• MANIPULACJE PRAWNUKA Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Powołuje się na raport jednostkowy OZE Capital aby zdyskredytować spółkę, pisząc że spółka nie ma środków trwałych. Tyle że tu nikt się nie da zmanipulować bo wszyscy doskonale wiedzą że OZE to spółka typu holdingu (tak jak np. JR Holding), mająca udziały w spółkach zależnych:

1. Techno Energy Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 13 Iława, 100% udziałów
    2. Agro Steel Energy Sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 13 Iława, 85% udziałów
    3. Pure Energy LLC, Wilmington, Delaware, USA, 100% udziałów

Bełkotał też coś o licytacji 0,4ha działki przy Grunwaldzkiej 13, INSYNUUJĄC że chodzi o licytację majątku OZE Capital, a w rzeczywistości był to majątek UPADŁEJ już społki Topmedical, a więc siostrzanej spółeczki Molmedica, w której to kolega Prawnuk utopił kilkaset tysięcy w obligacjach korporacyjnych ...
    Owa działka to tylko ułamek terenu który znajduje się pod adresem Grunwaldzka 13. Sama powierzchnia zakładów Agro Steel to 7300m2 (0,73ha)

"Od czasu założonej w 1954 roku Iławskiej Wytwórni Części Samochodowych, kontynuujemy dziedzictwo tradycji z nowoczesnym parkiem maszynowym. Dziesięciolecia doświadczenia pozwalają nam sprostać najbardziej wymagającym oczekiwaniom klientów. Nasza siła tkwi w zespole 56 wykwalifikowanych pracowników, w tym 44 specjalistów produkcyjnych oraz zakładzie o powierzchni 7300m2."

Podsumowując (do starych i nowych inwestorów) .. uważać na tego manipulanta i oszusta. Nie mamy na to dowodów ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo że ma powiązania z podmiotem który szortuje akcje OZE. Co więcej jego motywacja może być wynikiem ogromnej straty jaką poniósł inwestując w obligi jednej ze spółek Zalewskiego. Teraz lata jak opętany po wszystkich spółkach zależnych PGF desperacko szukając działek które można by zlicytować żeby kase wypłacić obligaratiuszom spółki Molmedica : DDD Hahahah to na prawdę trzeba mieć nierówno pod sufitem :) To tak jak by obligatariusz Petrolinvestu szukał na Orlenie działek do zlicytowania hhaahahhah.

Brałeś od Molmedica obligi głąbie więc tam szukaj swojego kapitału : )
  • Re: MANIPULACJE PRAWNUKA Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Dodam że 7300m2 to tylko powierzchnia zakładu ... bo sam teren (ziemia) to 20 000 m2 ...
  • Re: MANIPULACJE PRAWNUKA Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Nawet nie trzeba szukać po raportach bo na mapce na nowej stronie internetowej firmy można to znaleźć ...

https://agrosteel.pl/
  • i po co znowu kłamiesz? Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    1. możesz podać gdzie sie wypowiadałem na temat środków trwałych? ty znasz to pojęcie - poproś mamę to ci znajdzie w internecie.
    2. dziękuje za przyznanie, że podstawowe budynki biurowe przy Grunwaldzkiej NIE NALEŻĄ do OZE - dla mnie było to odkrycie. A teraz przynajmniej potwierdzasz. Główne budynki nie nalezą do OZE. Zostały hale - wycenione w bilansie
    3. chętnie bym utopił w molmedica kilkaset tysięcy - bo zainwestowałem tam jak w typowy start-up 2,5% aktywow płynnych.
    Obligacje molmedica posiadają wiele zabezpieczeń - poza zbudowanym obiektem - rownież działki w ZG bedących w majątku spółki - głównego właściciela OZE capital.
    4. i po raz koleny zajmujesz się WYMYŚLANIEM faktów.
    a wynika to z twojego IQ i fantastycznemu wypuszczeniu na sprawozdanie JEDNOSTKOWE.

Manipulacją jest twoja twórczość na temat aktywów trwałych - czysta fantazja

PS z przyjmenością przeczytam cytat o mojej ocenie środków trwałych tej spółki.
  • Re: i po co znowu kłamiesz? Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Cytat to poszedł do KNF barani łbie, więc to przed odpowiednimi służbami się będziesz tłumaczył.

Może oni ci wytłumaczą co to holding i udziały w spólkach. Nie kumasz że jak spółka A ma 100% udziałów w spółce B to majątek spólki B należy do spólki A ? To jest dla ciebie zbyt trudne do ogarnięcia. Jesteś typowym głąbem inwestycyjnym. Nie nadajesz się do inwestowania na giełdzie. Pogódź się z tym.

A wracając do mojego wątku, to jeszcze powinienem uzupełnić aktywa OZE Capital, bo nie tak dawno objęli ponad 16 mln akcji Solar Innovation, zatem:

4. Solar nnnovation , 16 210 490 szt., 6,8% w kapitale zakładowym

https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOLARINOV-Przydzial-akcji-serii-F-i-informacje-podsumowujace-subskrypcje-8678152.html

OZE Capital nie ma żadnych zobowiązań względem spółki Molmedica, a tym bardziej przegrywów obligatariuszy tej spółki .... OZE Capital nigdy nie miało, nie ma i nie będzie miało akcji tej śmiesznej upadłej spółeczki.
  • dziekuje po raz kolejny za poparcie Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    ty masz chociaż maturę ?
    bo znowu napisałeś coś co po raz kolejny popiera mój sposób myslenia.
    Na przykładzie HOLDINGU wykazaleś zależność między PGF a OZE capital.

Naprawdę nie szukam poparxcia twoich tez
    wolałbym by te fakty potwierdzal wymiar sprawiedliwości W KRÓTKIM TEMPIE.

I naprawdę dziecko nie potrafisz mnie obrazić. Znowu wracamy do logiki. zostałem nazwany przez coś takiego jak ty - baranem.
    Logicznie to chyba komplement.
    Gdyby ktoś taki jak ty napisal, że w czymś mam rację, to bym sie wstydził.......
  • i czekam na moją wypowiedz w sprawie srodków trwałych Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    bo chyba jak twierdzisz, że ktoś jest manipulantem - to chyba masz coś na potwierdzenie swoich tez.

A KNF działa bardzo prosto - nie sprawdza zawiadomień tego typu.
    Jesli JUŻ to biorą wątek, który podaleś i go przeglądają.

Gdyby ktoś na serio wyciągalo konsekwencję to bys mial kłopoty.

A np jak oskarzasz kogoś o manipulacje - to taka osoba może ci zrobić sporo koło pióra.
    choć oczywiście masz mniej niż 11 lat więc nawet Ziobro by ciebie nie przesłuchał.
    A mamę szkoda straszyć.

• Re: dziekuje po raz kolejny za poparcie Autor: ~oze [31.61.243.*]
    "wykazaleś zależność między PGF a OZE capital."

No zależność jest taka że PGF ma 16 867 100 szt. akcji OZE Capital (52,05%). Tyle tylko że to w całości jest seria D, niedopuszczona do obrotu rynkowego i zablokowana przez KNF .... I to są akcje niesprzedawalne ;) To są te niuanse prawnuk których ty nie ogarniasz ....

Wiec PGF ma kontrole ale pozorną. Może co najwyżej zmienić prezesa Wronę albo zmusić OZE Capital do wypłacenia dywidendy z zysku. Ale w to mi graj !!! Bo ja też mam akcje OZE Capital, tyle że kupowane poniżej nominału a do tego takie które mogę w każdej chwili sprzedać w przeciwieństwie do twoich obligów Molmedica. PGF może też spróbować skupić z rynku akcje OZE które zostały już sprzedane ale w tym celu hm.... trzeba by jakoś zaniżyć kurs, odpalić szorta, zatrudnić prawnuka żeby szkalował spółkę? No jakoś zniechęcić tych inwestorów ;););)

Niestety pożyczka akcji ma to do siebie że trzeba je zwrócić .... i na to czekam. Info o zwrocie prędzej czy później musi się pojawić jak nie w ESPI to w raporcie rocznym PGF-u za 2023.
  • Re: dziekuje po raz kolejny za poparcie Autor: ~oze [31.61.243.*]
    2024*
  • czyli spółka nielegalnie dopuszcza akcje PGF do walnego? Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/OZE-Capital-S-A-Wykaz-akcjonariuszy-posiadajacych-powyzej-5-na-Zwyczajnym-Walnym-Zgromadzeniu-Akcjonariuszy-OZE-Capital-S-A-w-dniu-10-lipca-2023-roku-8576630.html

to co sformułowałeś to zarzut już dość poważny.

sorki wierzę spółce.

Jeśli podawałbyś prawdę - a chyba ci sie nie zdarzyło - to spółka ma spory kłopot, bo od wielu lat fałszuje walne.

UWAGA - to nie moja tezą - to tutajszy troll tak twierdzi.
    Ja niżej podpisany uważam, że nie jest prawda - a wlasność spółki proszę sprawdzać w spółce.....

niżej podpisany
  • Uścislenie akcje będace własnością PGF Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    z poprzedniego wpisu wszystko jasno wynika.
    zapomniałem z kim dyskutuję

• Re: Uścislenie akcje będace własnością PGF Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Naucz się czytac matole.

Seria D niedopuszczona do obrotu. Na walnym sie mogą rejestrować itp tylko co z tego ?
    Akcji OZE na rynku nie sprzedadzą więc tu może być i nowe ATH jak nie będą mogli odkupić pożyczonych akcji ;)
  • moim zdaniem Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    jesli akcje nie są dopuszczone - to one "żyją" tyle ile mają żyć wg prospektu. A potem znikają.
    O ile jestem w stanie zrozumieć, że RAZ można spokojnie z nich korzystac na walnym, o tyle tu widze, że to sprawa sprzed 10 lat.
    I nie wiem czy emisję mozna zdefiniować do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej.

bo z drugiej strony jest sporo firm, które wyemitowały publicznie akcje i one nie weszły na giełdę.

Mnie to dziwi - ale jak się domyslam, oddanie akcji bedzie poza gieldą.

co wydaje sie jeszcze śmieśniejsze.

Generalnie dowodzi to temu, że Zastal ma pomysł na szympansa w wielu wymiarach....

ale trzeba znać prospekt, i pewnie pogrzebać w kodeksach. A na to potrzebny jest czas.
    bo o ile poslugiwanie się takimi akcjami RAZ - moze dwa - nie budzi mojego sprzeciwu - o tyle dluzsze zastanawia.

no ale nie mam tych akcji - więc nie mój problem.

tak czy inaczej rozgrywają was pięknie
  • no i patrzac na opracowania Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    akcje są z 2015 roku.
    statut nic na ten temat nie mówi
    odwołanie jest do walnego:
    6. Prawa do objęcia Akcji Serii D wynikające z Warrantów Subskrypcyjnych będą mogły być zrealizowane nie później niż do dnia trzydziestego pierwszego grudnia dwa tysiące dwudziestego drugiego (31.12. 2022) roku. Upoważnia się Zarząd do wydawania Warrantów Subskrypcyjnych uprawniających do objęcia Akcji Serii D w terminie krótszym niż maksymalny termin wskazany w niniejszym § 1 ust. 6 Uchwały. 

Jest lekki bajzel - bo kodeksowo są 3 lata - choć spółka zmienić to może statutem na kolejne trzy lata.
    Statut odwołuje sie do tego co powyżej

7. Warranty Subskrypcyjne, z których prawo do objęcia Akcji Serii D nie zostało zrealizowane w terminie określonym w § 1 ust. 6, wygasają

Moim zdaniem w 2023 roku tych akcji być nie powinno na walnym....... bo ich nie ma ;-) TZN moim zdaniem - a pewności nie mam

Ale UWAGA - to moja opinia -
    choć tak to rozumiem studiując statut - ze strony www i uchwałę walnego z 2015..........

ALE - prosze tego nie traktowac jako prawną rekomendację, bo prawnikem nie jestem.

Jak ktoś ma rzeczywistą wiedzę na ten temat, to się odnieście.

Prosze to co napisałem traktować jako wątpliwości, bo może jest jakiś kruczek, albo spółka gdzieś coś uchwaliła póżniej lub jest nieaktualny statut
  • Re: moim zdaniem Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Pięknie to rozegrali ciebie na obligacjach Molmedica.

Kasa nie do odzyskania. Ale wyj o grunty... bo co ci pozostało.

A u mnie średnia znacząco poniżej nominału i pięknie się walo świeci na zielono.
  • zabezpieczenie wygląda nieżle Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    https://www.google.com/maps/@50.2999988,18.8538099,3a,75y,156.92h,83.36t/data=!3m7!1e1!3m5!1sXmydAMQO5F2LCg96OMGuFA!2e0!5s20210601T000000!7i16384!8i8192?entry=ttu

kiedyś zwindykujemy
  • Re: zabezpieczenie wygląda nieżle Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Prędzej KNF ciebie zwindykuje niż zobaczysz choć złotówke z tych obligów ...

Niestety obligi były wyemitowane przez Molmedicę (a nie Zastal, PGF, PCGuard, Topmedicala, CSY, RSY, OZE itp itd) i to tylko ten podmiot odpowiada prawnie swoim majątkiem przed swoimi obligatariuszami. Wlazłeś po prostu na minę bo tylko przeczytales ze jest jakieś zabezpieczenie ... Problem polega na tym ze to zabezpieczenie nie jest ich własnością : ) heh

Jak by racja była po twojej stronie to sprawa już dawno byłaby wygrana w sądzie.
  • mieliśmy 8 lat przerwy w sądach Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    molmedica nie byla emitentem ;-)
    zabezpieczenie na gruntach i 3 kosy dał Zastal

do tej pory zobaczyłem ok 5-8% kwoty.

a podstawowym zabezpieczeniem jest działka i obiekt na zdjęciu

2 tygodnie temu zeznawałem jako swiadek w sprawie - po raz drugi. Pierwszy raz 7 lat temu. I po moich zeznaniach sprawę zakończono.

Jest masa takich spraw w sądach
  • Re: mieliśmy 8 lat przerwy w sądach Autor: ~oze [31.61.243.*]
    To spolka zależna Molmedica, jeden czort. W każdym razie tych dzialek Zastal juz nie ma :)

A co do Molmedica to ja tylko cytuje ciebie : )

"Ani Chrystus, ani Kaszpirowski tu nic nie pomogą. Spółka nie ma majątku"

No właśnie prawnuk, spółka nie ma majątku a ty kupiles jej obligi, tzn jej spolki zależnej. Taki z ciebie inwestor : )
  • oczywiście, że nie ma majątku Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    ale spółka córka zbudowała centrum handlowe - warte ze 12 mln; pod które są długo na ok 120 mln.
    dla mnie jedyna ważną informacją jest to, że jestem wśród tych na 1 miejscu.
    I możesz się popytać innych - czy dostają co jakiś czasz groszówki z najmu.... Choć od 2 lat zabierane są do depozytu
    Obiekt możesz zobaczyć,
    A co do działek z Zielonej - nie wszystkie zostały sprzedane. Zresztą mało która, bo generalnie są pozastawiane
  • Re: oczywiście, że nie ma majątku Autor: ~oze [77.111.245.*]
    Prawnuk jęczysz nami o tym od 4 lat zamiast iść do sądu

Jesteś frajerem i tyle
[x]
OZECAPITAL -0,51% 0,39 2026-02-23 15:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.