Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,02 zł , zmiana od tamtej pory: 61,55%

Re: emocje to ja mam przy łowoeniu ryb....

Dnia 2024-02-06 o godz. 10:20 ~Wirek napisał(a):
> No i co z tego? Korekty na szerokim rynku to zupełnie inna kwestia i ma się nijak do asymilacji akcji serii K z korzenia Twojego wątku w tej konkretnej spółce.
> (-‸ლ)
> Zmieniając/rozmydlając temat dowiodłeś tylko braku merytorycznych argumentów po Twojej stronie, a to mówi już wszystko o "wiarygodności" Twoich tutaj wynurzeń.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No to wiarygodnie na cyfrach:
1.zysk netto za 2022r wyniósł 410.264mln zł
zysk netto za 3kwartały 124.873mln zł
Aby powtórzyć zysk z 2022r spółka powinna wykazać zysk netto w 4Q2023r nie mniejszy niż 285.391mln zł
2.Zysk na akcje za 2022r to 0,563zł
dotychczas (za 2023r) spółka wypracowała 0,278zł
aby z/a był na na poziomie 2022r , spółka powinna wykazać się z/a na poziomie 0,290zł (czyli z/a wyższy niż za 3 kwartały 2023R.
3. marża netto za 4Q2022r wyniosła 24,38% (!!!!).
Zdaje zatem pytanie:
1. czy ja rozmydlam temat ?
2. czy to są wynurzenie, czy fakty?

Mogę podać szereg innych faktów, wyliczeń, tylko po co?
Przecież każdy może to sam sprawdzić.
Co do emisji akcji, uważam, że sprawa jest prosta:
może np. spółka chciała kupić jakieś działki (na szybko) i uzyskała szybki (nieoprocentowany) kredyt.
Tyle.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DEVELIA -1,70% 8,11 2025-10-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.