• Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Ja [95.160.156.*]
    w artykule nic dokładnie nie piszą poza tym czemu ktoś to kupuje?
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2024-02-14 o godz. 10:05 ~Ja napisał(a):
    > w artykule nic dokładnie nie piszą poza tym czemu ktoś to kupuje?

może niedługo wszyscy będą gadać po włosku?
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Ryj [31.61.251.*]
    Nie piszą, żeby potem nie pisać sprostowań i płacić odszkodowań spółce za brednie w artykułach. Przecież możliwe, że spółka nie będzie musiała zwrócić ani grosza, bo wszystko po jej stronie jest ok, tylko jakiś Arturek czy inny Wiesiek kręcił lody na boku i będzie musiał zwrócić to co przytulił już po wyjściu z więzienia. Najłatwiej to pochopnie wydawać wyroki na forum i martwić się o czyjeś pieniądze:)
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~czeskipodarunek [178.43.255.*]
    Ciekawe, jaki wpływ miały dotacje na dotychczasowe niezłe wyniki i co będzie przy ich braku.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Jajko [87.206.48.*]
    Dotacje zostały przeznaczone prawidłowo na opisane inwestycje. Sztucznie zawyżono koszta, co skutkowało wyprowadzeniem części środków ze spółki.

Prawdopodobny skok na kasę. Gdyby rzetelnie rozliczali mielibyśmy ten sam efekt ale bez aresztowań.

Podsumowując na rozwój spółki nie miało to wpływu.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~czeskipodarunek [178.43.255.*]
    Dnia 2024-02-14 o godz. 12:37 ~Jajko napisał(a):
    > Dotacje zostały przeznaczone prawidłowo na opisane inwestycje. Sztucznie zawyżono koszta, co skutkowało wyprowadzeniem części środków ze spółki.
    > >
    > > Prawdopodobny skok na kasę. Gdyby rzetelnie rozliczali mielibyśmy ten sam efekt ale bez aresztowań.
    > >
    > > Podsumowując na rozwój spółki nie miało to wpływu.

Dotacje zawsze mają wpływ na rozwój spółki, bo dzięki nim ma się "darmowe" inwestycje.
    Możliwe, że byłem nieprecyzyjny. Spółka nie wykorzystała środków w pełni, zostały ona wyprane i przekazane na konta zewnętrzne (to jest wniosek z artykułu i uproszczenie). Co oznacza, że dotacje mogły być niższe, rozliczone prawidłowo i wpływ byłby ten sam.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Elo [84.241.201.*]
    Jest ekspertem analizy finansowo-ekonomicznej, zamówień publicznych i funduszy pomocowych. W swojej karierze zawodowej był odpowiedzialny m.in. za procesy konsolidacji i restrukturyzacji podmiotów gospodarczych, optymalizacji kosztów i struktury organizacyjnej przedsiębiorstw, pozyskiwanie źródeł zewnętrznego finansowania oraz współpracę z instytucjami finansowymi.
    Doświadczenie zawodowe zdobywał od 1991 r. w bydgoskim oddziale BGŻ SA m.in. jako specjalista w zakresie analizy finansowej i restrukturyzacji przedsiębiorstw, a także weryfikacji kredytowej.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~kibic [188.146.10.*]
    o kim mowa?
    O Prezesie
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Adam [89.64.79.*]
    Dlatego jest to wszystko strasznie dziwne. Wykształceni ludzie, doświadczeni w biznesie na stanowiskach zarabiający pewnie powyżej 25 tys. miesięcznie posiadający akcje za darmo jak Łukaszewicz, a rzucili się na jakieś przekręty, które w tych czasach widmo było, że prędzej czy później wyjdą. Dla mnie sytuacja niezrozumiała. Bez wpływu na przychody spółki i pewnie sprawa będzie trwała latami, zanim zapadnie jakiś wyrok, i to prawomocny, ponieważ mamy dosłownie wolne sądy. To akurat wiem z doświadczenia, bo czekam już ponad trzy lata na zakończenie sprawy. Nie wiem, czy będę miał jeszcze akcje jak to się skończy, ale na pewno z ciekawość będę to śledził, bo dziwi mnie ich zachowanie.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Ryj [31.61.251.*]
    Ludzi trzeba uczyć podstaw, czy tylko takich udają? Przecież w raportach jest rozpisane jak krowie na rowie z czego pochodziły przychody i nie - spółka nie żyje z dotacji i emisji. Radzi sobie świetnie na rynku.
  • Re: Ile dokładnie dotacji może być do zwrotu Autor: ~Kar [5.173.162.*]
    Co nie zmienia faktu, że spółka nie wykazała chęci poinformowania akcjonariuszy. Wyglądałoby to wtedy inaczej. Mogli też dać dzisiaj jakieś sprostowanie - czego też nie uczynili. Jedyny plus to taki, że ktoś to kupuje. Będzie dzisiaj raport - mam taką nadzieję - to będzie można więcej powiedzieć.
[x]
HUBTECH 1,35% 0,30 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.