Chyba domyślam się dlaczego to przerzucanie robią, zresztą już nie pierwszy raz. Ostatnie tygodnie obroty na spółce są mizerne. Dziś już obrót na tą chwilę bardzo duży, ponad 3 mln. Moja teoria jest taka, że co jakiś czas robią te przerzucanie 50k po to żeby spółka nadal była notowana w mWIG40. Jeśli średnia miesięczna będzie odpowiednia, to spółka nie opuści mWIG40
Panie Aurus...czasami jednak milczenie jest zlotem ( szczegolnie z takim nickiem) Z zadnego wora do wora jak soe po komunikacie okazalo. Piotrowski co pewien czas sprzedaje duze pakiety. Jest zarobiony po kant oka ,gdyz jest jednym z udzialowcow poczatkowych.Ma liczne biznesy i inwestuje te mega zarobki dywersyfikujac.O darmowych akcjach motywacyjnych nie wspominam.
Teraz już wiem po komunikacie. Nie mniej uważam że ta transakcja była wcześniej umówiona. Pakietu 50k na kupnie nie było widać. Był ustawiony z ukrytego. Dwie strony kupujący i sprzedający wiedzieli wcześniej na jakim poziomie dojdzie do transakcji. Prawie jak z wora do wora.
oczywiscie umowiono...jednak z wora do wora to nie jest. z wora do wora to tranzakcja pozorna , ktorej pod przykrywka dokonuje jeden podmiot. tu kupil ktos inny i sprzedal ktos inny . kupiec dostal dyskonto co przy tak duzych tranzakcjach jest czeste. zeby bylo estetycznie , czesto fund , ktory dokupic chce a ma juz akcje zjezdza kurs do umowionej ceny i nastepuje tranzakcja to by tu pasowalo. i tyle. oczywiscie rozstrzygajace informacje i tak jako pierwsi maja klinicy przy lozku pacjetow..chcialbym byc wsrod nich i moc zatopic co rano nos w odczyty danych z analizy krwi np.
a tak swoja droga po podaniu ryvu 120 pierwszemu pacjetowi 2fazy posypaly sie na forach gratulacje od tuzow swiatowych badan nad bialaczka. lepszej rekomendacji nie potrzeba, tyle ,ze jak zawsze do rodzimych "tuzow" analizorekomedacyjnych to dotrze za pare miesiecy . no ale jakby inaczej , jezeli analitycy od biotech w pl. z bio maja wyksztalcenie z liceum przy okazji matury moze. rypia slupki i odpalaja programy na kompach i im wychodzi jak na hadlu ropa albo miedzia
Do ~ arrgentus. Zgadzam się z Twoją opinią. Dlatego jak dowiedziałem się o sprzedaży akcji przez członka zarządu, to w drugim poście już się poprawiłem że ta transakcja wyglądała jak " prawie" z wora do wora. Chylę czoła. Masz dużo racji w swoim poście. Pozdrawiam.
tym razem bylo 25 000 umowione po 60. oni tak lubia..w zaleznosci ile akcji sprzedaje/kupuje ktos robia sobie srednia. Romanowski opycha regularnie duze pakiety. wlasciwie od lat. a kto bogatemu zabroni