już w środe jak obstawiacie drogie siostry,za czwarty kwartał raczej nie powinno być odpisu ale grzyb tam jacka wie,może pod ten przeciągający sie skup cos tam odpisac dla zachety sprzedazy.
:) Optymista z Ciebie , z drugiej strony tak się chwali że wszystkie linie biznesowe rosną.. Zobaczymy jutro . Ja będę happy z 2 mln czyli 1/zł akcja. Przy tej cenie na bananie to powinni tyle zarabiać rocznie a i tak firmę stać by było na dywidendy 5-6 % czyli powyżej średniej na GPW. Jak zrobią w kwartał to pięknie. Konsensus jakiś jest.:)
linie i wykresy to mu najbardziej na kontach rosnom na tej szulerni jest coraz mniej uczciwych graczy na razie jacek sie do nich zalicza zobacz oszustów nap. na drozapolu czy vindexusie itp itd
Jak bym był księgowym w Tele, to też bym znał wcześniej wyniki. Ale to nielegalne tak ujawniać :))). No jest pięknie, można spokojnie czekać na info. Choć nie ukrywam, że CPS mnie strasznie wqurza.
Tak. Jak najbardziej. Widać rezerwę na karę UOKiK przerzucili do krótkoterminowych. Więc w tym roku pozbędziemy się tego ciężaru i nawet jak przegramy to nadal zostanie 4 mln gotówki w kasie plus cyfrowy Polsat o wartości 3 mln zł. Kiedyś Polsat odbije. Ryzyko z zakladami karnymi za nami. Lajt mobile rośnie. Presja inflacyjna osłabiła. Innymi słowy wszystko zle juz za nami. Jak świat nie zaskoczy to będziemy rosnąć. W drugiej połowie roku jak zbudujemy bufor gotówki pewnie i skup wejdzie. Także pozdrawiam wszystkich mądrych inwestorów.
Dnia 2024-02-14 o godz. 17:52 ~Badbed napisał(a): > Jak bym był księgowym w Tele, to też bym znał wcześniej wyniki. Ale to nielegalne tak ujawniać :))). > No jest pięknie, można spokojnie czekać na info. Choć nie ukrywam, że CPS mnie strasznie wqurza. >
Jak bym był księgowym to TLS miałby 200k odsetek kwartalnie (wibor+) zamias 60 czy 80 k zł. Druga sprawa to inwestycja byłaby w obligacje 60% i akcje 40% i to w kilka papierów a nie tylko w CPS.W lutym czekam na info o uwolnieniu części rezerw.
Dnia 2024-02-14 o godz. 20:50 ~fun napisał(a): > Dnia 2024-02-14 o godz. 17:52 ~Badbed napisał(a): > > Jak bym był księgowym w Tele, to też bym znał wcześniej wyniki. Ale to nielegalne tak ujawniać :))). > > No jest pięknie, można spokojnie czekać na info. Choć nie ukrywam, że CPS mnie strasznie wqurza. > > > > Jak bym był księgowym to TLS miałby 200k odsetek kwartalnie (wibor+) zamias 60 czy 80 k zł. Druga sprawa to inwestycja byłaby w obligacje 60% i akcje 40% i to w kilka papierów a nie tylko w CPS.W lutym czekam na info o uwolnieniu części rezerw.
Oczywiście z księgowym to żarcik. Patrząc na tę inwestycję to mnie sz..ak trafia. Nawet 100 % w akcję, ale z dywersyfikacją, a nie ładować wszystko w ten p....... CPS. No ale to już historia i patrząc na wyniki, to chyba najgorsze za nami. A akcji coraz mniej i to nie koniec.
Dnia 2024-02-14 o godz. 21:04 ~Badbed napisał(a): > Dnia 2024-02-14 o godz. 20:50 ~fun napisał(a): > > Dnia 2024-02-14 o godz. 17:52 ~Badbed napisał(a): > > > Jak bym był księgowym w Tele, to też bym znał wcześniej wyniki. Ale to nielegalne tak ujawniać :))). > > > No jest pięknie, można spokojnie czekać na info. Choć nie ukrywam, że CPS mnie strasznie wqurza. > > > > > > > Jak bym był księgowym to TLS miałby 200k odsetek kwartalnie (wibor+) zamias 60 czy 80 k zł. Druga sprawa to inwestycja byłaby w obligacje 60% i akcje 40% i to w kilka papierów a nie tylko w CPS.W lutym czekam na info o uwolnieniu części rezerw. > > Oczywiście z księgowym to żarcik. Patrząc na tę inwestycję to mnie sz..ak trafia. Nawet 100 % w akcję, ale z dywersyfikacją, a nie ładować wszystko w ten p....... CPS. No ale to już historia i patrząc na wyniki, to chyba najgorsze za nami. A akcji coraz mniej i to nie koniec.
CPS czy wcześniej zakup MNI Premium to wpadki. Pomimo tego w 10 lat prezes i tak zarobił akcjonariuszom (sobie i innym) ponad 100 mln zł. 50 kilka mln zł dywidendy i skupy ,24 mln zł spłata kredytów, reszta została w gotówce, akcjach ,działce i biurowcu.
dobry i obrotny ten prezesik jacęty niech tak zostanie żeby tylko niebrał przykładu z innych kanali na tym bananie,a propo dobrych spółek na nc co sądzicie o cfsa od jakiegoś czasu też tam buduje pozycyje.