Re: Nieprawda, że akcje nie są zbierane. Nie zawyżanie kursu=podstawa
Autor: ~górnik [168.224.160.*], 2009-03-30 15:33
Dobrze ze nie posłuchałem redaktora i kupiłem trochę po 1,22 i wywaliłem miedzy 1,4 a 1,43.Dobre i to na spadkowym rynku a redaktor to matoł.
AIG właśnie zaczęło pozbywać się tych wartościowych akcji. Ciekawe dlaczego, czyżby byli tacy głupi i nie wiedzieli, że to najlepsza spółka ?
No to teraz już bez komunikatów pozbędą się pozostałych 1,9 miliona.
Jak myślicie, jak to wpłynie na notowania waszej perełki ?
Nie rozumiem Cię chłopie, jak nie masz akcji tej spółki to może nie doradzaj i nie siej fermentu. Daj w łeb temu kto Ci podpadł a nie mieszaj do tego spółki. O.K. ?
Problem w tym, że nikt duży nie wchodzi, dlatego oddają tylko po kilkdziesiąt tysięcy na sesję.
Klasycznie to powinni zrobić małą podbitkę, aby się tego pozbyć.
Uważam, że to właśnie super dla spółki, że nikt duży nie wchodzi. Drobni gwarantują płynność, a fondy trzymają latami i powodują brak płynności jak to właśnie jest czy może było na Ergisie. To akurat bardzo dobrze wróży na przyszłość.
Przykro mi, ale się nie zgadzam z Tobą szanowny Kolego. AIG w Polsce nie jest bankrutem, a politykę fondów znam jak mówi minister Szczygło "skad-inąd" b.dobrze. Obroty,aż miło :))
Optymistyczny w swej wymowie wywiad z prezesem
http://www.plastech.pl/wiadomosci/artykul/Rozmowa-z-Tadeuszem-Nowickim-Prezesem-Grupy-Ergis-Eurofilms_2594_1.pl