Nie używajcie skrótów, nie róbcie literówek.
Wtedy nie będzie problemu aby szanownym oponentom coś z rozporządzenia MAR przykleić.
Piszcie otwartym tekstem, żadnych niedomówień. Inaczej się nie liczy :))))
Wiesz - jest cena i jest wartość. Ja zarabiam na wartościowych akcjach które rynek moim zdaniem zbyt nisko wycenia.
Twoja wycena może być inna - nie ma w tym nic złego.
W jednym się różnimy - ja nie tracę czasu na - jak to nazwałeś - ,,minach" - wolę perły a Ty a w zasadzie Wy - wolicie na ,,minach" jednak tracić swój cenny czas.
Przykładowo - ja nie publikuję na forach spółek które uważam za ,,miny".
A Wy - co tu robicie? Macie bodajże 500 innych spółeczek.
Rozumiem. Chcecie zarobić. Normalna sprawa. Ja też. I to nas łączy. Pozdów ekipę :))))
Będzie co ma być, jak spadnie to się dokupi ale coby nie mówić to po prostu dobra spółka, zarabia, ciekawa branża, rozwija się, nowa linia produkcyjna, wchodzi na kolejne rynki. Wykres, który nam się narysował nie pasuje do tej spółki.
...sznasa zarabiania jest tylko na spółkach o znacznej kapitalizacji i kolosalnych obrotach , tam nie ma sensu znakowanie akcji,Poza tym mozna obstawiać pozycje i długą i krótką...a to przede wszystkim wig20 i niektóre z wig40...bawić dla emocji można wchodząc z niewielką kasą na świerze spółki NC- jak tu...dopóki nie wymieni się akcjonariat..później już tylko nuda na lata i właśnie na robsgroup mamy ten moment- zaczyna się nuda ..czyli szkoda nawet 100zł na akcje.
Więc co tutaj robisz? Pakuj się na WIG20.
Najlepiej zarabia się na młodych, przyszlościowych, często mało płynnych spółkach które mają słabe pokrycie analityczne. Dlatego obaj tu jesteśmy - tylko ty - charytatywnie :)))))
Zabrałbym wam te mini pakiety ale kuż jestem zapakowany pod korek.
Tak się zarabia, sprzedaż kilku sztuk akcji po czym zbieranie z prawej od wystraszonych i znowu sprzedaż kilku sztuk coby kurs na minusie był, a drobni się nabierają bo nie mają wglądu w arkusz, patrzą często tylko na aktualny kurs. Do tego jeszcze wypisywanie głupot na tym forum i można zebrać ładne pakiety po taniości. A wyniki za 2 tyg, zmiana trendu murowana. Obstawiam powrót na 1,5 zł do wakacji.
A co kupili 2 używane regały i opchną je już w październiku?
Pięknouści naganiacze. Usta pełne frazesów, banialuk a tymczasem kurs...
Powolutku, pomalutku i konsekwentnie w dół.
Sprzedawajcie dalej swoje mrzonki w tle mając we wykres z ostatniego roku. Tak, ten z taką opadającą krzywą.
Ludzie, kierujcie się swoim rozumem w podejmowaniu decyzji, nawet ryzykujecie, wasza sprawa. Ale nie słuchajcie pięknych słów mega doradców, za którymi kryje się pustostan.
Tyle charytatywnej pisaniny :))))
Spółka niby zła, niby bez perspektyw aż postanowiłeś tyle tekstu urodzić aby przestrzec innych :))))
Jak już z ciebie taki społecznik to przeprowadzaj dzieci na przejściach - przynajmniej jakiś pożytek będzie. :)))))
Buziaki
Manipulujesz. Gdzie napisałem, ze spółką jest zła, ze nie ma perspektyw?
Popełniłem błąd kupując akcje tej spółki. Więcej, posiadam jeszcze jej akcje. Tylko ich nie mogę sprzedać. Zgadniesz dlaczego? Odpowiem ci. Obroty. Ale to mój błąd i dzielę się swoimi doświadczeniami. Absolutnie nikogo nie namawiam ani w jedną stronę ani w drugą. Wskazuje tylko gdzie zerkać by zdobyć wiedzę, czyli np. z wykresu. A co kto z tym zrobi? Nic mi do tego.
Po prostu nie lubię nagonów ani wzrostowych ani spadkowych.
Teraz pytanie. Z tego co pisałeś masz milion akcji, od tego czasu pewnie spadło już jakieś 10%. Pytanie. Ile czasu zajmie ci sprzedaż akcji z zyskiem?
Robs w przeszłości wypłacał dywidendę. Liczę, że w przyszlości będzie dzielić się zyskiem a obecna cena akcji to będzie w przyszłości wysokość wypłacanej dywidendy.
Zapytaj Buffeta dlaczego nie sprzedaje Appla czy coś coli.
A co do czerpania wiedzy z wykresu - wykres pokazuje przeszłość. Tutaj odbicie to będzie jedna długa świeca z udziałem widłowego.
Paru kolaży sam odcięłem swoim pakietem i obecna wycena jest bez znaczenia. Kupuję przyszłość.
Obecnie akcje Robsa są ekskluzywne :)))) Może i chciałbyś kupić więcej ale nie ma chętnych do sprzedaży.
I dlatego jest na forum tyłu stękających, charytatywnych kolaży.
Pozdro mordeczki.