• Przegląd opcji Autor: manuko [78.30.97.*]
    Co dalej?
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~Niestety [31.0.89.*]
    Paniczne szukanie kasy
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~Mniejnizzero [5.135.169.*]
    Tak to wygląda. Paniczne poszukiwanie kasy aby przetrwać do pierwszego.
    Ale kto im pożyczy na gry, w które ludzie nie chcą grać. Znowu przepala kasę ?

A jeśli kasy nie będzie to co wtedy ? B ?
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [37.248.220.*]
    jak pożycza kase na gry i nikt nie będzie w nie grał to ten co pożyczy to przejmie spółkę za długi
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~śmiechu_warte [78.11.218.*]
    Dlaczego ktoś ma przejmować taką spółkę? Lepiej założyć własną bez długów.

Śmiechu warte i tyle.
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [79.185.223.*]
    To jest spółka giełdowa a dzisiaj wprowadzić spółkę na giełdę to wielka sztuka
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~Voytech [5.173.3.*]
    Aktywa przekraczają 20 mln, przy kapitalizacji 3mln. Dwa projekty z dotacji. Dla inwestora branżowego to może być łakomy kąsek do przejęcia.
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~Inwestor [31.0.25.*]
    O to właśnie chodzi, że teraz mogą być łakomym kąskiem do odwróconego przejęcia. Wtedy wycena mocno pójdzie w górę. Druga opcja odpuścić gry i skupić się na KoolThings i Buffmaker. Trzecia szybko wydać Project Friendship i zobaczyć czy potrafią zrobić coś interesującego i zarabiającego na siebie w grach. Jak nie to tylko punkt drugi rozwijać.
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [79.185.223.*]
    A kiedy ta gra projekt friendship?
  • Re: Przegląd opcji Autor: mizer [90.156.105.*]
    Ostatni znany termin to Q3 tego roku.
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [31.0.75.*]
    czyli mają kasę aby ją skończyć i wydać?
    Cała spekulacja na tej spółce sprowadza się do tego właśnie:
    -czy będą w stanie się finansować do wydania?
    -czy gra się zwróci i przyniesie zysk?

Gotówki w spółce nie ma już; stąd:
    -emisja
    -udzielona pożyczka przez prezesa

Póki co więc są w stanie pozyskiwać środki na dowożenie; za około pół roku się dowiemy czy przyniosło to efekty.
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [31.0.72.*]
    a ile prezes pożyczył spółce?
  • Re: Przegląd opcji Autor: mizer [5.173.225.*]
    Raport z 10 Stycznia - 169k
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~NieUmietaGrac [185.235.206.*]
    ta gra to też będzie gniot, nie widzieliście screenów w raporcie czego wy się po tym spodziewacie drugiego cyberpunka xD
  • Re: Przegląd opcji Autor: manuko [77.79.217.*]
    za 169k chce zrobić grę jak odpisał 4,9 milionów ?
    odpowiem obu za jednym zamachem.

NieUmietaGrac - Nie spodziewam się Cyberpunka bo to akurat premierowy flop był :P Ale rozumiem, że chodzi Ci po prostu o prestiż produkcji Triple A; tego też się nie spodziewam. Spodziewam się gry zrobionej jakościowo tak jak Uragun (którego swoją drogą ograłem, jak na budżet bardzo fajny i mechanicznie i graficznie); która jednak trafi do trochę większej publiki ze względów koncepcyjnych. Biorąc pod uwagę obecną kapitalizację K2P vs kapitalizację Redów na pół roku przed premierom Cyberpunka, spekuluję pod coś na poziomie troszkę lepszym niż 1 / 10.000 Cyberpunka.
     manuko - nie, grę robią za więcej. Tworzą ją od trochę ponad roku już, a teraz jeśli już to raczej finalne szlify są. 4.9mln natomiast to odpis o charakterze niefinansowym i dotyczy wartości niematerialnych i prawnych powiązanych z Uragunem.
    Jeśli chodzi o koszty produkcji to trzeba pamiętać, że chociażby silnik już mają zbudowany z dofinansowania wypłacanego w latach ubiegłych.

Spekulacja raczej o bardzo wysokim ryzyku, ale i mam tutaj grosze wrzucone, bo zwyczajnie pierwsza ich gra mi siadła :P
  • Do mizera. To masz bardzo wyrafinowany gust niż reszta świata. W piku Autor: ~Zabawny-jestes [139.178.73.*]
    grało tylko około 50 paru graczy. Pewnie razem z Tobą. A wystarczy poczytać recenzje. Tragedia.
    Gra bez pomysłu. Szablonowa. Stare schematy.

I oni mają zrobić lepszą grę?

Buhahahahaha !!!!!!
  • Re: Do mizera Autor: mizer [90.156.105.*]
    "Gra bez pomysłu. Szablonowa. Stare schematy."

Tak, jest taka. Nigdzie nie napisałem, że nie jest ; a wręcz sam podkreśliłem, że mam nadzieję że koncepcyjnie następna będzie lepsza ^^"
    Spojrzenie może zaburzone, bo aż się odpaliły sentymentalne wspomnienia z commodora i amigi, jednak te podstawy zostały dowiezione imho na wysokim poziomie.

Inna inszość, że produkcja wcale nie musi być innowacyjna czy rewolucyjna by się dobrze sprzedać. Już nie mówię nawet o markach, które mają wyrobioną renomę i dlatego odgrzewają tego samego kotleta w kółko (jak Fifa, Final Fantasy, Tekken, Mortal, Simsy, CoD itd), ale ile jest gier (czy dowolnych innych towarów) wychodzących co roku będących po prostu inną odsłoną starszego konceptu?

Dla mnie jest to klasyczny Grahamowy niedopałek leżący na ulicy - nie spodziewam się fajerwerków, ale przy tej cenie akceptuję ryzyko.

Finalnie, co cię tak piecze, że swoje własne miedziaki tutaj trzymam?
  • Re: Do mizera Autor: manuko [31.0.93.*]
    jaka maja wishliste tej nowej produkowanej gry?
  • Re: Przegląd opcji Autor: ~Voytech [5.173.112.*]
    To że będzie strata za cały rok 2023 wiadomo było od miesiąca.
    Czekamy na wynik przeglądu opcji strategicznych .
[x]
KOOL2PLAY 0,00% 0,81 2026-02-20 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.