• Skup Autor: ~src [5.184.198.*]
    No to lecimy
  • Re: Skup Autor: ~Benkart [89.25.219.*]
    Świadczy to tylko o tym że pieniądze w spółce są . To jest jedna z najlepszych wiadomości dla inwestorów o tym skupie
  • Re: Skup Autor: ~src [5.184.198.*]
    Jeszcze lepsza jest że będzie robiony po raporcie rocznym (a będzie zacny)
    Cena max to 8ziko ale myślę że 4-5 w czasie skupu to max
  • Re: Skup Autor: ~Millutki [37.47.213.*]
    Przepływy z działalności operacyjnej w ostatnim roku prawie 4 mln na plusie .
    To kto ma mieć kasę jak nie oni .
  • Re: Skup Autor: ~Sekhmet [77.254.39.*]
    Oni od dawna skupują! brudna praktyka czyszczenia stop lossów to u nich standard! Tylko czekają na podbicie ceny. Przestrzegam!
  • Re: Skup Autor: ~src [5.184.198.*]
    Kto skupuje? Spółka?
  • Re: Skup Autor: ~Dr_pain [5.173.218.*]
    Brudna praktyka..... Proszę co za etyk na forum się trafił....
    47 drobnych transakcji i podbitka na 10%! Śmiech na sali! tak samo będzie kiedy będziecie chcieli sprzedać! Sami sobie zaniżycie cenę!
    Chyba nie chcesz nam wmawiać, że wzrost ceny jest w interesie spółki? Oni zadbają, aby kupić jak najtaniej.
  • Re: Skup Autor: ~src [46.134.109.*]
    Oczywiście że czym taniej tym lepiej ale przy skupie to nie jest możliwe. Dlatego zawsze są widełki akceptowalnej ceny. Ja to widzę tak. Teraz była spora korekta i trzymanie kursu w ryzach. Kto się obkupił ten się odkupił. Teraz do wyników up up up a po nich (np 3.5-4 zł) spółka uruchomia skup i zgarnia z rynku to co kupiono w okolicach 2 zł
    Spółka zadowolona, ulica zadowolona, no i potencjalne słupki też :)
  • Re: Skup Autor: ~src [46.134.109.*]
    Niezadowolony jest tylko osobnik na forum bankiera bo kapitalizacja jest niska, przychody rosną a spółka ogłosiła wznowienie skupu
  • Re: Skup Autor: ~Kriss [83.242.72.*]
    Niech mi.ktos wyjaśni. W komunikacie jest skup 1mln. akcji. Na rynku mamy 9,8mln. akcji. Oznacza to skup ponad 1% akcji.
    Obroty na akcjach to około 33 tys sztuk dziennie. Oznaczałoby to podwojenie obrotu przez 1,5 miesiąca.
    Pomijając kwestie oczekiwanych super wynikow, sam skup powinien wywindować kurs.
    Czy dobrze kalkuluje?
    Oczekujecie nowego ATH czy okolice 4-5zl?
    Skup ponad 10% akcji - literówka
  • Re: Skup Autor: ~dss [31.61.183.*]
    To nie tak, w komunikacie jest do 1 mln akcji za łączną kwotę nie większą niż 1 mln. Z prostej matematyki wynika że przy kursie 2 za akcję mogą kupić 500 tys akcji, itp Żeby zebrać 1 mln akcji za 1 mln to akcja musi być za 1 PLN tak ? Do tego Einsteina nie trzeba. Pamiętać też należy że prezes ma około 3,5 mln akcji i coś tam też sypnął żonie.
  • Re: Skup Autor: ~Kriss [5.173.12.*]
    Ok. Dziękuję za wyjaśnienie. Przeczytałem artykuł w którym było napisane 1mln akcji. Anyway. Przy obrocie 66 tysięcy to i tak spora zmiana na rynku
  • Re: Skup Autor: ~kokoszka [89.200.164.*]
    1 mln akcji oraz za maksymalnie 1 mln zł.
    po obecnej cenie to mniej niż 500 tyś. akcji
  • Re: Skup Autor: ~Millutki [37.47.213.*]
    1mln 100tys jest kapitał rezerwowy na skup .
    Przy średniej dziennej 33 tys myślę że 500 tys akcji nie będzie bez znacznego wpływu na kurs
[x]
QUBICGMS -3,85% 0,75 2026-05-15 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.