• NTT czy Komputronik? Autor: ~Natt [91.229.88.*]
    Podobne spółki?
    Czy są jakieś istotne różnice?
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~Transek1975 [91.234.124.*]
    Ntt jest w silnym trendzie wzrostowym 3 fala. Komutronik jest dopiero w drugiej
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~Piotr [31.60.128.*]
    Ntt jest producentem komputerów pod markami własnymi HIRO i NTT oraz dystrybutorem marek obcych na rynkach Europy środkowo-zachodniej. Jednym z klientów NTT jest komputronik. Większość przychodów NTT stanowią klienci B2B. NTT nie prowadzi salonów sprzedaży.
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~ss [77.252.51.*]
    tu moze byc wysoko kiszonka była kilka lat... komputronik to taki wiesz.. :))
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~Johann [89.247.178.*]
    Moje szybkie porownanie:

Komputronik
    - jest w duzej mierze zalezny od ruchu w sieciach handlowych, w ktorych jest dostepny
    - aktualnie boryka sie z problemami w marketingu (ale to tylko ostatnie kilka dni)
    - w 2022 zakonczyl postepowanie restrukturyzacyjne.
    - Aktualnie jest znacznie tanszy od wartosci likwidacyjnej (C/WK Grahama ok. 0,4, na podstawie Q2).
    - Mial bardzo slabe zakonczenie roku 2023

NTT wprawdzie tez od lat jest sprzedawany ponizej wartosci likwidacyjnej (C/WK Grahama ok. 0.75, na podstawie Q3, ale mozna bylo spokojnie nazbierac do portfela, bo nikt nie patrzyl na ta spolke).
    - dosc czesto wyplaca dywidendy
    - nie widze kanalow detalicznej sprzedazy B2C, za to stosunkowo silnie rozbudowane kanaly partnerskie i B2B

Nie jestem neutralnym obserwatorem, bo przejechalem sie na KOM, a jestem zadowolony z rozwoju NTT.
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~Piotr [5.134.208.*]
    Jeśli chodzi o kanały sprzedaży detalicznej, to mają swój sklep on-line.
  • Re: NTT czy Komputronik? Autor: ~Exer [195.191.163.*]
    Nie no bez jaj jak nie wiesz nawet czym się te spółki różnią to lepiej idź lotto obstaw chybił trafił a nie na giełdę się pchasz
[x]
NTTSYSTEM 0,00% 10,60 2025-09-19 17:00:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.