Kolejna podbitka w końcówce sesji w Austrii aby ubrać nowych leszczy na górce.
Dwa miesiące temu kurs w Austrii wynosił 1,1 Euro więc komuś papierek trzeba oddać.
Apollo "powinien być zainteresowany" i "widzi wartość Immo na 2,40E"
Tyle, że nie kupił żadnej akcji na giełdzie poniżej 1,0Euro :-)))))))))))
Zarząd widzi wartość na 7E ale ten przynajmniej kupował po 0,83E
W Immo jest już dwóch prywatnych inwestorów co skupili po 5% akcji i co?
Od samego widzenia wartości jeszcze nic nie urosło :-)
dla posiadaczy akcji, którzy nie wierzą w wycenę Apollo - sprzedajesz na otwarciu, proste. dla nieposiadaczy akcji, ktorzy nie wierza w wycenę - kupuj cos innego (fon) i nie zaboeraj glosu. ja mam akcje, trzymam, jestem zarobiony i szcześliwy, bo wiem, że jutro będzie jeszcze lepiej.
Niska cena akcji kilku początkowych Immoeast powinny przyciągnęły zainteresowanie. Poniżej USA inwestora finansowego jest Apollo. On powinien, zgodnie z raportem opublikowane jutro w "Format", wraz z Vienna Capital Partners (VCP) oferty w kieszeni.
Według raportu, dwóch inwestorów, aby zobaczyć wartość nieruchomości spółki na 2,40 euro - dużo do obecnych i Martkpreis niewiele w porównaniu do poprzedniego maksymalną stawkę w wysokości około 12 euro.
Immoeast naczelny Eduard Zehentar, zgodnie z raportem o wartości co siedem euro wygląd. Silny człowiek za Immoeast, w Badener adwokat Rudolf Fries, patrz dobrze, ale chce więcej pieniędzy. "Nic nie jest marnowana, jest cytowany w raporcie.
niemiecki
Niski kurs Immoeast powinien wejście-zainteresowany, pod nimi US-Finanzinvestor zwabiać Apolla. On powinien głośno relacji jutro erscheinenden "format" wspólnie z Vienna Capital partnera (VCP) oferta w torbie mieć. Zatem obaj inwestorzy widzą wewnętrzną wartość nieruchomość-przedsięwzięcia przy 2,40 euro - dużo byłego maksymalnego kursu od po okręgu 12 euro. Immoeast-Chef Eduard Zehentar głośno relacja wewnętrzną wartość przy siedem euro powinno widzieć. Silny mężczyzna do tyłu Immoeast, badeński adwokat Rudolfa fryz widzi, interes pozytywnie, ale więcej chce widzieć pieniądze. "daruje staje się
2,40E to może ewentualnie być oferta dla IMMOFINANZ za pakiet 54% Immo.
Co z tego wynika dla akcjonariuszy pozostałych 46% ?
Dokładnie nic. Apollo zastąpi Immofinanz w roli większościowego udziałowca Immo i yankeskim sposobem wydrenuje portfel zostawiając mniejszościowym akcjonariuszom g...
Jeśli zapłacą nawet po 5E/akcję to i tak niczego to nie zmieni. Kasa i tak trafi do Immofinanz a nie do Immoeast.
Chca zapłacić za kontrolę nad spółka a nie za akcje, bo te mogą skupić na giełdzie po 1,0E. Dlaczego tego nie robią????
PS. jeśli cena mnie zadowoli to jutro wywalam swoje 17k brane po 2,74. Miałem je trzymać długo ale oddanie biznesu yankesom to będzie koniec dla tego papieru. Moim zdaniem oczywiście. I wejdę pewnie w Ganta (tam przynajmniej własciciele skupuja pakiety 40% wyżej).
Na marginesie: A to że nasze fundusze emerytalne "widziały wartość" wielu spółek kilkaset procent wyżej niż ich obecna wycena nie przemawia do Was? Wolicie wierzyć gnojkom zza oceanu co zdołowali rynki na całym świecie, że pozwolą Wam zarobić? :-))))))
Immo ma aktualnie na rachunkach 500 mln Euro wolnej gotówki.
Apollo przejmuje wiekszościowy pakiet, podpisuje umowę z jakąś yankeską firmą o know-how i płaci haracz. Po drodze wyprzedaje wszystki nieruchomości Immo.
Tak wydrenują kasę (bardzo potrzebną w Stanach) zostawiając wydmuszkę.
Kibicujcie Apollo!!!
Ja trzymam kciuki za Zarząd Immo aby im nie oddał kontrolnego pakietu zanim sam nie doprowadzi do istotnego (giełdowego) wzrostu wartości Immo. Tylko tak mogę zarobić, innej drogi nie ma.
Jeśli im jednak sprzedadzą teraz to czym prędzej wywalam i spieprzam z tego papiera.
Amerykański inwestor finansowy (a nie branżowy) to pogrzeb Immo.
Amen
Apollo nigdzie przeciez nie okreslilo jakim pakietem jest zainteresowane. Powiedzieli juz o cenie 2.40 /ktora to cena jest okolo 1/3 wartosci ksiegowej/ ale ich cena nie odpowiada Zehetnerowi i Frisowi, ktorzy mowia o cenie wg wartosci ksiegowej 6-7 euro.Tak wiec Apollo nie dostanie pakietu wg swego projektu. Dla rynkow istotne w tej chwili jest, ze juz jest chetny na pakiet po 2.40 podczas gdu cena rynkowa jest ponizej 1 euro. Ktos na forum juz wspomnial o cenie jutrzejszej okolo 5 zl i to nie jest wykluczone. Immo mialo jesienia wyskok o 70% a na tej spolce wszystko moze sie zdarzyc.
Jesli Apollo jest zainteresowane mniejszym pakietem to niech go po prostu kupi na giełdzie dużo taniej. Proste? W czyim interesie składają ofertę? Może ktoś chce bardzo wyjść z Immo na podbitce?
Ale nie przeczę, że zabawa może być...