• Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Bzymbzymk [31.60.54.*]
    Obudźcie się ze snu i ładnie sprzedajcie akcje. Powiedziałem !
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Kard [79.110.204.*]
    Przy 50 zł tez tak mędrkowałeś :P
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Bzymbzymk [31.60.54.*]
    No i nic się absolutnie w spółce nie zmieniło a to że się zmienił kurs to nic nie znaczy.
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Prezes [84.10.104.*]
    Można tanio dokupić
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [188.146.254.*]
    ja przy 140 byłem tego zdania i dokupiłem 100 sztuk ....ciekawy jestem czy obronimy 120
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Crimson [31.0.66.*]
    Obronimy, może nie jest to jakaś zmasowana obrona ale podaż też zmasowana nie jest. Przy średnich obrotach duża amplituda dzienna. Spadek na marginalnych obrotach a potem wyciągnięcie na troszkę wyższych obrotach na 138. I to jest kluczowy i mocny poziom fundamentalnego wsparcia na kursie bo po tyle poszła emisja. Myślę że z czasem zapominamy że emisja poszła na pniu a potem na bazie podstaw dla emisji kurs wystrzelił do prawie 200. Od tego czasu jedyną sesją godną uwagi była ta zrzutka kursu pod koniec października z okolic 165 do 150 przy dużych obrotach. Uważam że poza tym handlują technicy i krótkoterminowcy co najwyżej. Grubi wymienili się poza rynkiem po cenie wyższej niż emisyjna. Ktoś tam ubolewał że cash szybko ucieka ze spółki a to tylko oznacza że realizują plan inwestycyjny. Ja jestem spokojny i nie zamierzam kółkować na tej spółce. Tak jak i Ty Japan dokupiłem co nieco. XTPL to jedna z 4 głównych spółek w moim portfelu i traktuję tą inwestycje długofalowo. Na ten moment uważam że wszystko rozwija się zgodnie z ostatnio ogłoszonym planem ale kurs nie ruszy mocniej w górę jeśli nie pojawi się konkret w sprawie któregoś z projektów. Widać za to spory ruch marketingowy (posty, wywiady, targi etc) i umowy dystrybucyjne (ale to raczej na pojedyncze DPS). Bzymbzyk niech bzymbzykuje a ja otworzę sobie dobre winko i będę cieszył się udanym tygodniem na giełdzie :-) pozdrawiam wszystkich!
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [188.146.254.*]
    Crimson, podziwiam Twój rozsądek, zawsze na miejscu .... trochę wyobrażam sobie Ciebie jako agenta 007 (Sean Connery w tej roli oczywiście). Ja niestety ja nie mam czego świętować w tym tygodniu więc okazję wymyśliłem. Tą okazję postanowiłem uczcić martini wstrząśniętym niezmieszanym jednakże wzbogaconym napojem 7up. W sukurs przyszła TVP Kultura gdzie właśnie emitowany jest jeden z odcinków z legendarnym agentem Jej Królewskiej Mości pt "Żyje się tylko dwa razy"
    Również pozdrawiam

• Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Bzymbzymk [31.60.54.*]
    W szpiegostwie jest takie powiedzenie id.iota albo agent, chodzi o to że bardzo trudno jest jednego od drugiego odróżnić. To tak na marginesie panowie
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Crimson [31.0.81.*]
    Trudno nie trudno ale ja myślę tak sobie Bzymbzymk że pomimo swoich idi.otycznych wpisów to idi.otąnie jesteś więc pokaż swoje prawdziwe ja i przejdź na jasną stronę mocy
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Crimson [31.0.81.*]
    Do agenta mi daleko, po prostu staram się logicznie myśleć. I jeszcze jeden element który może ma pozornie małe znaczenia ale tzw body language i prezesa i CFO wskazują na spore podekscytowanie. Wiesz że ja tutaj siedzę od poziomów 60-70 i na razie, choć powoli, to wszystko się realizuje w pozytywną stronę. A James to chyba czerwonego wina nie pija?
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [188.146.253.*]
    Dnia 2024-02-03 o godz. 13:11 ~Crimson napisał(a):
    > Do agenta mi daleko, po prostu staram się logicznie myśleć. I jeszcze jeden element który może ma pozornie małe znaczenia ale tzw body language i prezesa i CFO wskazują na spore podekscytowanie że ja tutaj siedzę od poziomów 60-70 i na razie, choć powoli, to wszystko się realizuje w pozytywną stronę. A James to chyba czerwonego wina nie pija?

Oczywiście ,że nie pija (chyba ,że prywatnie pijał), czasami Bollingera (musujące)zdarzało mu się zamówić. Ja nie jestem znawcą win i polegam na opinii zaprzyjaźnionych koneserów. Polecam w szczególności Amarone della Valpolicella oraz ciężkie Barolo.

A co do spółki uważam ,iż po raz kolejny udało Im się wynaleźć koło, teraz należy przekonać dużych z USA oraz Azji ,że to jeszcze działa. Obawiam się jedynie ,iż ktoś może wpaść na pomysł zakupu całej spółki wraz z unikatową technologią co przy obecnej kapitalizacji jest śmieszną wartością dla poważnych podmiotów. Dodatkowo niepokoi mnie wysoka liczba transakcji. Szczególnie tych do 20 sztuk....to może świadczyć o ukrytym celu gry na papierze.
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Crimson [31.0.71.*]
    Kolego japan czyli jednak o winie coś wiesz! Amarone akurat wczoraj pękło u mnie jak również Sagrantino do Montefalco (Umbria) i Nero d’Avola (Sycilia) oczywiście sam tego nie wypiłem. Od Barolo wolę Barbaresco. A do pakietu włoskiego jeszcze dorzucam Brunello di Montalcino :-). Dziś wyjątkowo Bordeaux z ulubionej apelacji Pessac Leognan. Jak XTPL będzie po 500 to można sprzedać parę akcji i wypić razem dobre winko - jakiegoś super toscana albo pingusa? Co Ty na to?
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [188.146.248.*]
    Dnia 2024-02-03 o godz. 21:07 ~Crimson napisał(a):
    > Kolego japan czyli jednak o winie coś wiesz! Amarone akurat wczoraj pękło u mnie jak również Sagrantino do Montefalco (Umbria) i Nero d’Avola (Sycilia) oczywiście sam tego nie wypiłem. Od Barolo wolę Barbaresco. A do pakietu włoskiego jeszcze dorzucam Brunello di Montalcino :-). Dziś wyjątkowo Bordeaux z ulubionej apelacji Pessac Leognan. Jak XTPL będzie po 500 to można sprzedać parę akcji i wypić razem dobre winko - jakiegoś super toscana albo pingusa? Co Ty na to?

chylę czoła, ja coś o winie wiem, Ty jesteś profesorem :)

Pingusa widziałem jedynie na wystawie sklepowej oraz w internecie przeczytałem opis ... ponoć boskie :))) Ale przy cenie za walor 500,- pln myślę ,że będę mógł sobie pozwolić na taką ekstrawagancję :))))
    Wyobrażasz sobie ,iż usiedliśmy na ławce w parku gdzie właśnie wystrzeliła piękna zieleń i delektujemy się trunkiem za 5.000,-pln. Do tego bagietka, zielenina, pomidory, i szynka parmeńska, wszystko w wiklinowym koszyku ....????
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.49.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [188.146.248.*]
    Dnia 2024-02-04 o godz. 16:29 ~Bzymbzymk napisał(a):
    > Panowie polecam odwiedzić dwóch lekarzy. Jednego poz po receptę na tramal kapsułki 50mgx20 sztuk i jakąś online klinikę konopna. 2 paczki tramalu to koszt 10zl czyli za 40 tabletek a 3 tabsy wystarcza żeby się dobrze bawić i 600zl za 10g palenia np. aurora ghost train haze plus jakieś 130-150zl recepta. Reasumując za 750zl łącznie z recepta macie 40 tabletek tramalu (13 odlotów) i 10g palenia dobrego. Powiadam wam, żadne nawet najlepsze wino nie zastąpią wam tej fazki, poza tym alkohol w każdej ilości szkodzi xd a dragi jak się je umiejętnie bierze -nie

BzymBzymk, czy jesteś studentem farmacji ??? chyba ,że już jesteś po tych nienajłatwiejszych studiach... swoją drogą nie powiedziałbym ,iż masz tak szeroką wiedzę w zakresie używek ,które potrafią sporo zamieszać w układzie nerwowym oraz świadomości. Swoją drogą powiem Ci ,iż ja nie nadużywam alko. Potrafię się delektować jedynie łaskocząc kubki smakowe. Podobnie mam z dobrze przyrządzonymi rybami. Zaznaczam ,iż również świeża flądra w dobrym towarzystwie nie raz wygoniła smutki z mojej głowy. Ostatnio zostałem fanem tatara z łososia bałtyckiego. Polecam gdy ktoś nie miał okazji skosztować
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Bzymbzymk [37.47.64.*]
    Ja skończyłem finanse i rachunkowość. Zastanawiałem się kiedyś nad wydziałem lekarskim, ale odpuściłem. Narkotyki dobre zdrowe IMHO jak się wie jak je brać
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~japan [89.64.140.*]
    myślę ,że z taką wiedzą mógłbyś zarabiać kasę nie tylko na gpw :)))
  • Re: Nie ma nie miało i nigdy nie będzie mieć miejsca komercjalizacja Autor: ~Bzymbzymk [31.60.47.*]
    Generalnie jak ktoś ćpie to się zna na temacie :-)ale dzięki dzięki hehe
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.207.87.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
XTPL -0,25% 80,00 2025-12-12 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.