGE 0,00% 12,00 2025-10-02 16:43:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.