• Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Lucjusz [195.3.222.*]
    NEVER

Zasługą nie jest bicie piany i pokazywanie jak PIS żle zarządzał, popieranie ówczesnej opozycji czyli totalsów
    albo życie przeszłością po ile by debiut na giełdzie....w ramach tam jakiś ludzkich postaw tylko związki z UA go jakoś tylko ocieplają.

I to nie jest też kwestia czy potrafi dodawać 2+2 ale jest to człowiek bez żadnej wizji bo w swej kryyce nie stawiał alternatywy, myślał tylko jak wieczny wczorajszy o powrocie do koryta choć pewnie NEO Koryto by mu pasowało....Wpisy w stylu B. Budki i papugowanie że wzrost kursu PKN to reakcja rynku na odejście Obajtka to demonsracja niewiedzy że Obajtek od dawna pracował na dalszymi fuzjami i akwizycjami i że ost. nawet dla ropy z Kazachstanu nie ma miejsca i że Arabowie czyszczą Europę Cenralna...alternatywa do Karnowskiego jest znowu poprzednik Warsewicz w jego wizjach dalekich od praktycznych zadań...
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Lucjusz [195.3.222.*]
    i tak by można wyciągnąć cała litanię jego popisów włącznie z tematem nabycia w Beneluksie udziałów w prywatnym podmiocie w Czechach i jakie miał on rozeznaie w rynku i kosztach transformacji w PL ale i Europie....Nie że wszystko to miało miejsce i kurs jest tam gdie jest co radości nie daje, ale to że wy NIGDY nie chcieliście się zmienić...jeśli ZZ żądały podwyżek to takie jest ich św. i wilcze prawo ale podwyżka musi być pokryta....tu by nie było dymu igonorowano skutki zasłaniając projektami jak FW Gniewczyna albo w sinym polu Zduńskiej Woli....

Presem po erze Seligii chyba nie może być nikt, może forum :)) (żart)
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Lucjusz [195.3.222.*]
    takie wpisy

https://i.imgur.com/mE7NNsB.jpeg

które cytuje Real to nic innego jak "wyłudznie" głosów i poparcia.....gruszki na wierzbie ...

Ludzie ! wystarczyć na zwykłe wydobycie węgla w kraju i mix energetczny a nie naiwna wiara szamanom których przeciętnie myślący by wawalił za drzwi....

tak Petrolivest podczas IPO w PDA kosztował 880zł a wyleciał z giełdy przy 16gr....
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Polonista [89.64.51.*]
    Wrócił koleś że swoim bełkotem. Masakra.
    Czy Ty człowieku możesz pisać jakoś logicznie? Budować zdania uczyli w szkole podstawowej...
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Joker [31.60.120.*]
    To jakiś typ z ADHD
  • Urealniona wartość PKP Cargo z 2015 roku to 140 zł Autor: ~Gienek [89.64.47.*]
    Karnowski : Urealniona wartość PKP Cargo z 2015 roku to 140 zł . Fiu, fiu.. Pole do wzrostów jest.
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Kolejarz [31.60.126.*]
    Lucjuszu, myślę że się mylisz. Karnowski jest 10 razy lepszym kandydatem niż każdy inny z rodowodem kolejowym, jak np. Seliga. Kiedyś myliłem się uważając, że jak bankowiec to nie na kolej. Otóż ci z rodowodem kolejowym mają za sobą różne patplogiczne powiązania ze związkowcami i to jest ich kulą u nogi. Natomiast Karnowski zaczął skuteczne okiełznanie ZZ. Brawa i chwała mu za to. Na PKP, ZZ niepotrzebnie bronią niechlujów i nierobów. Każdy bankowiec ich okiełzna. Poza tym Karnowski wypowiedział się ws ceny akcji tej Spółki, a to jako Prezesa by go wiązało, w myśl powiedzenia: "Słowo się rzekło, kobyłka u płota!" Tylko obawiam się, że może być przeszkoda do powołania go, mająca swoje źródło w decyzji dotyczącej Funduszu Własności Pracowniczej PKP SFIO, jaką on podjął, gdy był Prezesem PKP S.A. A ja o niej wiem.
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Kolejarz [31.60.126.*]
    Poza tym należy natychmiast wyrzucić z pełnienia funkcji Prezesa PKP SA K.Mamińskiego, który wg mnie jest jednym z najgorszych Prezesów, jest byłym związkowcem i ma tę kulę u nogi.
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Jo [83.26.197.*]
    Spokojnie zaraz go wyrzucą
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Lucjusz [195.3.220.*]
    Dnia 2024-02-02 o godz. 10:30 ~Kolejarz napisał(a):
    > Poza tym należy natychmiast wyrzucić z pełnienia funkcji Prezesa PKP SA K.Mamińskiego, który wg mnie jest jednym z najgorszych Prezesów, jest byłym związkowcem i ma tę kulę u nogi.

wyprzedaż majątku i konflikt ze stroną społeczną nie jest odp. na transformację, energetyczną i recesję.mając za chwilę konkurencję z UA tak samo jak transport kołowy...Co do kolejnego ZZ Mamińskiego pełna zgoda. .
    Hahaha, ilość przeciwników Karnowskiego na tym poście świadczy, są to zwykle trole Mamińskiego lub związkowe lub pisowskie lub naganiacze na brak wzrostu wartości Spółki, bo to by ewidentnie pokazało nieudacznictwo i szkodliwość pisu, okiełznało by związkowców. Takie zachowanie tylko mnie przekonuje że Karnowski powinien zostać Prezesem PKP SA, a ja będę milczał w sprawie tej trefnej jego decyzji dla FWP PKP .
    Prztocze tu dla was z bajki Krasickiego: Nie bawcie się tak chłopcy, bo się źle bawicie......
  • Re: Jakub Karnowski nie ma prawa wrócić do PKP Cargo Autor: ~Stary_Nowicjusz [178.182.204.*]
    Tak tylko zapytam o zyski i wartosc spolki za Karnowskiego vs pisowscy zlodzieje
    W pisowskim TVP za negatywny komentarz wobec opozycji płacono takiej osobie 500zł. Ciekawe ile tutaj i kto płaci za obronę władz PiSu!!?? Obecna władza sprawdzi wszystkie tu posty i kto za nimi stoi.
[x]
PKPCARGO 1,13% 13,45 2026-06-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.