• Lecimy na dno Autor: ~Kristof [109.243.64.*]
    Tak jak pisałem wcześniej polityka noże wszystko i tak
    Się dzieje sprzedałem wszystko po 11.60 i tyle.rudy
    Pogłębi w najbliższym czasie
    Spadki.okręt tonie .
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~investor [176.105.132.*]
    Nie byłbym taki pewny tego dna, kurs jest ustabilizowany i ciągle znacząco poniżej wyceny księgowej waloru, nie mówiąc już o potencjale spółki. Jakbyś sprzedał po 14,60 zł za sztukę, to wtedy można klaskać brawo!
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Kristof [109.243.64.*]
    Po podpisaniu budżetu kupię
    W ok.10.50 jak nie to trudno
    Zgadzam się z tobą że ma potencjał gdyby nie ta polityka
    Ale o tym już pisałem.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Antyghandi [89.66.120.*]
    Dnia 2024-01-26 o godz. 14:38 ~Kristof napisał(a):
    > Po podpisaniu budżetu kupię
    > > W ok.10.50 jak nie to trudno
    > > Zgadzam się z tobą że ma potencjał gdyby nie ta polityka
    > > Ale o tym już pisałem.

A co polityka ma z tym wspólnego? Z prowadzeniem stacji radiowej, z biznesem kinowym i gastronomicznym, reklamy zewnętrznej
    Z Restrukturyzacją ?
    Z sprzedażą mało opłacalnych biznesów, z redukują kosztów w mało perspektywicznym segmencie jakim jest prasa ?
    Wyobraż sobie ze budżet potrzebuje kasy podnoszą podatki pracodawca zwalnia
    Zwolniony patrzy na miskę kino odłoży na później.miejmy
    Nadzieję że do tego niedojdzie
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Antyghandi [89.66.120.*]
    Dnia 2024-01-27 o godz. 15:37 ~Kristof napisał(a):
    > Wyobraż sobie ze budżet potrzebuje kasy podnoszą podatki pracodawca zwalnia
    > > Zwolniony patrzy na miskę kino odłoży na później.miejmy
    > > Nadzieję że do tego niedojdzie

Nikt nie będzie teraz podwyższał podatków, to dla nowej ekipy jak włożenie sobie sznura na szyje. Naj wyżej będą cięcia dla koryta dojnej zmiany ( CPK, Port świnoujście, pałac saski,), mniejsze niż zapowiedziano podwyżki dla nauczycieli, lub emerytów, ewentualnie dalsze zapożyczanie ( trwała inflacja powyżej celu) . Do tego przyjdzie KPO...,

poczytaj sobie opinie analityka z którą zgadzam się w 100% i tego się trzymam, bo widzę tu konsekwencję w obranym celu

: "Bardzo wysoko oceniamy sposób w jaki zarząd Agory, w szczególności jej prezes przeprowadził spółkę przez ostatnie wyjątkowo trudne lata. Przed Agorą, według nas, otwiera się jakościowo inna perspektywa działania. Sprawdzona w wyjątkowo trudnych warunkach biznesowych organizacja jest w naszym odczuciu bardzo dobrze przygotowana do walki o mocną pozycję jednego z wiodących i rozwijających się koncernów w obszarze media/rozrywka w Polsce."

Doskonale cie rozumiem wszystko co napisałeś to prawda jednak coś mi tu nie gra giełda stoi w miejscu anawet się cofa tak się nie
    Zachowuje giełda w kraju w
    Którym wszystko gra.jeśli
    Nie spadnie to może wzrośnie
    Tego ci życzę.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Wiesław [89.64.68.*]
    Nie wróżyłbym tak szybko recesji, to mocno przedwczesne, 2-4 lata względnego dobrobytu przed nami, również ze względu na unijne transfery. W międzyczasie może ruszyć już gospodarka europejska. I znowu nam się uda.
    Inna sprawa - kino to nie jest droga rozrywka. Dotąd było tak, że spowolnienie gospodarcze nakręcało wyjścia do kin, ograniczane były inne wydatki, choćby drogie wakacje, zakup nowego auta itd itp.
    Agorę trzymam, choć oczywiście wzrost r/r jest spektakularny, to przecież spółka realnie nie zaczęła jeszcze zarabiać, a to będzie w pewnym sensie punkt przełomowy po latach jazdy na oparach...

A Kristof nie mógł ostatnio sprzedać AGO po 11,60 sztuka, bo kurs nie osiąga 11,50 od ponad tygodnia.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Kristof [5.173.196.*]
    Średnia to 11.62 dn.12.01.24
    Sprzedałem po co miałbym
    Pisać nieprawdę?.teraz może
    Uda się kupić po 10.50 jak nie
    To pomyślimy.
    12 stycznia 2024, to nie ostatnio, ale wszystko jasne, zwracam honor.
    Z tym zakupem po 10,50 to nie gwarantuję, że uda się, ostatnio kurs jest w widełkach 10,90 - 11,30
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~tevezXC [89.174.0.*]
    akumulacja
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Katz [178.183.4.*]
    Zakładam dobry rok dla branży rozrywkowej. Do tego dojdą jeszcze reklamy SSP
    Jeżeli ogarnęli koszty to pokażą zyski. Jeżeli nie to Agora będzie się kręcić na tym poziomie raczej bez perspektyw wzrostu.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Antyghandi [188.146.108.*]
    Przecież widać że ogarniaj koszty...sprzedają to co niepotrzebne i likwidują etaty
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Laik [89.206.56.*]
    Ja wczoraj oddałem papier i chyba się cieszę z tego posunięcia . Chociaż może się okazać że będę sobie pluł w brodę
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Wiesław [89.64.68.*]
    Na dzisiaj dobry ruch, a co będzie, tego nie wie nikt. Next Film z Agory zajmuje od miesiąca pierwsze miejsce w Box Office kinowym, od ostatniego weekendu zajmuje już wa pierwsze miejsca. Wiele może się jeszcze zmienić, ale nie to, że kinowo i filmowo (Next film i Helios) po stronie przychodów Agora miała bardzo dobry 4. kwartał 2023, a pierwszy kwartał będzie wybitny, prawdopodobnie najlepszy w historii spółki. Opieram się na danych dostępnych na bieżąco dla branży filmowej, zatem wyprzedzam nieco oficjalne komunikaty spółki.
    Ale jeszcze radio, gazety, restauracje i inne pomniejsze - tutaj nie wiem.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Laik [89.206.56.*]
    Bardzo dobrze powiedziane !
    Jestem w 100 % pewny że gdyby cała reszta była w takiej kondycji jak branża kinowa to napewno kisił bym ten papier jeszcze długo, długo
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~investor [37.225.51.*]
    Drogi Kristofie, dzisiaj kurs jest po 12,10, więc chyba nie zrobiłeś dobrego geszeftu na sprzedaży. Chciałeś kupić po 10,5, będzie bardzo ciężko kupić po 11,5, myślę, że wycena docelowo jednak dosięgnie 14 zł, spółka jest spokojnie tyle warta, nikt wtedy nie przepłaci za walor. Na pewno nie lecimy na dno jak w tytule.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~Kristof [5.173.184.*]
    Co prawda to prawda.
  • Re: Lecimy na dno Autor: ~zbigi [71.19.251.*]

Na Vakomtek też ciekawie się zaczyna robić może być jak tutaj
[x]
AGORA -0,23% 8,62 2026-03-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.