We wtorek 20k pkc S na fixingu a w środę zwalenie 40k pkc w trakcie sesji. W czwartek znowu ktoś wystawił 20k pkc na S w czasie fixingu. Zobaczymy czy scenariusz się powtórzy i w piątek zrzucą w czasie sesji.
To by pozwoliło zjechać na 3,1 więc się tam profilaktycznie przyczaję by odebrać.
Zastanawia mnie kto tak nieumiejętnie wychodzi. Animator?
Teraz tak myślę że może to tłumaczyło trzymanie kursu? Po co mieli podbijać jak wiedzieli, że animator musi spuścić akcje?
To co? Start ruchu w górę w przyszłym tygodniu? :-)
Co tutaj się dzieje... Nie tak to miało wyglądać.
Odbieram, ale ile można. Wolę uśrednić w górę.
Wyniki za Q4 będą dobre. Może nawet bardzo dobre. Wg mnie za 2023 powinniśmy zobaczyć 1zl na akcje zysku netto! To jest ogromny zysk przy tak niskiej wycenie.
Cena do WK już teraz jest poniżej 0,8. A CZ 2-3 razy niżej niż sektor.
Po wynikach te wartości będą jeszcze bardzie absurdalne!
To skoro wyniki są takie piękne to co tu nie gra?
Od szczytu spadło już z 40%.
Moim zdaniem spada, bo rynek nie wierzy w powtórkę wyników. Nie ma informacji o nowych umowach, nie wiadomo co się w firmie dzieje.
Są tylko enigmatyczne wiadomości o Indiach, które moim zdaniem są tylko życzeniowym myśleniem. Jednak żeby było jasne, na dziś cena powinna byc 2 razy wyżej. Po wynikach spokojnie 3-4 razy wyżej. Tylko na teraz. Indie to kurs 15 zł na już.
Dlaczego więc spadamy?
Bo ff jest mały. Teoretycznie 6mln. Praktycznie akcje są poparkowane. Jest w obiegu śladowa ilość i będzie ona się zmniejszać. Ja wiem że są tu pseudo eksperci co zaczną krytykować co teraz napiszę, ale te ruchy to nie jest ruch rynkowy. Widać po zleceniach, po tym jak znikają zlecenia, po tym, że na S i K wystawiane są dokładnie takie same ilość, wreszcie dodatkowo automat, co przesuwa zlecenia...
Moim zdaniem ktoś się bawi, rozgrywa to.
Nie robi tego by stracić.
Co by mogło nam pomóc?
Chat inwestorski zarządu.
Informacja o umowach.
Dywidenda.
Split akcji 1:4.
"To kluczowe, aby zrozumieć, że akcje często handlowane są po głupich cenach, zarówno wysokich, jak i niskich." Tak to ktoś, gdzieś, kiedyś tlumaczył:))))))))
Nawet jak tam zejdzie. I załóżmy że to twój target by zbierać. Ile zbierzesz akcji? 20 tys? 50 tys? Na więcej nie ma szans. O tym tylko mówię - że akcje są poparkowane.
Nie będę się wymadrzal że tam nie zejdzie bo tu nic nie wiadomo.
Ja czekam na 15zl.
Jak będzie po 1,3... Baaa po 1,6 nawet to ściągam z rynku setkami tys akcji. Ale szczerze - no nie wierzę że znów dane mi będzie tam zbierać.
Ja nadal trzymam akcje , na tą chwilę już nie dobieram , bo robię też inwestycje poza giełdą . Jestem spokojny o tą spółkę, najgorzej mają inwestorzy którzy zaparkowali tutaj pieniądze i nie mają cierpliwości, bądź potrzebują pilnie kasę, oni będą wyrzucać w momencie kiedy spada , a później oczywiście żałować. Ale taka już jest giełda i mentalność inwestorów. Pozdrowienia dla cierpliwych . Czekam na milion zarobku na PATENTUS!!!