Kurs porusza się wewnątrz flagi -takie założenie. Powinien dojść do 14,48-14,50 a następnie spaść do 13,90 -14,00 ------------------------------------------------------------- Jeżeli dzisiaj lub jutro przebije 14,50 to otwiera nam drogę do ostatniego szczytu 16,18
Dnia 2024-02-08 o godz. 10:35 ~obserwator napisał(a): > Kurs porusza się wewnątrz flagi -takie założenie. > Powinien dojść do 14,48-14,50 > a następnie spaść do 13,90 -14,00 > ------------------------------------------------------------- > Jeżeli dzisiaj lub jutro przebije 14,50 > to otwiera nam drogę do ostatniego szczytu 16,18
Żyjesz z giełdy? Nikt tak nie analizuje na Bankierze zmian o każdy procent poza Tobą... Jeśli to sposób na życie, to rzeczywiście fajne zajęcie : )
Poziom 13,80 to wystarczające zejście z wczorajszego wybicia na 14,40 obecnie kurs powinien wzrastać w okolice 14,20-14,30 Takie jest moje zdanie i zakończenie w piątek powinno być już na zielono !?
Dnia 2024-02-09 o godz. 10:18 ~obserwator napisał(a): > Poziom 13,80 to wystarczające zejście z wczorajszego wybicia na 14,40 > obecnie kurs powinien wzrastać w okolice 14,20-14,30 > Takie jest moje zdanie > i zakończenie w piątek powinno być już na zielono !? ---------------------------------------------------------------------------- 1. można przyjąć , że taka formację występuję, ale nie jest zamknięta. 2. błąd w rozumowaniu polega na tym, że wyjście ze zrealizowanej formacji flagi powoduje gwałtowny ruch w GÓRĘ, lub w DÓŁ. 3. TREND spadkowy w LT nadal nie uległ zmianie, i to dla mniej doświadczonych może być pułapką hossy. Ale gratulacje, że coś zaczynasz coś z tego rozumieć..... xD
W odróżnieniu od wiatru obserwator nie wyśmiewał tych co brali po 12zł i zarobili do 40%, obserwator ma odwagę napisać swoje przewidywania w odróżnieniu do wiatra który pisał że wie jaki będzie kurs ale nie powie, przez swą arogancję i strach przed kolejną stratą przegapił zarobek 40%. To powiec mi kto jest cieniutki ?
Wiatr zawsze wie ale nie powie. Strasznie aktywny był przy -2% ale zamilkł, chociaż fajne było to wyleszczanie, widać po obrotach ile zgarnęli. Jak widać niby w trendzie spadkowym wg wiatra ale jakiś spadać nie chce, bo specjalnie nikt nie sprzedaje, chyba ze po 5 akcji żeby zbić kurs.
Poruszając się wewnątrz flagi - tak to na dzisiaj wygląda w poniedziałek czeka na nas wzrost do 14,32- 14,34 ------------------------------------------------------------------------- tak mi wychodzi z wykresu
Dnia 2024-02-11 o godz. 17:29 ~obserwator napisał(a): Poruszając się wewnątrz flagi - tak to na dzisiaj wygląda w poniedziałek czeka na nas wzrost do 14,32- 14,34 tak mi wychodzi z wykresu --------------------------------------------------------------------- Braaaawo ! Wiesz, że dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele. A może to nie formacja flagi, a formacja chorągiewki. Nie patrzysz na RSI,MACD, poczytaj ....... Ja czekam na twoje 14,34..... Ps. dzienne obroty zwalają z nóg....
Jak z twoją formacją flagi ? Naganiać trzeba "umieć" To tak jak z hamulcem najazdowym w przyczepie. Źle wyregulowany może zrobić "niespodziankę", sam tego doświadczyłem z moją Łajbą, na trasie ponad 1500km. Trzeba być precyzyjny i tu t tu.
1.Jak tam twoja formacja flagi ? 2. Widzę, że teraz jest coraz więcej postów, mówiących o tym, że inwestorzy poczekają na wyniki za 4Q2023, i 1Q2024. To świadczy, że wielu wypiło szklankę wody i nastąpiło na razie delikatne otrzeźwienie. 3. 2mln akcji po 12zł, to 24mlz zł. I to ma spowiadać ekspansję na inne rynki. To chyba jakiś kabaret. 4. Umowy kredytowe z ING, Millenium, PKOBP, trzeba spłacać 5. Sprawa dopłat za energię elektryczną , wisi w powietrzu (do końca czerwca)
Ps. jest mi miło, że inni zaczynają rozumować podobnie jak ja. nadal uważam, że pośpiech nie jest najlepszym doradcą, szczególnie, że na GPW jest wiele innych spółek dających perspektywy zysków, z mniejszym potencjałem ryzyka.
Dnia 2024-02-19 o godz. 15:22 prof_wiatr napisał(a): > ~odp [31.11.208.*] > ~Obserwator [31.11.208.*] > > To ja ze sobą pisze? >
Nie ma co pisać, teraz zabawa na Lubawie i militariach trwa, jak się w innych miejsach uspokoi to wzrośnie zainteresowanie tutaj. Tutaj jeszcze opada kurz po ABB.