Mam takie wrażenie, że spółka będzie hitem za jakiś czas...
To, że tak straciła w tym również na wizerunku, to fakt, że pewnien typ w czapeczce ze swoimi klakierami zrobił zły PR. Wszędzie wyśmiewal Ekipę (projekt) i puścił retorykę, że shortuje spółkę.
Tymczasem nawet średnio zorientowany w tematach giełdowych, wie że:
1. na indeksie NC nie ma takich instrumentów jak "short". Ba, nawet tego nie ma na części akcji na Wig20, nie wspominając o reszcie indeksu Wig.
Jak go o to, ktoś zapytał, to głupio odpowiedział, że zrobił to u notariusza XD
2. jak sprzedawał retorykę o shortach na Ekipie, to spolka Ekipa Holding SA, nawet nie była notowana. Wówczas była notowana spolka BBI czyli ta, przez którą EH weszła za jakiś czas, po tym fakcie na NC.
Moim zdaniem cały hejp, który był w tym czasie czapeczka wykorzystał na pospolity pump & dump.
KNF zaczyna się do niego już dobierać za inne spółki.
Poza tym wyśmiewaniem, gość nic w życiu nie stworzył sam, nawet te akcje na innych spółkach, gdzie był, to zerżnięte schematy. Poza tym uskutecznia dziś jakieś chore akcje typu flipy, bo ponoć kasa mu się kończy...
Całe to zamieszanie przy Ekipie przyczyniło się do tego, że Friz był hejtowany. Karol to człowiek znany więc przez niektórych bardzo przez to nielubiany, zwłaszcza że ma duże sukcesy, a dlaczego ma sukcesy, bo jak pokazuje nieustannie jest bardzo pracowity i posiada nieszablonowe myślenie, a jego pomysły są potem uskuteczniane przez pozostałych infu, którzy niby go hejtuja a jednak kopiują i naśladują.
Trzeba wziąć pod uwagę, że w akcjonariacie wiekszosciowym jest January Ciszewski, który dba o spółkę. Dodatkowo akcjonariuszem jest Tomasz Biernacki z Dino przez jedną ze swoich spółek zależnych.
Czy zostaliby akcjonariuszami, gdyby nie widzieli w tym przyszłości? No, myślę że nie...
Kurs na razie stoi w miejscu, ale spółka operacyjnie działa i robi to bardzo dobrze.
Mam wrażenie, że za jakiś czas kurs będzie dużo wyżej, bo działania spółki zaczął zbierać owoce.
Powyższe, to moje zdanie i nikt nie musi go podzielać.
Za jakiś czas się przypomnę, ale to będzie na wyższych poziomach. Dużo wyższych...
Też podobnie to widzę. Trzymam akcje, choć mam stratę i mogłem wykorzystać akcje akurat tej spółki, by zrealizować stratę i zapłacić niższy podatek, ale mam zasadę, że nie sprzedaje rokujacych spółek, którą Ekipa Holding za taką uważam.
Jak spółka straciła...JR jest 465 procent na plusie...i dalej jest wyceniana 4krotnie więcej niż jest warta. Budowa nowej siedziby plan może i ok ale trochę to będzie kosztować...mają już niby plany a przecież jeszcze ziemia nie jest klepnieta.
Spokojnie. Klepną ziemię, będzie budowa. To jest bardzo dobra lokalizacja. Pisali nawet o tym w innym wątku. Wezmą kredyt na budowę, bo to logika podpowiada i przecież jeszcze lepiej, będą zarabiać na bieżąco a kredyt i odsetki w koszty sobie wrzucać. To, taka optymalizacja podatkowa i zdroworozsadkowe myślenie. Chyba, że jeszcze inny sposób na finansowanie budowy znajdą. Mają przecież Januarego w akcjonariacie od myślenia i wspomagania w takich chwilach. W księgach też dobrze będzie wyglądać, bo generują od dłuższego czasu zyski i to nie małe, jak na NC.
Karol zaczął wrzucać na próbę filmy swoje z hiszpańskim dubbingiem, pomysł już znany z ameryyczki ale ciekawy do przetestowania. Miał być wdrożony już wcześniej ale Youtube coś odwalił i usunał program czy wtyczkę na podstawie której były utworzone inne testowe języki już do istniejących filmów. Jeśli w jakiś sposób się przebiją na nowym rynku to tylko na plus
Jedna rzecz... kopiowanie wszytkiego co tylko się rusza od mister bista nie podniesie kursu.musza dowiesc choć jeden zapowiedziany projekt ...ale ciężko ich z tego rozliczyć bo dzialaja po omacku bez dat realizacji konkretnych tematów.Kanał informacyjny do bani. Zapowiedziane gry i start strony ggbay to było tylko mydlenie oczu i szybka podbitka ...dodali w wordpresie nowy layout z potencjalnych gier ...a.tak naprawdę to zaczeli dopiero szukać kogoś kto im cos napiszę przez holonation....ciekawe czy kogoś tam połapali.... .a info o nowej siedzibie jak widać rynek odebrał neutralnie jak na razie.za dużo nadrukowanych rolek papieru toaletowego i powinni zdać sobie sprawę że się trochę wygłupili i po połowie główni posiadacze powinni spuścić to w kiblu ...to znaczy odkupić ... umorzyć... zmniejszając kapitalizacje do normalnej.
Typie o IP 77.111.246 znany jesteś m.in. forumowiczom spółki XTB.
Jesteś tam jednym z największych troli spadziowych, zmieniających co chwila nicki i plujących na spółkę.
Tutaj tylko przykład, spójrzcie na IP.
https://m.bankier.pl/forum/temat/14103553
Gość pluje tam na XTB od kilku miesięcy dzień i noc, weekendy i święta.
Najlepsze, że odkąd się tam ten wielonikowiec pojawił, to spółka urosła kilkadziesiąt procent.
Dnia 2024-02-08 o godz. 06:10 ~Hakunamatata napisał(a): > Typie o IP 77.111.246 znany jesteś m.in. forumowiczom spółki XTB. > > Jesteś tam jednym z największych troli spadziowych, zmieniających co chwila nicki i plujących na spółkę. > > > > Tutaj tylko przykład, spójrzcie na IP. > > > > https://m.bankier.pl/forum/temat/14103553 > > > > Gość pluje tam na XTB od kilku miesięcy dzień i noc, weekendy i święta. > > > > Najlepsze, że odkąd się tam ten wielonikowiec pojawił, to spółka urosła kilkadziesiąt procent. > > > > XDD
przejrzałeś mnie, "tak tak, ten w lustrze to niestety ja, tak tak" :-)))))
To to tak upycha po 5k żeby to nie rosło. Dajcie ujrzeć zielone.
A tak swoją drogą to za te latanie do forach i pisanie głupot to płacą gdzieś? Czy to tylko zaburzenia
Na praktykach u brokerów doradców itd się to teraz robi. Kawę parzy espres praktykant tworzy wpisy. Btw dziś może trochę tego zielonego bo pewnie już ziemia klepnieta ale jeszcze nie ogloszona
Na ziemię było chyba 7 dni do wniesienia sprzeciwu, więc wypadałoby jutro( liczę robocze) mają jeszcze parę dni na jakieś dobre info bo zaraz zaczyna się okres ochronny przed raportowy i wtedy nie wszystko można ogłaszać z tego co pamiętam
Aa i ekipa dzisiaj w nocy poleciała nagrywać finał sezonu, ciekawe co wymyślili. Ja bardziej czekam na projekt friza z zadawaniem niewygodnych pytań dla influ, gdzie on miał być jako pierwszy, napewno będą pytania o rozpad ekipy( do końca nie wyjaśnione)
Nie będzie oficjalnego info o działce? Kurs nadal w głębokiej d..e albo i głebiej
W sobotę film u Karola i z tego co pokazywał montaż na story to da się zauważyć że to był odcinek Friz vs 100hejterów, ciekawe jak mocne będą pytania.
ArTi widzę, że nadal pilnujesz tych małolatów na tym forum - technicznie mamy mocne wyprzedanie i wzrost obrotów w ostatnim czasie. Klasycznie powiem - będzie dobrze
Widzieliście przyjaźń koleżanek z Domu Ekipy, była MiniMajka walczyła z Murcix jakie są Wasze opinie na ten temat? Wiem, że to nic nie wnosi do kursu notowań :) , ale jeżeli dobrze słuchałem obie wyszły do walki przy muzyce E… więc mam takie rozdwojenie opinii na ten temat - tu walka po twarzy, poprzedzona podobno takimi emocjami, a la spiore Cie ma kwaśne jabłko, a tu muzyka Ekipy i jakby chęć wpisania tej walki w atmosferę tego co ich łączyło
Dnia 2024-02-12 o godz. 08:43 ~Ww napisał(a): > Widzieliście przyjaźń koleżanek z Domu Ekipy, była MiniMajka walczyła z Murcix jakie są Wasze opinie na ten temat? Wiem, że to nic nie wnosi do kursu notowań :) , ale jeżeli dobrze słuchałem obie wyszły do walki przy muzyce E… więc mam takie rozdwojenie opinii na ten temat - tu walka po twarzy, poprzedzona podobno takimi emocjami, a la spiore Cie ma kwaśne jabłko, a tu muzyka Ekipy i jakby chęć wpisania tej walki w atmosferę tego co ich łączyło
Muzykę puścili jak już obie były w ringu, to nie od nich zależy. Wchodziły na ring - każda do własnej muzy nie powiązanej z ekipą. Walka murcix miala byc z inna dziewczyną, chyba na okolo miesiac przed tamta dziewczyna zrezygnowała i federacja zorganizowała Paulinę ( ona cwiczyła ale nie miala zaplanowanej walki) Ogólnie na konferencjach murcix próbowała troche zaczepiać pauline zeby troche kontrowersji było w rozmowie, ale nie miały za bardzo między sobą spiny. Murcix nie uznawała pauliny jako tej głównej oryginalnej ekipy ze względu na to ze doszla pod koniec jako dziewczyna minimajka. Z pauliny w internecie ogólnie mylo śmieszki ale po walce wydaje mi sie że sporo zyskała wizerunkowo.
Odnośnie sobotniego programu fris vs 100hejterów to według mnie pytania śmieszne ( ostrych pytań nie było ale to chyba tez ze względu na kontent karola) Niby najmocniejsze pytanie o rozpad ekipy-jedyny co Odpowiedział to że błedy w komunikacji i że nie chce więcej mówić bo nadal między soba rozmawiają i nawet spotkał sie prywatnie z Trombą. Niby idzie to w dobrym kierunku ale to raczej nie będzie powrot ekipy- wedlug mnie bardziej o powrot ogólnej współpracy między soba
Dzięki za odp, osobiście chciałbym żyć tym tematem, ale mam wrażenie, że mimo dorastającego Friza kontent, który idzie obecnie już do mnie nie trafia, stary się robie wiem, autentycznie Dom Ekipy jakoś mnie wciągnął kiedyś, a teraz im dalej w las, tym więcej drzew dla starszego obserwatora - wg mnie Friz to widzi i coś w tym temacie robie, oby zdążył przed tym zanim przestanę tu w ogóle zaglądać