Dnia 2024-02-05 o godz. 17:12 prof_wiatr napisał(a): > ... > Ktoś to musi kupić? > Co to spowoduje? > ... Co jeden to lepszy od drugiego... (-‸ლ) 1. Nie, na GPW nie ma akcji niczyich - one już mają swojego właściciela. 2. 4 721 888/447 558 311 (nowe/dotychczasowe) = 1,06% - takiego "potwornego" tąpnięcia możesz się spodziewać, geniuszu.
spokojnie, nie ma co się nadymać, i obrażać innych. Jeśli ogłosili by skup nawet takiej ilości akcji, to natychmiast byłyby posty lecimy na 10zeta. Wasze reakcje są naturalne, bo rozumujecie subiektywnie. Ktoś napisał 4,5, jak kupowałem np. po 4,60 , 20 grudnia , czyli 2 miesiące temu. Teraz giełdy walą w górę, a co będzie jak zacznie się korekta na szerokim? Nie może być spadku spółki o 11%???? Będą spadki to będę akumulował, do maja- czerwca jeszcze trochę czasu. Tyle.
1.jaki zysk netto ,i jakie przychody powinna wykazać Develia w wynikach za 4Q2023r, aby powtórzyć wynik roczny za 2022r. Będą one publikowane w raporcie za 2023r, 29marca. Proponuje policzyć. A potem pogadamy...... Ps. ja już policzyłem, potem pogadamy o "organicznym rozwoju"
Z/A za 2022 to 0.563 Za 3kwartaly 2023 to 0,278 Brakuje 0, 285 to znaczy, że Z/A w 3Q 2023 musi być wyższy niż zyski za akcję za 3kwartaly 2023 Zysk netto za 4 Q ok 286mln zl
No i co z tego? Korekty na szerokim rynku to zupełnie inna kwestia i ma się nijak do asymilacji akcji serii K z korzenia Twojego wątku w tej konkretnej spółce. (-‸ლ) Zmieniając/rozmydlając temat dowiodłeś tylko braku merytorycznych argumentów po Twojej stronie, a to mówi już wszystko o "wiarygodności" Twoich tutaj wynurzeń.
Dnia 2024-02-06 o godz. 10:20 ~Wirek napisał(a): > No i co z tego? Korekty na szerokim rynku to zupełnie inna kwestia i ma się nijak do asymilacji akcji serii K z korzenia Twojego wątku w tej konkretnej spółce. > (-‸ლ) > Zmieniając/rozmydlając temat dowiodłeś tylko braku merytorycznych argumentów po Twojej stronie, a to mówi już wszystko o "wiarygodności" Twoich tutaj wynurzeń. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No to wiarygodnie na cyfrach: 1.zysk netto za 2022r wyniósł 410.264mln zł zysk netto za 3kwartały 124.873mln zł Aby powtórzyć zysk z 2022r spółka powinna wykazać zysk netto w 4Q2023r nie mniejszy niż 285.391mln zł 2.Zysk na akcje za 2022r to 0,563zł dotychczas (za 2023r) spółka wypracowała 0,278zł aby z/a był na na poziomie 2022r , spółka powinna wykazać się z/a na poziomie 0,290zł (czyli z/a wyższy niż za 3 kwartały 2023R. 3. marża netto za 4Q2022r wyniosła 24,38% (!!!!). Zdaje zatem pytanie: 1. czy ja rozmydlam temat ? 2. czy to są wynurzenie, czy fakty?
Mogę podać szereg innych faktów, wyliczeń, tylko po co? Przecież każdy może to sam sprawdzić. Co do emisji akcji, uważam, że sprawa jest prosta: może np. spółka chciała kupić jakieś działki (na szybko) i uzyskała szybki (nieoprocentowany) kredyt. Tyle.
Przecież to realizacja programu motywacyjnego dla kadry menadżerskiej. O tych akcjach wiadomo było od dawna. Nie wiem czy raportowane już transakcje pakietowe nie mają z tym związku. Nie sądzę, żeby kadra walcząca o wzrost ceny rynkowej wywalała je powodując ostry spadek.
Dnia 2024-02-06 o godz. 11:23 ~X5 napisał(a): > Przecież to realizacja programu motywacyjnego dla kadry menadżerskiej. O tych akcjach wiadomo było od dawna. Nie wiem czy raportowane już transakcje pakietowe nie mają z tym związku. Nie sądzę, żeby kadra walcząca o wzrost ceny rynkowej wywalała je powodując ostry spadek ------------------------------------------------------------ nie rozumiem, raz piszecie ,że te akcje (seria K), nic nie znaczy bo to tylko 1% a kolejna inna osoba pisze, że gdyby te akcje byłyby wywalane to spowodowały by ostry spadek. OGARNIJCIE SIĘ xd
Coś mi się zdaje ,że kurs wpada w trend wzrostowy podobnie jak w zeszłym roku zaczął rosnąć o tym czasie ,jakiś spektakularnych przecen to już prawdopodobnie nie będzie ,obroty rosną akcje znikają z prawej strony