ONICO SA W RESTRUKTURYZACJI (1/2024) Obwieszczenie o otwarciu postępowania o zawarcie układu częściowego Raport bieżący z plikiem 1/2024
Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. Zarząd ONICO S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 6 lutego 2024 r. Nadzorca Układowy Spółki - p. Robert Loranc dokonał w Krajowym Rejestrze Zadłużonych obwieszczenia o ustaleniu dnia układowego wyznaczonego na dzień 5 kwietnia 2024 roku, o którym mowa w art. 226a ustawy z dnia 15 maja 2015 r. Prawo Restrukturyzacyjne, Dz.U. 2015 poz. 978 ("pr. r.."), w związku z zamiarem przeprowadzenia przez Spółkę postępowania o zawarcie układu o którym mowa w art. 210 i n. pr. r.. Celem tego postępowania będzie doprowadzenie do zawarcia przez Spółkę układu częściowego z głównymi wierzycielami Spółki. Jednocześnie z uwagi na fakt, iż w ramach przedmiotowego wniosku Emitent przedłoży do Krajowego Rejestru Zadłużonych m.in sprawozdanie finansowe Onico S.A. w restrukturyzacji sporządzone na dzień 31 stycznia 2024 roku oraz dane porównawcze za rok 2023, sporządzone do celów obwieszczenia o ustaleniu dnia układowego, Spółka niniejszym przekazuje w załączeniu do niniejszego raportu ww. sprawozdanie finansowe Emitenta sporządzone na dzień 31 stycznia 2024 roku.
Niby na co jak nawet załącznika nie potrafią dołączyć. Układ częściowy czyli nie wszyscy wierzyciele zainteresowani propozycjami układowymi czyli dalej do upadłości. Układ częściowy w kwietniu po 2 latach? To jakiś żart i obraża dla inteligencji. Co to za zarząd i co robi Zarządca sądowy i sąd?
Ja tam puściłem dzisiaj moje ostatnie 54 szt. PKC wiec mam to juz głęboko w ... . Dla mnie to nie ta bajka byla zastanawianie sie czy będzie układ, czy będzie upadłość, czy wznowią notowania, czy jeden czy dwa fixingi, ile dni w tygodniu i za ile lat. W sumie i tak spisalem to na straty wiec się cieszę z tych paru odzyskanych groszy i z tego ze nie muszę na rachunku oglądać juz tych papierów. Tak wiec 50% straty traktuje od tej chwili jako zwrot podatku za zyski z innych inwestycji. Pozdrawiam i zegnam.
Wiem ze ci żal bo zostajesz tu sam i teraz będziesz naganial na 10 nickow. Widziałem takich jak ty co lubią się babrać w g....e. Nic dobrego z takiej zabawy nigdy nie wychodzi ale baw się jeżeli masz ochote. Smieszysz mnie, siedzisz po uszy w szambie i jak ktoś nie chce tam tkwic razem z toba to z zawiścią wrzeszczysz ze nie ma jaj. Hehehehe. Biedaku.
Po pierwsze myślisz mnie z kimś innym (pewnie pod wpływem niezdrowych emocji), a po drugie juz chyba wyjasnilem ze od teraz .h.j obchodzą mnie wasze brudne raporty i bezużyteczne załączniki. Zbiezcie się razem i czytajcie je sobie na wzajemnie a ja jutro będę inwestował w normalne spółki.