• Wyniki a skup Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    To już wiadomo dlaczego spółka przestała raportować wstepne wyniki za grudzień i styczeń które mogą być rekordowe. Atrakcyjność skupu po 47 byłaby kiepska. Ale nawet przy takich kombinacjach alpejskich rynek pokazał odpowiedź rosnąc ponad cene skupu ;)
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~OIO [83.26.235.*]
    Ja nie oddaję. Przeżyłem już 4 wezwania bez dobrowolnego oddania na innych spółkach i dobrze na tym wyszedłem.
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~W0jtech [89.73.117.*]
    Skup poniżej kursu jest raczej adresowany dla posiadaczy dużych wolumenów, które na sprzedaży zbiłyby kurs. Ulica nie sprzedaje, no chyba że ktoś jest głupi albo złodziej
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Niby tak ale patrząc z tej perspektywy to skupujący chcąc zakupić tyle akcji z rynku sesyjnego pewnie doprowadziliby do trzycyfrówki. Skupy zazwyczaj przeprowadza się minimum 10% powyżej ceny rynkowej. Akcjonariusze typu TFI też chyba sie nie rzucą patrząc na zachowanie kursu i wypowiedź PKO
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~Kruger [37.128.5.*]
    No i podnieśli cene do 52,2 więc na ten moment jest atrakcyjniejsza niż wynosi kurs. Ja jednak podpowiem im, że 60zł to minimum, wtedy zacznę się zastanawiać na oddaniem
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~ToMike [77.65.160.*]
    Gdyby 52 zł to była pierwsza propozycja a obecnie zwiększyli o te 5zł na 57 zł to może by coś z tego było. Tak jak pisałem wczesniej. Brak dyskonta do kursu
  • Re: Wyniki a skup Autor: ~ToMike [194.181.129.*]
    Obecnie został także ogłoszony skup na Lenteksie z ceną o 85% wyższą od ceny rynkowej. Skup własny ale to juz pokazuje różnice
[x]
OPONEO.PL 3,65% 99,40 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.