• BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~Aner [217.96.180.*]
    Opis najciekawszy.
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~obi [188.146.124.*]
    ale ściema widać że wyniki zaskoczyły.
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~SOB [46.204.109.*]
    zaskoczyły ale na plus w kwestii przejętych biznesów. W szczególności LPG - i nagle widzą, że sankcje to szansa
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~BabciaKlozetowa [79.184.239.*]
    Za BOSiem nie nadążysz. Najpierw uparcie zaniżają, potem nieoczekiwane olśnienia - i optymistyczne wyceny. Nie czytam analiz ale patrząc historycznie po wycenach - baaardzo chimeryczne rekomendacje.
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~BabciaKlozetowa [79.184.239.*]
    Dnia 2024-02-13 o godz. 10:01 ~BabciaKlozetowa napisał(a):
    > Za BOSiem nie nadążysz. Najpierw uparcie zaniżają, potem nieoczekiwane olśnienia - i optymistyczne wyceny. Nie czytam analiz ale patrząc historycznie po wycenach - baaardzo chimeryczne rekomendacje.

A w sumie to odpowiem na tą rekomendację jeszcze trochę inaczej: ktoś zebrał akcji UNIMOTU ile chciał i nie mam na myśli tu w okresie tygodni, a raczej miesięcy. Teraz można kurs uwolnić i już się ładnie nam zaokrągliło ze 105 na 160. Taki szybki "myk", "cyk" i już jest....A co tam, 50 PLNów w tą czy w tą ;-)
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~UNI [193.193.181.*]
    160 zł za akcję prawdopodobny w ciągu 12 miesięcy, tym bardziej, że niebawem nowa strategia się pojawi, a do jej ogłoszenia obrona 130 zł, choć nie wykluczam kierunku w stronę 140 zł ... - jakie Wasze typy?
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~Uabitch [146.70.85.*]
    Ja spszedauem fszystko i ustawiłem się pod 110 jak tomus kazał
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~Babciaklozetowa [31.61.253.*]
    Tomka już z nami nie ma, siedzi zaśliniony gdzieś w kącie...
    Sorry za niezbyt merytoryczną wypowiedź, ale w moim przekonaniu takich typów trzeba tępić, bo próbują zarobić na chwilowej panice. Co do wyceny pewnie do opublikowania nowej wyceny większych wahnięć nie będzie, choć w krótkim terminie nic nie jest do przewidzenia.
    Strategii a nie wyceny*
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~Babciaklozetowa [79.184.239.*]
    Generalnie to wiemy już pod co rosło od początku lutego.
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~Aner [217.96.180.*]
    Czas zacząć dyskontować przyszłe kwartały, w których nie będzie dumpingu ze strony Orlenu. Sprawozdanie z tego kwartału pokazało ewidentnie, że przejęte aktywa Lotosu to kura znosząca złote jajka i to miało decydujący wpływ na podniesienie rekomendacji. Oczywiście jest ona nadal znacznie zaniżona, ale to pewnie wynika ze smrodu, który może się rozlać przy rozliczeniu fuzji Orlenu z Lotosem. Negatywnych konsekwencji prawnych dla Unimotu pewnie nie będzie, ale zawsze jakieś minimalne ryzyko istnieje. Jak to ryzyko zostanie rozwiane to myślę że szybko dobijemy do 250 złotych za akcję.
  • Re: BOŚ nowa rekomendacja 160 Autor: ~kuba [46.134.99.*]
    Szkoda że nie mam już kasy bo bym coś dokupił. Zwróćcie uwagę że przez dlugi czas nie było reko a jak dali to trochę podnieśli próg. Chyba dosyć realny kurs w najbliższym czasie. A może coś wiedzą więcej niż my
[x]
UNIMOT -0,14% 145,60 2026-04-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.