Co Wy pijecie ? Nawet liczac ze zawsze byloby 15 mln na kwartał to daje 60 mln rocznie, przy obecnej kapitalizacji to C/Z na poziomie 8, rozumiem że za wysoko ?
Od niskiego C/Z ważniejsze jest to, że dwa-trzy lata temu sporo akcji odbierano tu w przedziale 10-15 zł Zarobieni na nich mają z czego wychodzić i długo mogą jeszcze wychodzić, zadowalając się przedziałem 30-35 zł
No jak ktos sprzedaje tylko dlatego ze juz zarobil 100% to jego sprawa ale to czysta głupota, to by znaczylo ze akcje np. LPP kupione w 2006 roku po parenascie zlotych oddaliby po 30, ruch życia... Tak czy inaczej mozna sie spodziewac w tym roku jeszcze 3-4 pln dywidendy na akcje co przy obecnym kursie daje 10%, kupiłem teraz po 37 po prześwietleniu spółki, wcześniej jakoś nie miałem jej zbytnio na radarze, chętnie dokupie ponizej 30 jak beda tacy co po tyle oddadzą :D
Osobiście jestem zawiedziony tymi 15 mln i jak widzę po kursie nie tylko ja. Myślałem, że wrócą do zysku ponad 20 mln. C/Z 8 , czyli ta o której piszesz, to już nie jest jakoś wyjątkowo atrakcyjne jak na naszą giełdę. Jest dużo tańszych spółek.
Faktycznie nie jest to jakoś specjalnie atrakcyjne, ale to pesymistyczny wariant, czyli 15 mln zysku na kwartał. Po odjęciu jednorazowych zysków za ten rok powinno wyjść średnio ponad 25 mln zysku na kwartał, co zmienia postać rzeczy
Przecież 160 mln to jest kupa kasy . Wystarczyło wczoraj Ùuuu i kurs poleciał, jakiś panikarz zrobił wrogą robotę . Jak napisałem 160 baniek za 2023 to jest dobry wynik.
Lamentujcie narzekajcie i zrzucajcie...taniej i taniej... Zwazcie, że za każdą transakcją sprzedaży idzie zakup... Ktoś zbiera... Dlaczego? Hmm sami sobie odpowiedzcie...
Skoro jest tak slabo to moze wykorzystac popyt i sprzedac swoje akcje? Nie pisac, nie marudzić sprzedać, wziać kasę kupic coś "najlepszego" i dobrze zarobić. Stoją zlecenia po 33.9, 33.5 mozna oddac bez problemu...