Nie jestem tak do końca przekonany. Cały czas jest podjazd do góry i spuszczanie w dół. Mimo doskonałych rekomendacji wcale ta spółka nie chce rosnąć. Po raz kolejny dochodzi do 120 - 125 i spada do 105, 110. Jutro korekta, więc stawiam na115, a później jeszcze niżej. Pozdr.
Właśnie zobaczyłam "zakończenie" w Stanach. I chyba będzie jak napisałeś. Cały czas mikruśny obrót. Przy poziomach 120 usatwiają się do sprzedaży "batony" np. 5000 szt. po 119,60 przy jednoczesnym popycie rzędu 10-100 akcji na pułapie 119,50.
Powoli dochodzą do wniosku, że wikłanie się duże ilości akcji (z mojego punktu widzenia) nie ma sensu. Zdaje się, że lepiej mimo wszystko wyszedłbym na bankach (o KGHM już nie wspomnę). Korekta wzrostowa nie będzie trwała wiecznie.
Na jakie przebicie czekasz? Każdy kto sprzeda liczy, że wskoczy ponownie po dużo niższej cenie. Może tak być, ale niekoniecznie. Liczę, że w nadchodzącym tygodniu przebijemy spokojnie 130. Może nawet w okolice 140. Chociaż 135 również będzie bardzo dobrym poziomem. Nie zapominajmy, że to nie jest "Immoeast" i nie rośnie 15% w tydzień.
mam tu ciekawy art o ropie i surowcach ,ale też o branży energetycznej szeroko rozumianej ,cez jest powiązany z cenami ropy ,pamiętacie jak długo się trzymał ,może mala korekta ,ale wzrosty też nie wykluczone
http://www.financialsense.com/Market/cpuplava/2009/0318.html
Rzeczywiście jest silny opór na 132zł, ale Izrael nie panikuje po korekcie w USA więc nic nie stoi na przeszkodzie by jutro owe 132 pokonać.
Prawdopodobnie rano zobaczymy cenę w okolicy 123zł, ale później będzie tylko lepiej.
Ostatnie obroty przy zwyżkach przekonują mnie, że trend wzrostowy jest silny i niezagrożony do poziomu ...145zł.
Powiem więcej, w dłuższej perspektywie możemy mieć nadzieję na wzrost do 190 zł, a wynika to z wybicia górą z trójkąta ...patrzeć na wykres roczny!!!
Pozdrawiam i proponuje też obserwować ADVADIS bo ostatnie obroty sygnalizują, wielkie możliwości...