• Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Realista [5.173.111.*]
    Straciłem tutaj 30 tys, giełda to ryzyko ale... skusiłem się na zakup akcji po tym jak prezes opowiadał o rozgrzanych telefonach, infach o sponsorach itp. Jeżeli są tu też inni, którzy czują że dali się oszukać może zróbmy zbiorowy pozew cywilny przeciw prezesowi. To było oszustwo. Nie było telefonów, nie było sponsorów.
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Zefir [5.173.46.*]
    Jestem "za". Tylko to chyba jeszcze nie ten moment, ale przygotować się już można.
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Radca [37.30.14.*]
    Pan K. naciągnął w między czasie wiele osób na pożyczki do spółki, itp.
    Jest bardzo wielu poszkodowanych na grube pieniądze w duże straty papierowo-akcyjne.
    Należałoby tym zainteresować dużych akcjonariuszy takich jak Pan Marek Pielak.
    Pozew cywilny to dobry pomysł.

• Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~RED [77.222.234.*]
    moja sympatia i kibicowanie Panu D.K. skończyły się wraz z opóźnieniem realizacji porozumienia z obligatariuszami... Z tego co pamiętam była tylko 1 spłata, ale mogę się mylić. Do weryfikacji.
    Odnoszę wrażenie, może się mylę, zatem jest to tylko moje "głośnie myślenie" bez jakiś tam dowodów, że w spółce jest taki dziwny układ, który .... No właśnie. Mamy kilka osób, które się znają (może nawet bardziej). Na WZA przyjeżdżają w miarę te same osoby (do weryfikacji). To oczywiście nie jest nic złego, że ktoś kogoś zna i lubi. Nawet prezes J.K. wczoraj powiedział, że to nie jest zabronione, aby spotykał się ze swoim "odkryciem towarzyskim". Prowadzone są jakieś tam badania finansowane z grantu, ale jakoś nie słyszymy o wynikach:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/BRASTER-S-A-Przedluzenie-terminu-realizacji-projektu-pn-System-komputerowej-interpretacji-i-wspomagania-diagnostyki-onkologicznej-gruczolu-piersiowego-dzialajacy-w-oparciu-o-techniki-glebokiego-uczenia-w-szczegolnosci-sieci-konwolucyjne-w-ramach-umowy-o-dofinansowanie-z-NCBR-8676113.html

Trwanie spółki w bardzo silnych relacjach z Indiami... To wszystko jest jakieś zaskakujące. Niektórzy piszą, aby sprawdzić koszty zarządu za ostatnie okresy... Nie wiem.
    Trwanie w status quo (głównie personalnie, ale także biznesowo) jest też zaskakujące...

Tak czy siak pamiętajcie, że władze spółki, co wynika z ksh (art. 293), mają swoje obowiązki wobec spółki. Jeżeli czujecie, macie dowody na to, że wasza szkoda wynika z działań władz spółki, to macie prawo pójść z tym do sądu... Spółka wisi na gpw, macie zamrożony kapitał - to też jest szkoda...

Syn ś.p. Pielaka mógłby pewnie dużo :))

I tak dla przypomnienia:

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C387893%2Cpiersi-moga-byc-bezpieczniejsze-dzieki-polskiemu-testerowi-braster.html
    https://www.termedia.pl/mz/Czy-Braster-jest-szansa-na-wczesne-wykrycie-raka-piersi-,22452.html
    https://www.termedia.pl/onkologia/Stanowisko-Braster-S-A-po-oswiadczeniu-polskich-onkologow-na-temat-termografii-w-diagnostyce-raka-piersi,33467.html

Pisałem o tym dużo wcześniej: po zmianie władzy trzeba było dobijać się do drzwi minister zdrowia. Stać i czekać. Jak kiedyś prof. Religa na Śląsku...Walczyć o spotkanie z kobietami z lewicy. Może udałoby się wtedy pozyskać te kilka mln złociszy... Polityka to też dawanie szans przy duuużym rozgłosie społecznym. A kobiety mogą dużo, bardzo dużo :)
    Przecież kiedyś był taki prezes Halicki, pamiętacie? A jest polityk o takim nazwisku? :))
    MIŁEGO!
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Radca [37.30.16.*]
    Tak, to trzeba było robić.
    Niestety Dariusz biznesu zamiast podejmować realne działania udawał że coś robi licząc że dotacje, kasa z pożyczek i jakiś cud spowoduje że nocniki w końcu zaczną się sprzedawać. Nagrał 3 filmiki z jakimś pięciorzednym yotuberem bez zasięgów na których opowiedział bajki licząc że później to już będzie z górki. Karolak to człowiek bez żadnego lewaru biznesowego, branżowego, medycznego itp. To człowiek bez potencjału, który udawał że go ma manipulując również na forum.
    No i rzeczywistość go wyjaśniła czego skutkiem jest rozkład tego co już było w rozwałce. Przy okazji naciągnął i oszukał ludzi. Tragiczna postać. Kolejnym etapem przed spółką musi być rozliczenie zarządu i poniesienie pełnej odpowiedzialności ze zwrotem zmarnowanych pieniędzy i wyrównaniem szkód akcjonariuszy.
    Cała Polska dowie się o tym przekręcie.
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Realista [5.173.111.*]
    Ja to widzę tak, jak kurs szorował po 40 groszy skupowali na siebie i na słupy. Potem puścili info o rozgrzanych telefonach i partnerze. Jak kurs osiągnął 2,8 sprzedali. Potem jeszcze były manipulacje kursem kolejnym partnerem. Jeżeli nie mam racji to gdzie te zamówienia, gdzie ci partnerzy? Czy w ogóle badania z wykorzystaniem AI się skończyły? Jak się kończyły? Być może w ostatniej kwestii nie jestem na czasie.
    Poniżej 20 gr... Wiem, bo brałem, pełne ryzyko... opłaciło się :) ale wtedy każdy na forum się śmiał się tego. Ja uwierzyłem wtedy w rozwój spółki. Tym razem to inna bajka. Miłego
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~retman [31.11.208.*]
    macie racje ale jak się dobrać do dariusza bez pomocy Pielaka  KNF I SII nie wiem  Przecież teraz z oskarżenia prywatnego można mu zarzucić tylko to że nie zlecił badania raportu przez audytora macie jakieś pomysły to piszcie bo na giełdzie  wszystko  zmienia się szybko 
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~RE [77.222.234.*]
    poczekaj na KNF. Może będzie coś ciekawego... Kto to wie...
    MIŁEGO!
  • Re: Stracone pieniądze, sprawa do sądu Autor: ~Edi [37.30.12.*]
    Coś wiadomo?
    Przypominam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.87.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [155.94.250.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »